ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα και πάλι πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τουρισμός ελλάδα

Η Ελλάδα βρί­σκε­ται και πάλι στην πρώτη θέση ως του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός των Αυστρια­κών, τονί­ζε­ται από τους εκπρο­σώ­πους ταξι­διω­τι­κών ομίλων και από του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες, με την ευκαι­ρία της σημε­ρι­νής έναρξης της Διε­θνούς Έκθεσης Του­ρι­σμού της Βιέννης, στην οποία η χώρα μας συμ­με­τέ­χει με περί­πτερο του Ελλη­νι­κού Οργα­νι­σμού Του­ρι­σμού και συνεκ­θε­τών του και η οποία φιλο­ξε­νεί 800 εκθέτες από 70 χώρες, ανα­μέ­νο­ντας μέχρι και 200.000 επι­σκέ­πτες μέχρι την ερχό­μενη Κυριακή που διαρκεί.

Μετά την περσινή εκ νέου παρα­μονή της Ελλάδας μεταξύ των κορυ­φαίων δημο­φι­λών θερινών του­ρι­στι­κών προ­ο­ρι­σμών για τους Αυστρια­κούς, εξαι­ρε­τι­κές δια­γρά­φο­νται οι προ­ο­πτι­κές του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού κατά τη φετινή χρονιά, όπως δια­πι­στώ­νε­ται κατά τις παρου­σιά­σεις των προ­γραμ­μά­των των αυστρια­κών του­ρι­στι­κών επι­χει­ρή­σεων και ταξι­διω­τι­κών γρα­φείων, που “βλέπουν” και πάλι την Ελλάδα πρώτη στις κρα­τή­σεις τους.

 Η Ελλάδα ως του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και την πρώτη θέση, στις προ­τι­μή­σεις των Αυστρια­κών του­ρι­στών, με κατά μέσο όρο 400.000 να κατα­φθά­νουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε ανα­λο­γία με τον πλη­θυ­σμό της -8,6 εκα­τομ­μύ­ρια κάτοικοι- βρί­σκε­ται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων του­ρι­στών στην Ελλάδα.

Ήδη προχθές, παρου­σιά­ζο­ντας στη Βιέννη το πρό­γραμμα του 2017 με νέους προ­ο­ρι­σμούς και νέες προ­σφο­ρές του μεγα­λύ­τε­ρου αυστρια­κού του­ρι­στι­κού ομίλου “TUI Austria”, η γενική διευ­θύ­ντρια του, Λίζα Βέντιγκ είχε δηλώσει ότι, όπως συνέβη κατά το περσινό καλο­καίρι, η Ελλάδα θα είναι και φέτος ο “υπ΄ αριθμόν ένα” του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός για τον όμιλο, με τις έως τώρα κρα­τή­σεις του για τη χώρα μας να έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 60% σε σχέση με το 2016.

Σύμφωνα με την ίδια, ιδιαί­τερα καλά εξε­λίσ­σο­νται οι κρα­τή­σεις για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ στην παλιά δυνα­μική της επι­στρέ­φει και η Κως -για την οποία οι κρα­τή­σεις έχουν ήδη διπλα­σια­στεί σε σχέση με πέρυσι- και για το λόγο αυτό ο όμιλος την περα­σμένη εβδο­μάδα είχε αυξήσει κατά 15% τον αριθμό των πτήσεων προς αυτά τα τέσσερα μεγα­λύ­τερα ελλη­νικά νησιά, ενώ ήδη με την έναρξη της σεζόν των κρα­τή­σεων, η προ­σφορά του σε ξενο­δο­χεία στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω, έχει διευ­ρυν­θεί κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα, κατά την παρου­σί­αση των νέων προ­γραμ­μά­των του, και των απο­τε­λε­σμά­των της ετήσιας έρευνάς του “Πυξίδα Του­ρι­σμού” για το 2017, ο μεγάλος αυστρια­κός του­ρι­στι­κός οργα­νι­σμός RUEFA, επι­ση­μαί­νο­ντας πως οι Αυστρια­κοί επι­θυ­μούν φέτος να κάνουν πάλι περισ­σό­τε­ρες δια­κο­πές, τόνιζε πως στις κρα­τή­σεις του για το καλο­καίρι η Ελλάδα βρί­σκε­ται στην πρώτη θέση, κατα­γρά­φο­ντας αυτή τη στιγμή μία αύξηση κατά 83% σε σχέση με την αντί­στοιχη περίοδο πέρυσι.

Ανά­λο­γες επι­ση­μάν­σεις υπάρ­χουν και σε σημε­ρινά σχετικά δημο­σιεύ­ματα των αυστρια­κών εφη­με­ρί­δων, με την ευκαι­ρία της Διε­θνούς Έκθεσης Του­ρι­σμού της Βιέννης, έχοντας χαρα­κτη­ρι­στι­κούς τίτλους, όπως για παρά­δειγμα: “Η Ελλάδα επα­να­κάμ­πτει” η “Ντερ Στά­νταρντ”, “Φέτος το καλο­καίρι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν τις περισ­σό­τε­ρες προ­τι­μή­σεις” η “Κρόνεν Τσάι­τουνγκ”, ή “Αύξηση κατά 60% – Η Ελλάδα πανη­γυ­ρί­ζει τη μεγάλη επι­στροφή η “΄Εστεραιχ”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.