ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιμενικοί: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Σώματος με εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
λιμενικο
Για την ανάγκη «άμεσης ενί­σχυ­σης του Σώματος με εξο­πλι­σμό, μέσα, υλι­κο­τε­χνική υποδομή, αύξηση των οργα­νι­κών θέσεων και άμεση ενί­σχυση του έμψυχου δυνα­μι­κού, ώστε να υπάρξει καλύ­τε­ρος συντο­νι­σμός δράσεων, που θα είναι σε θέση μεταξύ άλλων και να δια­σφα­λί­ζει την ασφά­λεια των συνα­δέλ­φων» ανα­φέρ­θη­καν τα μέλη της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δίας Ενώσεων Προ­σω­πι­κού Λιμε­νι­κού Σώματος που συμ­με­τεί­χαν στις εργα­σίες Γενικού και Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου.

Το θέμα τέθηκε, σύμφωνα με σχετική ανα­κοί­νωση, κατά τη συζή­τηση της «αυξα­νό­με­νης έντασης στο Αιγαίο και την προ­κλη­τική στάση της Τουρ­κίας, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα το σοβαρό περι­στα­τικό με τον εμβο­λι­σμό του ΠΑΘ 090 καθώς και των διο­γκού­με­νων περι­στα­τι­κών σε Πάτρα και Μυτι­λήνη».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, από αύριο ανα­μέ­νε­ται να τεθεί το χρο­νο­διά­γραμμα απο­κα­τά­στα­σης της ζημιάς που υπέστη το ΠΑΘ 090 «Γαύδος» στην περιοχή των Ιμίων κατά τη διάρ­κεια επι­χεί­ρη­σης εμβο­λι­σμού του από τουρ­κική ακταιωρό στις 13 Φεβρουα­ρίου. Εκτι­μά­ται πως το αργό­τερο στα μέσα Μαρτίου θα επι­στρέ­ψει στην ενεργό δράση. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως με το πλήρωμα του σκάφους συνα­ντή­θηκε ο Πρω­θυ­πουρ­γός Αλέξης Τσίπρας κατά την επί­σκεψη του στο υπουρ­γείο Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής ζητώ­ντας να ενη­με­ρω­θεί ανα­λυ­τικά από τον κυβερ­νήτη για το πως ακριβώς συνέβη το περι­στα­τικό.
Οι ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες ανα­φέ­ρουν πάντως πως εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει νέο σκηνικό έντασης τόσο στη συγκε­κρι­μένη περιοχή όσο και στο υπό­λοιπο Αιγαίο εν τούτοις τα πλη­ρώ­ματα των σκαφών του Λιμε­νι­κού βρί­σκο­νται διαρκώς σε επι­φυ­λακή.
Επίσης στο χρονικό διά­στημα από 10 έως 20 Μαρτίου ανα­μέ­νο­νται οι κρίσεις των ανώ­τε­ρων και ανώ­τα­των αξιω­μα­τι­κών του Λιμε­νι­κού. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως πρό­σφατα απο­φα­σί­στηκε η παρα­μονή για ένα ακόμη χρόνο στην ηγεσία του Σώματος του Αντι­ναύ­αρ­χου ΛΣ Σταμάτη Ράπτη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.