ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος

«Το 2016 φεύγει, αφή­νο­ντας πίσω του ένα αίσθημα απο­γο­ή­τευ­σης και εθνικής κατά­θλι­ψης. Η απά­ντηση, όμως, στην απο­γο­ή­τευση δεν είναι η παραί­τηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφε­τη­ρία ανα­γέν­νη­σης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες», ανα­φέ­ρει στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης.

Μεταξύ άλλων ο πρό­ε­δρος της ΝΔ τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να δια­μορ­φώ­σουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, ένα σχέδιο «με προ­ϋ­πο­θέ­σεις την αλήθεια και τη διάθεση για πραγ­μα­τική αλλαγή».

Επι­ση­μαί­νει ότι «μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επι­τρέ­πε­ται να αντι­με­τω­πί­ζει ακόμα τα προ­βλή­ματα των πολιτών με απάθεια και εξορ­γι­στική ανε­πάρ­κεια» και πως η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προ­σπά­θεια.

«Χωρίς μια πανελ­λή­νια εκστρα­τεία εθνικής ανά­τα­ξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπε­ρή­φα­νός λαός. Δεν θα συμ­βι­βα­στούμε με τη σημε­ρινή μιζέρια. Έχουμε υπο­χρέ­ωση απέ­να­ντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέ­να­ντι στις νέες γενεές, να διεκ­δι­κή­σουμε κάτι πολύ καλύ­τερο για την πατρίδα μας”, υπο­γραμ­μί­ζει ο αρχηγός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης και προ­σθέ­τει: “Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνά­μεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προ­κλή­σεις ανα­δεί­κνυαν τον καλύ­τερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα. Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Μπο­ρούμε να τα κατα­φέ­ρουμε. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους».

Το μήνυμα του προ­έ­δρου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Το 2016 φεύγει, αφή­νο­ντας πίσω του ένα αίσθημα απο­γο­ή­τευ­σης και εθνικής κατά­θλι­ψης. Η απά­ντηση, όμως, στην απο­γο­ή­τευση δεν είναι η παραί­τηση. Το 2017 πρέπει να γίνει αφε­τη­ρία ανα­γέν­νη­σης. Για την πατρίδα μας και για όλους τους πολίτες.

Γι’ αυτό οι Έλληνες πρέπει να πιστέ­ψουμε στις δικές μας δυνά­μεις. Να αντι­κρί­σουμε το μέλλον με αυτο­πε­ποί­θηση. Να μην υπο­σχό­μα­στε την επι­στροφή στο χθες, απλά επειδή δεν μπο­ρούμε να ορα­μα­τι­στούμε το αύριο. Να δια­μορ­φώ­σουμε το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο με δύο προ­ϋ­πο­θέ­σεις: Την αλήθεια και τη διάθεση για πραγ­μα­τική αλλαγή.

Μετά από 6 χρόνια κρίσης, κανένας δεν επι­τρέ­πε­ται να αντι­με­τω­πί­ζει ακόμα τα προ­βλή­ματα των πολιτών με απάθεια και εξορ­γι­στική ανε­πάρ­κεια. Είναι η ώρα, ως κοι­νω­νία, να αλλά­ξουμε όσα μας κρατάνε πίσω. Να ανα­κα­λύ­ψουμε ξανά τις αξίες της ελευ­θε­ρίας, της αλλη­λεγ­γύης, της μεθο­δι­κό­τη­τας, της ατο­μι­κής ευθύνης. Να αφή­σουμε πίσω μας ξεπε­ρα­σμέ­νες ιδε­ο­λη­ψίες και κακές πρα­κτι­κές προη­γού­με­νων 10ετιών.

Η επόμενη καλή μέρα για τη χώρα μας δεν μπορεί να έρθει χωρίς κοινή προ­σπά­θεια. Χωρίς μια πανελ­λή­νια εκστρα­τεία εθνικής ανά­τα­ξης. Οι Έλληνες είμαστε ένας υπε­ρή­φα­νός λαός. Δεν θα συμ­βι­βα­στούμε με τη σημε­ρινή μιζέρια. Έχουμε υπο­χρέ­ωση απέ­να­ντι στην ιστορία μας, αλλά κυρίως απέ­να­ντι στις νέες γενεές, να διεκ­δι­κή­σουμε κάτι πολύ καλύ­τερο για την πατρίδα μας.

Οι ευχές μου για το 2017, δεν είναι τυπικές. Έχω πίστη στις δυνά­μεις των Ελλήνων. Πολλές φορές στην ιστορία μας, οι μεγάλες προ­κλή­σεις ανα­δεί­κνυαν τον καλύ­τερο εαυτό μας. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και τώρα.

Ας είναι το 2017, το έτος που θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Μπο­ρούμε να τα κατα­φέ­ρουμε.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.