«Το 2017 θα έλθουν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες» δήλωσε στον ΣΚΑΙ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι «θα είναι μια εξαιρετική χρονιά, αν όλα πάνε καλά».
Αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις είναι παραπάνω από 70%, σε σχέση με το 2016, ανέφερε η κ. Κουντουρά, υποστηρίζοντας ότι τα προσωρινά στοιχεία που δείχνουν μείωση εσόδων το 2016, κατά 800 εκατ. ευρώ, αμφισβητούνται από τα στοιχεία επίσημων φορέων και διεθνών οργανισμών, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού
Τουρισμού και θα αποσαφηνιστούν από ομάδα εργασίας της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο τζίρος στην εστίαση και τα ξενοδοχεία κατά 4,5%. Σημείωσε ακόμη, πως ο τουρισμός πολυτελείας παρουσίασε άνοδο κατά 10%.
Ανάμεσα στα επιτεύγματα του υπουργείου είναι και η απευθείας σύνδεση με τις ΗΠΑ για 365 μέρες τον χρόνο, κατέληξε η κ. Κουντουρά.
skai.gr








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.