ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Φλόριντα- Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
900

Πέντε άνθρω­ποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 13 τραυ­μα­τί­στη­καν από ένοπλο άνδρα, ο οποίος εισέ­βαλε στις εγκα­τα­στά­σεις του διε­θνούς αερο­δρο­μίου Fort Lauderdale-Hollywood, στη Φλό­ρι­ντα των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών και άρχισε να πυρο­βο­λεία αδια­κρί­τως.

Σύμφωνα με όσα μετα­δί­δουν αμε­ρι­κα­νικά ΜΜΕ, τα οποία επι­κα­λού­νται αστυ­νο­μι­κές πηγές, ο δράστης ήταν ο 26χρονος Εστε­μπάν Σαντιά­γκο και η ταυ­τό­τητά του ήταν στρα­τιω­τική.

Η αντί­δραση της αστυ­νο­μίας ήταν άμεση, καθώς οργα­νώ­θηκε μεγάλη επι­χεί­ρηση γύρω και μέσα στο διεθνές αερο­δρό­μιο. Την στιγμή της επί­θε­σης επι­κρά­τησε πανικός, καθώς οι πολίτες έτρεχαν προς κάθε κατεύ­θυνση, προ­κει­μέ­νου να προ­φυ­λα­χθούν από τον δράστη.

Επι­βά­τες πτήσεων που μόλις είχαν προ­σγειω­θεί, επέ­στρε­ψαν εσπευ­σμένα μέσα στα αερο­σκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να ανα­μέ­νουν νεώ­τε­ρες οδηγίες, ενώ αρκετές δεκάδες περιο­ρί­στη­καν στο πάρ­κινγκ των αερο­πλά­νων, εκτός των κτι­ρια­κών εγκα­τα­στά­σεων.

Η πρώτη αναφορά της αστυ­νο­μίας έκανε λόγο για έναν ένοπλο και πέντε θύματα. Λίγα λεπτά αργό­τερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας νεκρός και εννέα τραυ­μα­τίες, ενώ ακο­λού­θησε η ενη­μέ­ρωση για τρεις νεκρούς και 13 τραυ­μα­τίες.

Η αστυ­νο­μία δεν επι­τρέ­πει σε κανέναν να εξέλθει ή αν εισέλ­θει, προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θεί η έρευνα και να είναι ασφαλής η περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρωση της αστυ­νο­μίας, ο δράστης έχει αντι­με­τω­πι­στεί. Οι αμε­ρι­κα­νι­κές αρχές δεν απο­κλεί­ουν το ενδε­χό­μενο της τρο­μο­κρα­τι­κής ενέρ­γειας.

Λίγες ώρες αργό­τερα, ωστόσο, υπήρξαν ανα­φο­ρές για νέους πυρο­βο­λι­σμούς, σε άλλο σημείο του αερο­δρο­μίου. Οι αρχές δεν επι­βε­βαιώ­νουν το παρα­μι­κρό, αλλά τα ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για δεύτερο ένοπλο, τον οποίο κατα­διώ­κουν οι ειδικές δυνά­μεις της αστυ­νο­μίας.

protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.