ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Απογυμνώνουν» και άλλο το ΕΚΑΒ στη Ρόδο!

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
1
Μέγεθος γραμμάτων

Πα­ρα­λο­γι­σμού συ­νέ­χεια στο ΕΚΑΒ Ρόδου… Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δη­μο­κρα­τι­κής», έχει λη­φθεί από­φα­ση για την με­τά­θε­ση δύο δια­σω­στών, με­σού­σης της θε­ρι­νής πε­ριό­δου και με τις ανά­γκες της υπη­ρε­σί­ας να έχουν αυ­ξη­θεί κα­τα­κό­ρυ­φα!

Αντί να κα­τα­βλη­θούν προ­σπά­θειες για να ενι­σχυ­θεί πε­ραι­τέ­ρω το ΕΚΑΒ Ρόδου, προ­κει­μέ­νου να μπο­ρούν να επι­χει­ρούν τέσ­σε­ρα ασθε­νο­φό­ρα, οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως πέ­ρα­σε από το υπη­ρε­σια­κό συμ­βού­λιο του ΕΚΑΒ η από­φα­ση για την με­τά­θε­ση ενός δια­σώ­στη στην Χαλ­κι­δι­κή και ενός στο Κιλ­κίς!

Η από­φα­ση αυτή, αν πράγ­μα­τι υλο­ποι­η­θεί, θα προ­κα­λέ­σει αρ­ρυθ­μία στην λει­τουρ­γία του ΕΚΑΒ το οποίο είναι ήδη υπο­στε­λε­χω­μέ­νο και προ­σπα­θεί να αντα­πο­κρι­θεί στις ανά­γκες της πε­ριό­δου με τρία ασθε­νο­φό­ρα για όλο το νησί που έχει πλημ­μυ­ρί­σει από του­ρί­στες, επι­βα­ρυ­μέ­νο και με την κά­λυ­ψη των ανα­γκών του αε­ρο­δρο­μί­ου όπου για­τρός υπάρ­χει μόνον τις πρω­ι­νές ώρες Δευ­τέ­ρα με Πα­ρα­σκευή!

Οι βάρ­διες των πλη­ρω­μά­των γί­νο­νται κάτω από εξαι­ρε­τι­κά αντί­ξο­ες συν­θή­κες και παρά το γε­γο­νός πως άλλες χρο­νιές είχε λη­φθεί μέ­ρι­μνα για την ενί­σχυ­ση του ΕΚΑΒ Ρόδου με επι­πλέ­ον προ­σω­πι­κό για τις ανά­γκες της σεζόν, εντού­τοις φέτος όχι μόνο αυτό δεν συ­νέ­βη ακόμα, παρά τις υπο­σχέ­σεις αλλά αντί­θε­τα δρο­μο­λο­γού­νται οι δια­δι­κα­σί­ες για την πε­ραι­τέ­ρω απο­δυ­νά­μω­ση του έμ­ψυ­χου δυ­να­μι­κού με την με­τά­θε­ση δύο δια­σω­στών!

Τα μόλις τρία (!) πλή­ρως επαν­δρω­μέ­να ασθε­νο­φό­ρα της Ρόδου κα­λύ­πτουν τα έκτα­κτα πε­ρι­στα­τι­κά, τα τα­κτι­κά του Νο­σο­κο­μεί­ου (επα­νε­ξε­τά­σεις – εξι­τή­ρια και με­τα­φο­ρές από και προς σε λι­μά­νια και αε­ρο­δρό­μια) καθώς και τις με­τα­κι­νή­σεις αι­μο­κα­θαι­ρού­με­νων ασθε­νών από και προς την μο­νά­δα αι­μο­κά­θαρ­σης, πλέον των της κά­λυ­ψης των κα­θη­με­ρι­νών ανα­γκών που προ­κύ­πτουν λόγω της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου.

Οι ερ­γα­ζό­με­νοι πε­ριό­ρι­σαν τα νό­μι­μα ρεπό τους, προ­κει­μέ­νου να κα­τα­φέ­ρουν, έστω και για κά­ποιες ημέ­ρες, να επαν­δρώ­νουν και τέ­ταρ­το ασθε­νο­φό­ρο για να κα­λύ­ψουν τις ανά­γκες της πε­ριό­δου.

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί, πως αν και έχουν δοθεί δια­βε­βαιώ­σεις από διά­φο­ρες πλευ­ρές πως επί­κει­ται ενί­σχυ­ση με επο­χι­κό προ­σω­πι­κό εντού­τοις φαί­νε­ται πως αν δεν λη­φθούν άμεσα πρω­το­βου­λί­ες, τότε πολύ γρή­γο­ρα, το προ­σω­πι­κό θα μειω­θεί πε­ραι­τέ­ρω!

Ηδη με τους δύο δια­σώ­στες που με­τα­τί­θε­νται και τους δύο ακόμα που συ­ντα­ξιο­δο­τή­θη­καν –ένας το 2016 και ένας το 2017- η ενί­σχυ­ση με τέσ­σε­ρα επι­πλέ­ον άτομα το 2016, ου­σια­στι­κά είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Ενί­σχυ­ση του στό­λου

Ύστε­ρα από συ­ντο­νι­σμέ­νες προ­σπά­θειες του υπεύ­θυ­νου κ. Χ. Τσι­μπλέ­κα και του Ερ­γα­σια­κού Σω­μα­τεί­ου, ο στό­λος του ΕΚΑΒ Ρόδου ενι­σχύ­θη­κε με ένα ασθε­νο­φό­ρο-κι­νη­τή μο­νά­δα- το οποίο λόγω του μι­κρό­τε­ρου του όγκου σε σχέση με τα άλλα ασθε­νο­φό­ρα, ανα­μέ­νε­ται να λύσει σε με­γά­λο βαθμό τα προ­βλή­μα­τα που προ­κύ­πτουν στην προ­σέγ­γι­ση πε­ρι­στα­τι­κών λόγω της χω­ρο­τα­ξι­κής ιδιαι­τε­ρό­τη­τας της Με­σαιω­νι­κής Πόλης αλλά και πολ­λών χω­ριών του νη­σιού μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.