ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης στη Ρόδο – Προβολή ταινίας & παρουσίαση βιβλίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΚΔΉΛΩΣΗ

Ο βρα­βευ­μέ­νος σκη­νο­θέ­της Δημήρης Αθα­νί­της επι­στρέ­φει στη Ρόδο για μια διπλή εκδή­λωση:
1)  Παρου­σί­αση του νέου του βιβλίου “Μυστι­κές Συνα­ντή­σεις” (εκδ. Αγγε­λάκη)
2)  Προβολή της ταινίας “Καμιά συμπά­θεια για τον διάβολο”
(1997, υπο­ψή­φια για τον Χρυσό Αλέ­ξαν­δρο, κέρδισε το Βραβείο Ερμη­νείας με τη Λένα Κιτσο­πού­λου, νέο director’s cut 2017)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, στις 9.30 μ.μ.
Κινη­μα­το­γρά­φος «ΠΑΛΛΑΣ»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για την ταινία και το βιβλίο θα μιλήσει ο Στέ­φα­νος Γκιζλής (ραδιο­φω­νι­κός παρα­γω­γός Στο Κόκκινο Ρόδου).

Απο­σπά­σματα θα δια­βά­σει ο Κων­στα­ντί­νος Χαρ­το­φύ­λης από τη θεα­τρική ομάδα ΠΡΑΞΙΣ.

Οργά­νωση: Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7

Με τη στήριξη του βιβλιο­πω­λείου «Ακα­δη­μία»


ΒΙΒΛΙΟ «MYΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ»

Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη Αθανίτη κυκλο­φό­ρησε τον Σεπτέμ­βριο 2017 από τις εκδό­σεις Αγγε­λάκη και η πρώτη του παρου­σί­αση έγινε σε ειδική εκδή­λωση στο Φεστι­βάλ Βιβλίου στο Ζάππειο (16/9). Στις «Μυστι­κές Συνα­ντή­σεις» ο Δημή­τρης Αθα­νί­της μιλά για τις κινη­μα­το­γρα­φι­κές συνα­ντή­σεις του με μια σειρά από πρόσωπα που ανήκουν σε μια ανθο­λο­γία του άκρως ιδιαί­τε­ρου.

Σ’ αυτή την εκπλη­κτική πινα­κο­θήκη προ­σώ­πων που η γκάμα τους ξαφ­νιά­ζει, παρε­λαύ­νουν σταρ, διά­ση­μοι συγ­γρα­φείς και σκη­νο­θέ­τες μαζί με πρόσωπα άγνωστα ή σχεδόν περι­θω­ριακά, όλοι τους ανα­πό­σπα­στα κομ­μά­τια μιας προ­σω­πι­κής μυθο­λο­γίας.

Από τον Κλωντ Σαμπρόλ, τον Μπεν Γκαζάρα και τη Νίκο, μέχρι τον Σίμο τον Υπαρ­ξι­στή, τον Θανάση Βέγγο ή ακόμη την Μαρ­γα­ρίτα Καρα­πά­νου και τον Μιχάλη Κακο­γιάννη, μια σειρά από προ­σω­πι­κές συνα­ντή­σεις που ο Αθα­νί­της συν­θέ­τει σε μια ενιαία ιστορία με τη δύναμη της μαρ­τυ­ρίας αλλά και τη γοητεία του απροσ­δό­κη­του.

ΤΑΙΝΙΑ «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ»

Ελλάδα 1997, director’s cut 2017, Άσπρο/Μαύρο, 80’

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.