Στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα από τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
“Η σεισμικότητα της περιοχής θα έπρεπε να αποτρέψει την εγκατάσταση μία τέτοιας πυρηνικής μονάδας… Η έλλειψη πυρηνικής εμπειρίας και τεχνολογίας ευρύτερα στην Τουρκία είναι ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα. Ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι τα πυρηνικά απόβλητα”.
“Εάν συμβεί πυρηνικό ατύχημα, όχι της τάξεως του Τσέρνομπιλ αλλά 100 φορές μικρότερο, θα μολυνθεί όλο το Αιγαίο για πολλές δεκάδες χρόνια” πρόσθεσε ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου και ανέφερε ότι: “Η ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας έχει εγκαταστήσει σε όλη τη χώρα πάνω από 15 σταθμούς μέτρησης ραδιενέργειας, στον αέρα, στο έδαφος και στο νερό. Είμαστε απόλυτα προστατευμένοι για την περίπτωση εγρήγορσης σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος”.








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.