Πολυετείς ποινές κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών

Σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, καταδικάστηκε χθες, από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, ο Αλβανός υπήκοος D. B. του X., 33 ετών, ,που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης κάνναβης βάρους 10.980 γραµµαρίων.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή στην υπήκοο Αλβανίας L. G. του D. 26 ετών, κάτοικο Νέας Ιωνίας Αττικής και στον Τ. Γ. του Γ. 24 ετών, κάτοικο Αρχαγγέλου, συγκατηγορούμενούς του, ενώ αθώος κρίθηκε ο Σ. Φ. του Α. 29 ετών, κάτοικος Αρχαγγέλου.
Την 21η Οκτωβρίου 2012 και περί ώραν 14.30 αστυνοµικοί του Τµήµατος Δίωξης Ναρκωτικών, που εκτελούσαν περιπολία και ελέγχους υπόπτων ατόµων στον εµπορικό λιµένα της Ρόδου, αποφάσισαν να ελέγξουν την πρώτη κατηγορούµενη. Σε ταξιδιωτική βαλίτσα που µετέφερε βρέθηκαν 10 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες µε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10.980 γραµµαρίων. Η 26χρονη παρέδωσε στους αστυνοµικούς ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για την αναχώρησή της από τη Ρόδο.
Προανακρινόµενη ισχυρίστηκε ότι µετέφερε τα ναρκωτικά κατ’ εντολήν του Αλβανού, ο οποίος τυγχάνει γνωστός στις αστυνοµικές αρχές και καταζητείται από την 21η Αυγούστου 2012 για εµπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών στη Ρόδο µε ένταλµα του τακτικού ανακριτή.
Ενώ ήταν κρατούµενη στο Τµήµα Δίωξης, η 26χρονη δέχτηκε τηλεφωνικές κλήσεις από τον οµοεθνή της, ο οποίος της έδωσε εντολή να µεταβεί σε ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης και να περιµένει κάποιο άτοµο που θα παρελάµβανε τα ναρκωτικά. Η 26χρονη συνεργάστηκε µε τους αστυνοµικούς και µετέβη στο ξενοδοχείο. Κατά την παραµονή της εκεί δέχτηκε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις από τον οµοεθνή της και περί ώραν 17.50 εµφανίστηκαν εκεί µε µοτοσυκλέτα δύο άτοµα.
Ο συνοδηγός εισήλθε στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκε στο δωµάτιο της. Όταν ανέλαβε την βαλίτσα µε τα ναρκωτικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνοµικούς και συνελήφθη µαζί µε τον οδηγό της µοτοσυκλέτας.
Οι αστυνοµικοί πήραν τα στοιχεία των δύο Αρχαγγελιτών και εν συνεχεία κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο Γ. Τ. ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει και στο παρελθόν ναρκωτικά από τον Αλβανό, ενώ ο Σ. Φ. υποστήριξε ότι δεν εγνώριζε τίποτε για την αγοραπωλησία και ότι µετέφερε απλώς τον φίλο του στο ξενοδοχείο.
Ο 24χρονος δήλωσε εξαρτηµένος και ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγµατογνωµοσύνης, ενώ τόνισε ότι γνώρισε τον B. D. από τον οποίο και προµηθεύτηκε για δική του χρήση ποσότητα 150 γραµµαρίων ινδικής κάνναβης αντί του ποσού των 450 ευρώ. Επειδή διακινούσαν στη Ρόδο µεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και η τιμή ήταν καλή, του ζήτησε να του βρει 750 γραµµάρια και συµφώνησαν στην αγορά τους έναντι 2.300 ευρώ.
Την 21η Οκτωβρίου 2012 τον πήρε τηλέφωνο, όπως είπε, λέγοντάς του ότι του έχει στείλει την ποσότητα και ότι θα του την παρέδιδε η εξαδέλφη του, η οποία είχε κι άλλες παραγγελίες. Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καµία σχέση µε την ποσότητα των 10.980 γραµµαρίων και ότι για την αγορά της θα έπρεπε να πληρώσει 33.000 ευρώ πράγµα αδύνατο γι’ αυτόν. Ήθελε µόνο 750 γραµµάρια για δική του χρήση, όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και ότι δεν έχει διαθέσει σε κανέναν οποιαδήποτε ποσότητα ναρκωτικών, ούτε για κέρασµα.
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν εγνώριζε ότι η τσάντα περιείχε 10 κιλά κάνναβη και ότι δεν θα την παρελάµβανε. Θεωρεί ότι η αλλοδαπή επέλεξε αυτόν για να του φορτώσει όλη την ποσότητα, αφενός για να παρουσιαστεί ως δήθεν συνεργάσιµη και αφετέρου για να µην αποκαλυφθεί ότι η ποσότητα αυτή αφορούσε αρκετά άτοµα και επιβαρυνθεί η θέση της.
– Ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ επέβαλε το ίδιο δικαστήριο στον κατηγορούμενο για αγορά και κατοχή ναρκωτικών D. S. του R. 26 ετών, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη την 30ή Μαΐου 2008 από αστυνομικούς του Tμήματος Δίωξης Nαρκωτικών Pόδου.
O ανωτέρω δράστης κατελήφθη από αστυνομικούς να κατέχει δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,5 γραμμαρίων περίπου καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ακολούθως παρέδωσε τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 12 γραμμαρίων περίπου, τις οποίες είχε επιμελώς κρυμμένες σε ενοικιαζόμενη μοτοσικλέτα.
Oι αστυνομικοί θεωρούν ότι την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης προόριζε για εμπορία, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από την ποσότητα, όσο και από την ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και τις πληροφορίες της υπηρεσίας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πωλούσε κοκαΐνη σε στέκια τοξικομανών της Pόδου.
Eξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ηρωίνης και αρνήθηκε να κατονομάσει τους προμηθευτές του, συσκοτίζοντας περαιτέρω την διερεύνηση της υπόθεσης.
– Ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα επέβαλε το δικαστήριο στην κατηγορούμενη για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών Φ. Β. του Π., 42 ετών που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την 16η Φεβρουαρίου 2013.
Στους αστυνομικούς περιήλθε η πληροφορία, ότι η 42χρονη κατέχει ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην οικία της και ότι τις διαθέτει προς πώληση σε τοξικομανείς της Ρόδου.
Την 16η Φεβρουαρίου 2013 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν στην κατοχή της μια πλαστική αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη, μικτού βάρους 149,6 γραμμαρίων, δύο χάρτινες αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη μικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων, έξι δισκία βουπρενορφίνης και δεκατρία δισκία Xanax.
Σε σωματική έρευνα που της έγινε βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Sony Ericsson και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ ως προερχόμενο από δοσοληψίες με ναρκωτικά. Εξεταζόμενη δήλωσε χρήστης ηρωίνης και χαπιών, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Σε ό,τι αφορά την ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή της, ισχυρίστηκε ότι την αγόρασε προ τριημέρου από έναν τσιγγάνο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, έναντι του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ. Υποστήριξε ότι ήθελε την ηρωίνη για δική της χρήση και ότι προηθεύτηκε τόσο μεγάλη ποσότητα γιατί την βρήκε σε… τιμή ευκαιρίας!
– Χθες ξεκίνησε εξάλλου και η εκδίκαση της µεγαλύτερης µέχρι σήµερα υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στο νησί με εμπλεκόμενα 67 άτομα.
Απ’ αυτούς 16 δεν παρουσιάστηκαν στη δίκη. Από τους υπόλοιπους οι μισοί περίπου κατηγορούνται για προµήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και μένουν ατιμώρητοι καθώς η δίωξη σε βάρος τους παύει υφ’ όρους µε το νέο νόµο περί ναρκωτικών.
Το κύκλωµα, που απαριθµεί 33 µέλη (οι υπόλοιποι είναι χρήστες αγοραστές, που διώκονται για προµήθεια προς ιδίαν χρήση) φέρεται να διακίνησε στο χρονικό διάστηµα από 22 Φεβρουαρίου έως 23 Απριλίου 2012, 7 κιλά ηρωίνης, ενώ ως «εγκέφαλος» του κυκλώµατος φέρεται ένας 32χρονος Αλβανός υπήκοος, κρατούµενος στις φυλακές της Πάτρας.
Τα στοιχεία σε βάρος των κατηγορούµενων προέκυψαν κυρίως µετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων µε τον “σούπερ κοριό” της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από το Τµήµα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Η επιχείρηση µε την κωδική ονοµασία «TRAP IN CODES OF HEROIN» ξεκίνησε µετά την έκδοση βουλευµάτων του Συµβουλίου Πληµµελειοδικών Ρόδου για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συλληφθέντων για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
-Στο μεταξύ χθες το πρωί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που αφορούσε ελεγχόμενη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 30χρονος να κατέχει δέμα που μόλις είχε παραλάβει, από μεταφορική εταιρία το οποίο περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.058 γραμμαρίων.
Θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικείων Κω για τα περαιτέρω.

-Την 4η Ιουνίου 2013 συνελήφθησαν στην Κω, τέσσερις ημεδαποί (δυο άνδρες και δυο γυναίκες) ηλικίας 39, 33, 36 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, που διερευνούσαν υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν ο 39χρονος με την 33χρονη.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 14,6 γραμμαρίων, μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 5,7 γραμμαρίων, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 18 εκατοστών, το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Στην περιοχή Ζηπάρι της Κω, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, σε κατάστημα ιδιοκτησίας 36χρονου διαπίστωσαν ότι κατείχε επιμελώς κρυμμένη από κοινού με μια 28χρονη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,7 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.