ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ.Σφακιανάκης: «Όχι» φωτογραφίες των παιδιών στο facebook ειδικά με εσώρουχα ή μαγιό !

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Μετά από 24 χρόνια στην Δίωξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος, ο ιδρυτής του CSI Institute βρέθηκε το Σάββατο στο χωριό του, στην Σπηλιά του Δήμου Πλα­τα­νιά, στα Χανιά, καλε­σμέ­νος της Ενορίας του χωριού, του πολι­τι­στι­κού συλ­λό­γου και του συλ­λό­γου κύριων και δεσποι­νί­δων και μίλησε για την ασφαλή πλο­ή­γηση στο δια­δί­κτυο μαζί με την συνερ­γά­τιδα του, ψυχο­λόγο, Βέρα Αθα­να­σίου.

Check in… για κλέφτες

Σφα­κια­νά­κης και Αθα­να­σίου, εξή­γη­σαν σε μικρούς και μεγά­λους ότι στο δια­δί­κτυο δεν υπάρχει ούτε ανω­νυ­μία αλλά ούτε και ιδιω­τι­κό­τητα. Συνέ­στη­σαν ιδιαί­τερη προσοχή στις πλη­ρο­φο­ρίες και τις φωτο­γρα­φίες που κοι­νο­ποιούμε ως χρήστες, στα προφίλ μας στα κοι­νω­νικά δίκτυα και εξή­γη­σαν πως τα δεδο­μένα αυτά είναι πολύ­τι­μος θησαυ­ρός που αξίζει δισε­κα­τομ­μύ­ρια. Προ­χω­ρώ­ντας ακόμα παρα­πέρα, ο κ. Σφα­κια­νά­κης τόνισε πως ποτέ δεν πρέπει να μοι­ρα­ζό­μα­στε προ­σω­πι­κές φωτο­γρα­φίες ειδικά ερω­τι­κού περιε­χο­μέ­νου καθώς τελειώ­νο­ντας μία σχέση μπορούν να απο­τε­λέ­σουν μέσο για αντεκ­δί­κηση.Ακόμη, απευ­θυ­νό­με­νος στους γονείς επε­σή­μανε ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να «ανε­βά­ζουν» στα κοι­νω­νικά δίκτυα φωτο­γρα­φίες των παιδιών τους, ειδικά με εσώ­ρουχα ή μαγιό καθώς έχει δια­πι­στω­θεί πλέον πως οι παι­δε­ρα­στές αντλούν το υλικό τους από το facebook. Τόνισε ότι πρέπει να απο­δε­χό­μα­στε αιτή­ματα φιλίας μόνο από άτομα που γνω­ρί­ζουμε και να μην κοι­νο­ποιούμε πλη­ρο­φο­ρίες σχετικά με το πού βρι­σκό­μα­στε και πόσες μέρες θα λεί­πουμε για δια­κο­πές: «Βάζει ο άλλος check in στη Μύκονο, 12 – 20 Αυγού­στου. Ε, 13 με 19 Αυγού­στου θα είναι οι κλέφτες στο σπίτι του. Κι αν γυρίσει και νωρί­τερα μπορεί να του ζητή­σουν και τον λόγο!» είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.
bloko,gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.