Ειδήσεις

Είναι δυσεύρετα τα ακίνητα στη Ρόδο προς ενοικίαση – Το RBNB έχει “απορροφήσει” 1.740 κατοικίες

Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει και στη Ρόδο με την εξεύρεση κατοικίας προς ενοικίαση.
Δεν είναι μόνο η Μύκονος, η Σαντορίνη, όπου αναπληρωτές καθηγητές κοιμούνται στις παραλίες επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατοικίες για να νοικιάσουν. Και στη Ρόδο, είναι εξαιρετικά δύσκολη η εξεύρεση κάποιας κατοικίας. Όσες υπάρχουν, δεν είναι σε καλή κατάσταση, ή κοστίζουν πολύ ακριβά με αποτέλεσμα να είναι απρόσιτες στα μεσαία εισοδήματα. Το πρόβλημα συνδέεται απευθείας με τη ραγδαία εξάπλωση του συστήματος RBNB στη Ρόδο. Περισσότερες από 1.700 κατοικίες διατίθενται προς ενοικίαση αποκλειστικά μέσω RBNB πλέον, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερα κέρδη.
Για έναν ενδιαφερόμενο το «σαφάρι» για την αναζήτηση κατοικίας στη Ρόδο δεν έχει πάντα την προσδοκώμενη κατάληξη. Φοιτητές επιλέγουν κάποια από τα ξενοδοχεία που προσφέρουν δωμάτια με το μήνα, ενώ έχει τύχει δημόσιοι υπάλληλοι/στρατιωτικοί που μετατέθηκαν στη Ρόδο να διακόψουν τις διαδικασίες μετάθεσής τους επειδή δεν κατάφεραν να βρουν κάποια κατοικία.
Την κατάσταση που επικρατεί, περιγράφει με δηλώσεις του στη «δημοκρατική», ο κτηματομεσίτης κ. Μιχάλης Ευσταθίου, αναφέροντας αναλυτικά: “Είναι δυσεύρετα τα ακίνητα προς ενοικίαση στη Ρόδο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει κάποιος φοιτητής, στρατιωτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος μετατίθεται στη Ρόδο ακόμη και μία ντόπια οικογένεια κάποιο ακίνητο σε καλή κατάσταση και σε λογική τιμή. Το RBNB έχει απορροφήσει 1740 κατοικίες τις οποίες στερεί από την τοπική αγορά. Αυτά που απομένουν προφανώς δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι ιδιοκτήτες προτιμούν το RBNB καθώς το ακίνητό τους μπορεί να τους αποφέρει έως και τέσσερις φορές περισσότερα έσοδα, ακόμη και αν δεν το εκμεταλλεύονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης, με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται βαριά χρήση του ακινήτου και δεν υπάρχουν φθορές. Το κυριότερο δε όλων είναι ότι ο ιδιοκτήτης προεισπράττει και δεν έρχεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει τα ενοίκιά του ή να τα λάβει καθυστερημένα. Λόγω της κρίσης, τυχαίνει συχνά οι ενοικιαστές να δυσκολεύονται με τις πληρωμές των ενοικίων.
Εν ολίγοις, το RBNB στερεί ένα μεγάλο αριθμό ακινήτων από την αγορά με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι φοιτητές μπορεί και να βολευτούν σε κάποια ξενοδοχεία που νοικιάζουν δωμάτια, έχει τύχει όμως δημόσιος υπάλληλος να σταματήσει τις διαδικασίες μετάθεσής του στη Ρόδο επειδή δεν έβρισκε σπίτι για να μείνει».
ΠΟΜΙΔΑ
Πάντως σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ ΡΟΔΟΥ, υπάρχει πληθώρα ακινήτων προς ενοικίαση στη Ρόδο και ως εκ τούτου ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει μεγάλη επιλογή. «Υπάρχουν πάρα πολλές κατοικίες προς ενοικίαση στη Ρόδο. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει έλλειψη. Μάλιστα οι τιμές είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ χαμηλές. Πρόσφατα για παράδειγμα νοικιάστηκε ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών στην περιοχή των Δασκάλων για 170 ευρώ. Πιστεύω ότι πέριξ του πανεπιστημίου, στην περιοχή της Μητρόπολης, στην Αγίας Αναστασίας και γενικότερα γενικά παντού, υπάρχουν αρκετές κατοικίες για να επιλέξει κανείς», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ ΡΟΔΟΥ, Στ. Τριανταφυλλίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου