ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δ. ΓΑΚΗΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Δη­μή­τρης Γάκης, συμ­με­τεί­χε στις εκ­δη­λώ­σεις της Βου­λής, κοι­νω­νι­κών και πο­λι­τι­κών φο­ρέ­ων, προς τιμήν των εξε­γερ­θέ­ντων του Πο­λυ­τε­χνεί­ου στις 17 Νο­εμ­βρί­ου 1973.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο μή­νυ­μα της ημέ­ρας, ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου έκανε την ακό­λου­θη δή­λω­ση:

«Το δια­χρο­νι­κό μή­νυ­μα των αγώ­νων του ελ­λη­νι­κού λαού και της νε­ο­λαί­ας για εθνι­κή ανε­ξαρ­τη­σία, Δη­μο­κρα­τία και κοι­νω­νι­κά δι­καιώ­μα­τα, μας εμπνέ­ει να συ­νε­χί­ζου­με ατα­λά­ντευ­τα μπρο­στά. Για κα­λύ­τε­ρη παι­δεία και δη­μό­σια υγεία, για κοι­νω­νι­κή δι­καιο­σύ­νη. Στη ση­με­ρι­νή πε­ρί­ο­δο αλ­λα­γών και αβε­βαιό­τη­τας που διέρ­χε­ται ο κό­σμος, το εμ­βλη­μα­τι­κό πα­ρά­δειγ­μα των νέων στο Πο­λυ­τε­χνείο, μας δίνει ελ­πί­δα. Η ανά­πτυ­ξη, η πρό­ο­δος και η κοι­νω­νι­κή δι­καιο­σύ­νη κα­τα­κτώ­νται, με συ­νέ­πεια στους συλ­λο­γι­κούς αγώ­νες και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα στη διεκ­δί­κη­ση ισχυ­ρών κοι­νω­νι­κών δι­καιω­μά­των. Και οι ση­με­ρι­νές εκ­δη­λώ­σεις, η μα­ζι­κή συμ­με­το­χή στις συ­γκε­ντρώ­σεις και τις πο­ρεί­ες σε όλη τη Χώρα το επι­βε­βαιώ­νουν: Το Πο­λυ­τε­χνείο είναι ένα ορό­ση­μο στη σύγ­χρο­νη ελ­λη­νι­κή ιστο­ρία. Το Πο­λυ­τε­χνείο ΖΕΙ!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.