Ειδήσεις

Το «Ακταίον» θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία

Την βούληση της δημοτικής αρχής Ρόδου να προχωρήσει στην αξιοποίηση και άλλων ακινήτων πέραν του ‘Ακταίον’, εξέφρασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιάννης Κούρτης.
Ξεκινώντας από τις εξελίξεις ενόψει της έναρξης λειτουργίας του ιστορικού ‘Ακταίον’ ο κ. Κούρτης, διαβεβαίωσε πως όλα είναι έτοιμα και ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονταν στον επενδυτή:
«Το ‘Ακταίον’ βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και ο επενδυτής, τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμος να το παραδώσει προς χρήση. Εδώ θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον ροδιακό λαό, για τις καθυστερήσεις αλλά αυτό δεν οφειλόταν στον επιχειρηματία ή στην διοίκηση. Οι πολύμηνες απεργίες των δικηγόρων και μηχανικών πέρσι, είχαν ως συνέπεια αυτές τις καθυστερήσεις. Υπήρχαν κάποιες αλλαγές στις μελέτες από τον κ. Καρυδάκη (διευθυντής της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και υπεύθυνος για το έργο) οι οποίες χρειάστηκαν χρόνο για να ξεπεραστούν. Έχει γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά από τον επενδυτή και το κόστος ξεπερνά τα 1.250.000 ευρώ. Νομίζω πως μετά από αυτή την καθυστέρηση οι Ροδίτες θα ικανοποιηθούν από το αποτέλεσμα, το οποίο θα τους δικαιώσει. Το ‘Ακταίον’ θα είναι το ‘διαμάντι της Ρόδου’», τόνισε χαρακτηριστικά.
Χρονικά, η έναρξη λειτουργίας του ‘Ακταίον’ τοποθετείται μέσα στο επόμενο 20ήμερο, ενώ, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κούρτης, θα λειτουργήσει ως πολυχώρος με καφέ, ζαχαροπλαστείο, φαγητό κ.λπ. ενώ θα διαθέτει και παιδική χαρά –την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία, που διαχειρίζεται στην Αθήνα το «Allou! Fun Park».
Ο πάνω χώρος, που είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια ως χώρος συνεδριακός για ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ. θα διατηρηθεί και θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.
Ακόμη, στα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση – event.
 
Τα άλλα ακίνητα
Ο κ. Κούρτης, αναφέρθηκε και στα άλλα ακίνητα τα οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει η δημοτική αρχή (μέσω της ΔΕΡΜ Α.Ε.). Συγκεκριμένα δήλωσε
«Όπως είναι γνωστό, έχει δημοπρατηθεί το ‘Συσσίτιο’ το οποίο ανακαινίζεται και γύρω στον Απρίλιο θα είναι έτοιμο προς χρήση. Όσον αφορά το καφενείο και το ανθοπωλείο στο Κοιμητήριο της Ρόδου έχουν ανακαινιστεί, είναι σε πλήρη λειτουργία και οι παροχές είναι καλύτερες από πριν».
Το επόμενο βήμα είναι να βγει σε διαγωνισμό η ‘Όασις’, τέσσερα καταλύματα που βρίσκονται στο Φράγμα της Απολακκιάς, το ‘Έλαφος και Ελαφίνα’ και το ‘Ροδίνι’ (σε συνάρτηση με την συνολική ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού).
Ειδικά για την ‘Όαση’ ο διαγωνισμός θα γίνει σε 1-1,5 μήνα, τα σχέδια αφορούν την λειτουργία του σαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η διαχείρισή του θα είναι σε σχέση μάνατζμεντ –όπως οι ‘Πηγές Καλλιθέας’ διότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να το εκμισθώσει απ’ ευθείας σε επενδυτή.
Όσον αφορά τα τέσσερα καταλύματα (οικίσκοι) που βρίσκονται στο Φράγμα της Απολακκιάς θα γίνει ανακαίνιση και θα δοθούν μέσω διαγωνισμού σε ιδιώτες για να τα αξιοποιήσουν αναλόγως –όχι όμως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Απαντώντας τέλος σε ερώτηση σχετικά με τα έσοδα της επιχείρησης, ο κ. Κούρτης δήλωσε: «Εισπρακτικά, σημειώθηκε μια σχετική μείωση διότι διατηρήσαμε τις ίδιες τιμές –παρά την αύξηση του ΦΠΑ. Όμως, το συνολικό αποτέλεσμα, παρά την μείωση του τζίρου, ήταν καλύτερο. Οι επισκέπτες στις ‘Πηγές Καλλιθέας’ ήταν αυξημένοι κατά 25-27%. Επειδή εμείς απορροφήσαμε την αύξηση του ΦΠΑ, ήταν λογική η μείωση των εσόδων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου