ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλογικά ανοίγματα ξεδιπλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος

Ποιους ψη­φο­φό­ρους έχει βάλει στο στό­χα­στρό του. Πως ορ­γα­νώ­νει τη Νέα Δη­μο­κρα­τία ενό­ψει πι­θα­νών εξε­λί­ξε­ων. Οι πε­ριο­δεί­ες και το κυ­βερ­νη­τι­κό πρό­γραμ­μα για την επό­με­νη μέρα.

Απο­φα­σι­σμέ­νος να εντεί­νει την προ­σπά­θεια διείσ­δυ­σης σε άλ­λους ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κούς χώ­ρους και της προ­σέλ­κυ­σης ψη­φο­φό­ρων που μέχρι τώρα δεν ψή­φι­ζαν ΝΔ δη­λώ­νει ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης. Ανε­ξάρ­τη­τα από το χρόνο διε­ξα­γω­γής των επό­με­νων εκλο­γών και με σύμ­μα­χο τον δη­μο­σκο­πι­κό αέρα που απο­τυ­πώ­νε­ται στις τε­λευ­ταί­ες έρευ­νες, ο πρό­ε­δρος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης ανα­ζη­τά τρό­πους διεύ­ρυν­σης της εκλο­γι­κής του βάσης. Στο πλαί­σιο αυτό, υπέρ­μα­χος της φρά­σης «τις εκλο­γές δεν θα τις χάσει ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, θα τις κερ­δί­σει η ΝΔ», ο κ. Μη­τσο­τά­κης έχει βάλει στο στό­χα­στρό του τους «με­τριο­πα­θείς κε­ντρώ­ους, τους πρώην ψη­φο­φό­ρους του ΠΑΣΟΚ που στις προη­γού­με­νες εκλο­γές με­τα­κι­νή­θη­καν στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ».

Κατά τις τε­λευ­ταί­ες δη­μό­σιες πα­ρεμ­βά­σεις του, το εν λόγω άνοιγ­μα που κάνει προς το χώρο στα αρι­στε­ρά της ΝΔ είναι εμ­φα­νές: «Στις προη­γού­με­νες εκλο­γές – το ξέρω – απο­φα­σί­σα­τε να τι­μή­σε­τε τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με την ψήφο σας. Αλλά ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν τί­μη­σε ούτε την Κρήτη ούτε εσάς. Ούτε, βέ­βαια, τη χώρα. Τη χώρα τη χα­ντά­κω­σε. Δεν έχετε τί­πο­τα να πε­ρι­μέ­νε­τε από τον κ. Τσί­πρα. Το ξέ­ρε­τε. Μόνο νέα ψέ­μα­τα και πε­ρισ­σό­τε­ρη κο­ροϊ­δία», τό­νι­σε κατά την ομι­λία του εντός της εβδο­μά­δας στο Ηρά­κλειο, δε­σμευό­με­νος από την πλευ­ρά του προς τους συ­γκε­κρι­μέ­νους πο­λί­τες, μι­λώ­ντας σε προ­σω­πι­κό τόνο: «Δεν θα σας εξα­πα­τή­σω και δεν θα σας απο­γοη­τεύ­σω. Ελάτε μαζί μου. Σας ζητώ να με εμπι­στευ­θεί­τε», ανέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Σύμ­φω­να με κομ­μα­τι­κές πηγές, το πλέον εν­θαρ­ρυ­ντι­κό στοι­χείο της επί­σκε­ψής Μη­τσο­τά­κη στο νησί απ’ όπου κα­τά­γε­ται ήταν η προ­έ­λευ­ση πολ­λών στε­λε­χών και ψη­φο­φό­ρων οι οποί­οι εξαι­τί­ας της απο­γο­ή­τευ­σης από τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ οδη­γή­θη­καν στη ΝΔ. Μά­λι­στα θε­ω­ρούν οι ίδιες πηγές ότι «με την συ­νε­χή ενί­σχυ­ση του αντι­κυ­βερ­νη­τι­κού κλί­μα­τος και όσο οι υπό­λοι­πες δυ­νά­μεις δεν ξε­κα­θα­ρί­ζουν ότι δεν υπάρ­χουν πε­ρι­θώ­ρια συ­νερ­γα­σί­ας με τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, οι απευ­θεί­ας εισ­ρο­ές ψη­φο­φό­ρων της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης θα με­γα­λώ­νουν».

Για την επί­τευ­ξη του συ­γκε­κρι­μέ­νου στό­χου, ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης θα συ­νε­χί­σει τις πε­ριο­δεί­ες σε όλη τη χώρα, που θα πε­ρι­λαμ­βά­νουν επα­φές με τους το­πι­κούς φο­ρείς, επι­σκέ­ψεις σε πα­ρα­γω­γι­κές μο­νά­δες, επα­φές με το­πι­κά ΜΜΕ και κε­ντρι­κή πο­λι­τι­κή ομι­λία και, όπως εκτι­μούν συ­νερ­γά­τες του, σύ­ντο­μα θα έχει κα­λυ­φθεί το σύ­νο­λο σχε­δόν της χώρας. Έτσι, το πο­λι­τι­κό αφή­γη­μα της ΝΔ θα επι­χει­ρη­θεί να γίνει γνω­στό στο σύ­νο­λο των πο­λι­τών, οι οποί­οι, σύμ­φω­να με την ηγε­τι­κή ομάδα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, θα είναι σε θέση «να ακού­σουν και να αξιο­λο­γή­σουν τις προ­τά­σεις της γα­λά­ζιας πα­ρά­τα­ξης» και να τις συ­γκρί­νουν «με τα ψέ­μα­τα άλλων».

Εσω­κομ­μα­τι­κές δια­βου­λεύ­σεις

Την ίδια ώρα, στην τε­λι­κή ευ­θεία βρί­σκε­ται η κα­τάρ­τι­ση του κυ­βερ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος του κόμ­μα­τος. Ήδη έχουν πα­ρου­σια­στεί αρ­κε­τά ση­μεία του, όπως οι προ­τά­σεις για την οι­κο­νο­μία, το προ­σφυ­γι­κό, τις ηλε­κτρο­νι­κές συ­ναλ­λα­γές, τα κόκ­κι­να δά­νεια και τις λη­ξι­πρό­θε­σμες οφει­λές, ενώ προ­σε­χώς θα ανα­κοι­νω­θούν οι γα­λά­ζιες προ­τά­σεις και σε άλ­λους το­μείς, όπως της ενέρ­γειας και του πε­ρι­βάλ­λο­ντος, της υγεί­ας, της Δι­καιο­σύ­νης και Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, καθώς και της Δη­μό­σιας Διοί­κη­σης.

Στο γε­νι­κό πλαί­σιο, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η επε­ξερ­γα­σία των προ­τά­σε­ων που έχουν κα­τα­τε­θεί στην Γραμ­μα­τεία Προ­γράμ­μα­τος από τις ομά­δες ερ­γα­σί­ας ολο­κλη­ρώ­θη­κε, έχουν μπει οι χρο­νι­κές προ­τε­ραιό­τη­τες και ξε­κί­νη­σε η δια­δι­κα­σία εκ­πό­νη­σης των νο­μι­κών κει­μέ­νων, όπου αυτή απαι­τεί­ται. Ταυ­τό­χρο­να, γί­νο­νται οι απα­ραί­τη­τες εσω­κομ­μα­τι­κές δια­βου­λεύ­σεις, με­τα­ξύ του αρ­μό­διου αντι­προ­έ­δρου Κωστή Χα­τζη­δά­κη, του Γραμ­μα­τέα Προ­γράμ­μα­τος Γιώρ­γου Στερ­γί­ου και των αρ­μό­διων γα­λά­ζιων το­με­αρ­χών.

Ικα­νο­ποί­η­ση εξάλ­λου επι­κρα­τεί στην αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση από τα απο­τε­λέ­σμα­τα της νέας κομ­μα­τι­κής πρω­το­βου­λί­ας, υπό τον συ­ντο­νι­σμό του Γραμ­μα­τέα της Πο­λι­τι­κής Επι­τρο­πής της ΝΔ Λευ­τέ­ρη Αυ­γε­νά­κη, με στόχο την ενη­μέ­ρω­ση των στε­λε­χών της για ζη­τή­μα­τα επι­και­ρό­τη­τας, αλλά και για την γε­νι­κό­τε­ρη πο­ρεία και τις δρά­σεις της πα­ρά­τα­ξης. Η πρώτη ενη­με­ρω­τι­κή σύ­σκε­ψη στε­λε­χών πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε «σε υψηλό επί­πε­δο», όπως λένε στην Πει­ραιώς, την πε­ρα­σμέ­νη Τε­τάρ­τη. Στό­χος των ενη­με­ρω­τι­κών αυτών συ­σκέ­ψε­ων είναι η ύπαρ­ξη ενός ανοι­κτού δί­αυ­λου επι­κοι­νω­νί­ας του κόμ­μα­τος με τα στε­λέ­χη του, καθώς και η συ­νε­χής ανταλ­λα­γής από­ψε­ων και προ­τά­σε­ων.

Φί­λιπ­πος Πα­ντα­ζής-euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.