ΡΕΠΟΡΤΑΖ

34χρονος διώκεται για διακεκριμένες κλοπές

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
διαρρηξη

Για δια­κε­κρι­μέ­νες πε­ρι­πτώ­σεις κλο­πών από άτομο, που δια­πράτ­τει κλο­πές κατ’ επάγ­γελ­μα, κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση και κατά συ­νή­θεια διώ­κε­ται ένας 38χρο­νος Ρο­δί­της, κά­τοι­κος Αρ­χαγ­γέ­λου, που συ­νε­λή­φθη την 14η Μαΐου 2017, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Το από­γευ­μα της 13ης Μαΐου 2017 κα­ταγ­γέλ­θη­κε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας από μια 57χρονη κά­τοι­κο Ρόδου κλοπή στην οικία της υπε­ρή­λι­κης πε­θε­ράς της στην οδό Αμε­ρι­κής.

Συ­γκε­κρι­μέ­να κα­τήγ­γει­λε ότι στο χρο­νι­κό διά­στη­μα από 15.10 έως 15.50 άγνω­στος δρά­στης ει­σήλ­θε στην οικία της, αφού πα­ρα­βί­α­σε πα­ρά­θυ­ρο κου­ζί­νας και αφαί­ρε­σε το χρη­μα­τι­κό ποσό των 20 με 30 ευρώ.

Ακο­λού­θως την ίδια ημέρα κα­ταγ­γέλ­θη­κε από μια 81χρονη κά­τοι­κο Αγίου Νι­κο­λά­ου κλοπή από την οικία της.

Συ­γκε­κρι­μέ­να η υπε­ρή­λι­κη περί ώρα 18.40 επι­στρέ­φο­ντας στην οικία της αντί­κρι­σε εντός αυτής έναν άνδρα με κόκ­κι­νο κο­ντο­μά­νι­κο μπλου­ζά­κι, τζιν πα­ντε­λό­νι, ψηλό, ο οποί­ος στη θέα της τρά­πη­κε σε φυγή.

Ο δρά­στης όπως δια­πί­στω­σε αρ­γό­τε­ρα το θύμα, αφού πα­ρα­βί­α­σε το πα­τζού­ρι και το πα­ρά­θυ­ρο του υπνο­δω­μα­τί­ου με τού­βλο, αφαί­ρε­σε χρυ­σα­φι­κά συ­νο­λι­κής αξίας 30.000 ευρώ πε­ρί­που καθώς και δύο καρ­τέ­λες του ναρ­κω­τι­κού φαρ­μά­κου «XANAX».

Από την πε­ρι­γρα­φή του θύ­μα­τος και από αξιο­ποί­η­ση βι­ντε­ο­λη­πτι­κού υλι­κού από κά­με­ρες ασφα­λεί­ας πα­ρα­κεί­με­νων οι­κιών από τις οι­κί­ες που έλα­βαν χώρα οι κλο­πές οι αστυ­νο­μι­κοί κα­τέ­λη­ξαν ότι δρά­στης των κλο­πών ήταν ο κα­τη­γο­ρού­με­νος.

Εμ­φα­νί­ζε­ται σε βί­ντεο με λευκό πο­δή­λα­το να παρ­κά­ρει έξω από την οικία του πρώ­του θύ­μα­τος, φο­ρώ­ντας κόκ­κι­νο κο­ντο­μά­νι­κο μπλου­ζά­κι, τζιν πα­ντε­λό­νι και γά­ντια στα χέρια.

Αφού απο­βι­βά­ζε­ται φαί­νε­ται να ει­σέρ­χε­ται στην οικία περί ώρα 15.44.

Ακο­λού­θως ο ίδιος φαί­νε­ται να κι­νεί­ται πεζός έξω από πα­ρα­κεί­με­νη οι­κί­ας του δεύ­τε­ρου θύ­μα­τος, η οποία μά­λι­στα τον ανα­γνώ­ρι­σε.

Οι αστυ­νο­μι­κοί τον εντό­πι­σαν πέριξ του κα­ζί­νο της Ρόδου και στην κα­το­χή του βρέ­θη­καν 25 δι­σκία του ναρ­κω­τι­κού φαρ­μά­κου «ΧΑΝΑΧ» και το χρη­μα­τι­κό ποσό των 69,60 ευρώ.

Από την έρευ­να που ακο­λού­θη­σε προ­έ­κυ­ψε ότι ο ίδιος δρά­στης:

– Την 12/05/2017  αφού έθραυ­σε υα­λο­πί­να­κα πι­τσα­ρί­ας επί της οδού Γρίβα και ει­σηλ­θε εντός, αφαί­ρε­σε κέρ­μα­τα συ­νο­λι­κής αξίας πε­ρί­που 30€ με 40€.

-Την 13-05-2017 επί της ίδιας οδού έθραυ­σε με τού­βλο τον υα­λο­πί­να­κα εστια­το­ρί­ου και ει­σήλ­θε εντός ψά­χνο­ντας στους χώ­ρους του κα­τα­στή­μα­τος.

Ιτα­λός αυ­τό­πτης μάρ­τυ­ρας είχε δει στο χώρο ένα άσπρο πο­δή­λα­το, που χρη­σι­μο­ποιού­σε ο δρά­στης.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος προ­κει­μέ­νου να ελα­φρύ­νει τη θέση του οδή­γη­σε και υπέ­δει­ξε στους αστυ­νο­μι­κούς κα­βά­τζα που είχε κρύ­ψει επι­με­λώς τα αφαι­ρε­θέ­ντα κλο­πι­μαία σε εγκα­τα­λε­λειμ­μέ­νο κτή­ριο στο Σαν Φρα­γκί­σκο.

Στο ση­μείο βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν ένα γυ­ναι­κείο ρολόι χρυσό με χρυσή κα­δέ­να, ένα μο­νό­πε­τρο δα­χτυ­λί­δι με δια­μα­ντά­κια, ένα δα­χτυ­λί­δι μο­νό­πε­τρο σμα­ρά­γδι και 4  δια­μά­ντια, ένα χρυσό δα­χτυ­λί­δι με μια πέτρα ζα­φί­ρι και μια πέτρα ρου­μπί­νι, δυο σκου­λα­ρί­κια, ένα σκου­λα­ρί­κι, ένας σταυ­ρός, ένα γυ­ναι­κείο κολιέ και 12 δο­λά­ρια Αμε­ρι­κής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.