Η νέα μαρίνα θα προβληθεί σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

Στις τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία και την Γερμανία και αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό, θα προβληθεί την περίοδο 2011-2012 η νέα μαρίνα της Ρόδου.
Η αρχή θα γίνει με την τουριστική έκθεση της Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Η προβολή της μαρίνας σε αυτές τις διοργανώσεις είναι σημαντική, αφού θα συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου στη Ρόδο.
«Ανήκουμε ήδη και στην Ένωση Μαρινών Ελλάδος. Μέσω του φορέα μας, θα μετάσχουμε σε δύο τουλάχιστον τουριστικές εκθέσεις για να προβάλουμε το έργο και να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλού επιπέδου που ενδιαφέρονται για το θαλάσσιο τουρισμό», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της εταιρείας Μαρίνες ΑΕ κ. Θωμάς Τριανταφύλλου.
Προβολή της μαρίνας της Ρόδου είχε γίνει και πέρσι, με την συμμετοχή σε μια τουριστική έκθεση.
Επισημαίνεται πως η κατασκευή του έργου, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και σε δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Θα έχουν τελειώσει δηλαδή οι βασικές κτηριακές εγκαταστάσεις και το καρνάγιο επισκευής σκαφών.
Στις εγκαταστάσεις του καρνάγιου άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, θα μεταφερθούν όλα τα σκάφη που βρίσκονται εδώ και χρόνια στον χερσαίο χώρο του λιμένα της Ακαντιάς. Τα σκάφη θα μείνουν στο χώρο της μαρίνας μέχρι να αρχίσει να είναι διαθέσιμος προς χρήση ο χώρος του καρνάγιου στην περιοχή Καναμάτ.
Η ανάδοχος εταιρεία θα κατασκευάσει και άλλα κτήρια στο χερσαίο χώρο της μαρίνας αφού θέλει να παρέχει τα πάντα στους ιδιοκτήτες των πολυτελών σκαφών που θα καταπλέουν στη Ρόδο. Αυτός είναι και ο λόγος που θα υπάρχουν αρκετά καταστήματα, ακόμη και κατοικίες για την φιλοξενία των επιβατών των γιοτ και των θαλαμηγών.
H εταιρεία «Μαρίνες ΑΕ» έχει προχωρήσει στο μεταξύ αρκετά τις προετοιμασίες και για την κατασκευή της β φάσης του έργου.
«Όλα είναι έτοιμα και ο φάκελος του έργου της β φάσης έχει πάρει τις σχετικές εγκρίσεις από τις περισσότερες υπηρεσίες. Μένει να δώσουν το πράσινο φως ακόμη δύο φορείς», δήλωσε στη «δ» ο πρόεδρος της εταιρείας Μαρίνες ΑΕ κ. Θωμάς Τριανταφύλλου.
Επισημαίνεται πως για την κατασκευή της δεύτερης φάσης δεν θα γίνει διαγωνισμός γιατί αποτελεί κομμάτι του ίδιου έργου.
«Δεν θα γίνει διαγωνισμός γιατί η β φάση ήταν κομμάτι του αρχικού έργου. Η αλλαγή αποτελούσε απόφαση όσων είχαν την ευθύνη προκειμένου να προχωρήσει η μαρίνα», εξήγησε ο κ. Τριανταφύλλου.
Το κόστος για την κατασκευή της α φάσης της μαρίνας έχει φθάσει στα 38 εκατομμύρια ευρώ.
Με την κατασκευή και της β φάσης όμως το κόστος υλοποίησης του έργου θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100.000.000 ευρώ!