Απειλές του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Μανδρακίου!

Να βάλει τάξη στη λιμενική ζώνη του Μανδρακίου θα επιχειρήσει σύντομα η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Στόχος είναι να εξαλειφθούν οι εικόνες με τα τραπεζάκια – εκδοτήρια που έχουν στήσει στην περιοχή διάφορες εταιρείες οι οποίες διαθέτουν στους τουρίστες εισιτήρια για εκδρομές.
Το θέμα αυτό ετέθη εκτός ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου από τον λιμενάρχη κ.Γιώργο Σεφεριάδη.
Ο λιμενάρχης τόνισε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση που λειτουργεί σε βάρος του νησιού μας και δεν ωφελεί τον τουρισμό.
“Θα πρέπει να δοθεί μια λύση. Δεν μπορεί ο χώρος της μαρίνας στο Μανδράκι να είναι γεμάτος με τραπεζάκια – εκδοτήρια και σταντ. Η εικόνα αυτή δεν μας τιμά, πρέπει να κάνετε κάτι” , δήλωσε ο λιμενάρχης Ρόδου.
“Γνωρίζετε πως η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει στείλει έγγραφο με το οποίο μας απειλεί πως αν προχωρήσουμε το διαγωνισμό για την ανάθεση της διαχείρισης της μαρίνας Μανδρακίου σε ιδιώτες, θα υποστούμε κυρώσεις και θα γίνουν καταλογισμοί σε βάρος μας”, απάντησε στο λιμενάρχη ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Τσαμπίκος Τσακίρης.
“Κάνοντας ένα περίπατο στην περιοχή πριν λίγες ημέρες διαπίστωσα πως η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Θα πρέπει στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου να δώσει λύση. Η διαδικασία με το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να διαρκέσει πέντε χρόνια”, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Αντώνογλου.
Στη συνεδρίαση τονίστηκε πως η έκδοση των εισιτηρίων θα πρέπει να γίνεται στους καταπέλτες των σκαφών, που πραγματοποιούν τους εκδρομικούς πλόες.
“Πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνεται η έκδοση των εισιτηρίων στην ξηρά”, επισημάνθηκε.
Κρίθηκε ακόμα πως το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου.
“Θα ζητήσουμε να μας κοινοποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας της Μαρίνας Μανδρακίου. Έτσι θα κατανοήσουμε καλύτερα τι θα πρέπει να γίνει. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα μείνουν στο χώρο. Θα μας καταθέσουν αιτήσεις για να κάνουν την έκδοση των εισιτηρίων και να έχουν και σταντ”, δήλωσε ο κ. Τσαμπίκος Τσακίρης.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου δήλωσε πως θα γίνει και καταγραφή των σκαφών που βρίσκονται στο Μανδράκι.
“Θέλουμε να γίνει καταγραφή των σκαφών η οποία θα μας δείξει αυτά που κάνουν εκδρομές. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών δικαιούνται να κάνουν έκδοση εισιτηρίων. Δεν δύνανται να κάνουν όμως το ίδιο εκείνοι που κάνουν ταξίδια προς τη γειτονική Τουρκία”, δήλωσε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως θα απομακρυνθούν από το Μανδράκι όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
“Να κάνουν αιτήσεις και να μείνουν στην περιοχή όσοι έχουν τις προϋποθέσεις”, τόνισε η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, που εκπροσωπούν τη Σύμη, παραπονέθηκαν χθες πως «όλα γίνονται μόνο και μόνο για να σταματήσει τις εκδρομές που κάνει η ΑΝΕΣ».
Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για το θέμα της έκπτωσης της τεχνικής εταιρείας ” Ι. Μαρούλης ΑΕ” από το έργο της κατασκευής αποβάθρας στη Σύμη.
Επισημαίνεται πως η εταιρεία κατέθεσε ένσταση η οποία έγινε δεκτή από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 15 Μαΐου.
Κρίθηκε, πως, επειδή η απόφαση για την έκπτωση παραδόθηκε στον ανάδοχο στις 29 Μαρτίου και όχι στις 15 Φεβρουαρίου, όπως ορίζουν οι διαδικασίες, η ένσταση θα πρέπει να γίνει δεκτή.
Συζήτηση έγινε και για την υπαγωγή του ΔΛΤΝΔ στις διαδικασίες ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
“Προσπαθούμε ώστε το Λιμενικό Ταμείο να εξοφλήσει σε δόσεις μια οφειλή της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δημιουργήθηκε από προηγούμενες δημοτικές αρχές”, δήλωσε ο διευθυντής του Λιμενικού Ταμείου κ. Ν. Αξιώτης.