ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απολογούνται τα μέλη σπείρας διαρρηκτών – Είχαν «ρημάξει» σπίτια και επιχειρήσεις

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση

Ενώπιον της τακτι­κής Ανα­κρί­τριας Ρόδου κλή­θη­καν σε απο­λο­γία για αύριο Παρα­σκευή 20 Ιανουα­ρίου 2017, τα μέλη σπείρας στην οποία απο­δί­δο­νται διαρ­ρή­ξεις σε επι­χει­ρή­σεις και κατοι­κίες της Ρόδου.

Κατη­γο­ρού­με­νοι είναι συγκε­κρι­μένα ένας 22χρονος αθίγ­γα­νος, ένας 38χρονος Αλβανός, ένας συγ­γε­νής ομο­ε­θνής του τελευ­ταίου, αγνώ­στων λοιπών στοι­χείων, ένας Αλβανός αγνώ­στων λοιπών στοι­χείων, ένας 36χρονος Πακι­στα­νός κι ένας 32χρονος Πακι­στα­νός.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκί­νησε την 19η Οκτω­βρίου 2012 μετά από αιφ­νί­δια αστυ­νο­μική επι­χεί­ρηση στον καταυ­λι­σμό του Κορα­κό­νε­ρου.

Προ­σή­χθη ο πρώτος, ο οποίος έχει απα­σχο­λή­σει κατ΄ επα­νά­ληψη τις αρχές. Σε έρευνα που διε­νερ­γή­θηκε στον καταυ­λι­σμό εντο­πί­στηκε κοντά σε παρά­πηγμα μια μαξι­λα­ρο­θήκη με φο-μπιζου τα οποία είχαν αφαι­ρε­θεί από την οικία μιας 51χρονης Ροδί­τισ­σας στην οδό Καζαν­τζάκη.

Προ­έ­κυψε ότι ο αθίγ­γα­νος μαζί με τους δύο Αλβα­νούς αδελ­φούς κι ακόμη έναν ομοεθνή τους, είχαν εισέλ­θει στην οικία της 51χρονης, σπά­ζο­ντας την κεντρική θύρα και αφαί­ρε­σαν κοσμή­ματα και φο-μπιζου αξίας 2.000 ευρώ.

-Την 30η Σεπτεμ­βρίου 2011 τα μέλη της ίδιας σπείρας διέρ­ρη­ξαν την οικία της

Π. Φ. του Α. κι   αφαί­ρε­σαν  χρυσά κοσμή­ματα  συνο­λι­κής αξίας 35.000 €, περίπου.

-Την 13η Οκτω­βρίου 2012 διέρ­ρη­ξαν οικία στην οδό Σερρών στην Ανάληψη ιδιο­κτη­σίας του Μ. Μ. του Κ. και αφαί­ρε­σαν μόνο ένα κινητό τηλέ­φωνο γιατί έγιναν αντι­λη­πτοί από τον ιδιο­κτήτη.

-Την 12η Οκτω­βρίου 2012 παρα­βί­α­σαν την οικία του Δ. Μ.του Κ. στη Ρόδο χωρίς όμως να αφαι­ρέ­σουν κάτι.

-Την 13η Οκτω­βρίου 2012 εισήλ­θαν στην οικία της Χ. Π. του Μ. κι αφαί­ρε­σαν χρυσά κοσμή­ματα τα οποία τοπο­θέ­τη­σαν σε μία μαξι­λα­ρο­θήκη, έναν φορητό υπο­λο­γι­στή συνο­λι­κής αξίας 3.000 € περίπου.

Οι δύο Πακι­στα­νοί προ­σή­χθη­σαν από τους αστυ­νο­μι­κούς διότι κατεί­χαν δύο φορη­τούς ηλε­κτρο­νι­κούς υπο­λο­γι­στές εκ των οποίο ο ένας ανήκε στο τελευ­ταίο θύμα.

Ο  δεύ­τε­ρος υπο­λο­γι­στής είχε κλαπεί από την οικία του Π. Α. του Β. στην οδό Μαντώ Μαυ­ρο­γέ­νους, περί τα τέλη Αυγού­στου  του 2012.

-Την 27η Σεπτεμ­βρίου 2012 ο Αλβανός είχε αφαι­ρέ­σει από ένα φορτηγό αυτο­κί­νητο ιδιο­κτη­σίας του Π. Η. του Α., που ήταν σταθ­μευ­μένο στα παλιά σφαγεία, δύο πατή­τρες αξίας τετρα­κο­σίων 400 € και δύο ανε­μο­θώ­ρα­κες.

Τα κλο­πι­μαία πώλησε στον αθίγ­γανο ο οποίος τα τοπο­θέ­τησε σε φορτηγό ιδιο­κτη­σίας συγ­γε­νούς του.

-Την 30η Σεπτεμ­βρίου 2012 οι ίδιοι δράστες αφαί­ρε­σαν χρη­μα­το­κι­βώ­τιο   από   την NEOTEX, το οποίο περιείχε μία πιστω­τική κάρτα, το χρη­μα­τικό ποσό των 6.500 €-7.000 €, το χρη­μα­τικό ποσό των 1.000 δολα­ρίων ΗΠΑ, δέκα χρυσές λιρες, 12 λίρες χρυσές Αγγλίας, ένα χρυσό μεντα­γιόν με μία χρυσή λίρα (πεντό­λιρη), ένα χρυσό αγαλ­μα­τί­διο του κολοσ­σού της Ρόδου, μία βέρα, ένα χρυσό αντρικό δαχτυ­λίδι, 4  μπλοκ επι­τα­γών, βιβλιά­ρια κατα­θέ­σεων τρα­πε­ζών και διάφορα άλλα έγγραφα  και  κλειδιά.

-Την 4η Απρι­λίου 2012 εισήλ­θαν από ανα­σφά­λι­στη μπαλ­κο­νό­πορτα σε οικία επί της οδού Κων/νου Υδραίου  ιδιο­κτη­σίας του Τ. Α. του Σ. και αφαί­ρε­σαν διάφορα χρυσά κοσμή­ματα, διάφορα φο-μπιζού και το χρη­μα­τικό ποσό των 1.000 €.

-Την 6η Σεπτεμ­βρίου 2012 ο πρώτος μαζί με ακόμη έναν αθίγ­γανο συγγενή του,  εισήλ­θαν στην αποθήκη της εται­ρείας ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και ΣΙΑ Ε.Ε. στο 3° χλμ Λεω­φό­ρου Καλ­λι­θέας και    αφαί­ρε­σαν   ένα   χρη­μα­το­κι­βώ­τιο,   το οποίο   μετέ­φε­ραν στον καταυ­λι­σμό με κλεμ­μένο αυτο­κί­νητο.

Εκεί, αφού το έκοψαν με τροχό αφαί­ρε­σαν το χρη­μα­τικό ποσό των 5.000 € και πέταξαν το χρη­μα­το­κι­βώ­τιο με το κλεμ­μένο αυτο­κί­νητο στο λιμάνι.

Ο Αλβανός υπο­στή­ριξε ότι αγόραζε κλο­πι­μαία από δύο αθίγ­γα­νους τα οποία τα πωλούσε σε έναν κλε­πτα­πο­δόχο τον οποίο και κατο­νό­μασε.

Την υπόθεση χει­ρί­ζε­ται ο δικη­γό­ρος κ. Στέλιος Αλε­ξαν­δρής.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.