Αθλητικά

Καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων Oμοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως ο αρμόδιος φορέας Αθλητικής Πολιτικής της Χώρας, καταγράφει όλες τις υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις της χώρας, ανά φορέα διαχείρισης, προκειμένου να ολοκληρώσει τη σύνταξη του Αθλητικού Χάρτη, με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό και σχεδιασμό της Αθλητικής Υποδομής σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη Βάση Δεδομένων που τηρείται στην Υπηρεσία:

  • 38 Αθλητικές Εγκαταστάσεις χαρακτηρισμένες ως Εθνικής Σημασίας που εποπτεύονται από τη Γ.Γ.Α.
  • 4.457 Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις που εποπτεύονται από τους οικείους Δήμους
  • 47 Αθλητικές Εγκαταστάσεις που εποπτεύονται από τις Διοικήσεις των Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. της χώρας, ενώ είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία για την καταγραφή των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων αφορά τόσο σε γενικές πληροφορίες (π.χ. Ονομασία και περιγραφή εγκατάστασης, Ταχ. Διεύθυνση, Τηλέφωνα επικοινωνίας, γεωγραφικές συντεταγμένες, κ.α.), όσο και ειδικότερα τεχνικά στοιχεία που αφορούν τις επιμέρους κατασκευές (π.χ. διαστάσεις, υλικά κατασκευής, θέσεις θεατών, εξυπηρετήσεις ΑΜΕΑ, Συστήματα Εποπτείας, κ.α.).

Τα αποτελέσματα της παραπάνω καταγραφής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο σύνδεσμο http://gga.gov.gr/athl-egatastaseis/xartografhsi-athlitikon-egk και περιέχουν τη βασική περιγραφική πληροφορία των εγκαταστάσεων και τη γεωγραφική τους θέση.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, προκειμένου να καταχωρηθούν στον αθλητικό χάρτη της χώρας όλες οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις ή Σωματεία , η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καλεί όλους να συνδράμουν στην παραπάνω διαδικασία α) συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στο συνημμένο απογραφικό δελτίο για τυχόν εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς τους και β) διαβιβάζοντας το παρόν έγγραφο, με το συνημμένο αρχείο, σε όλα τα σωματεία ή ενώσεις που είναι μέλη της Ομοσπονδίας σας για να προβούν στις αντίστοιχες ενέργειες.

Τα παραπάνω συμπληρωμένα στοιχεία πρέπει να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση thpap@gga.gov.gr μέχρι τις 30.09.2017 για την άμεση ενσωμάτωσή τους στη συνολική καταγραφή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου