Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στη Ρόδο οι ασκήσεις ετοιμότητας

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χτες οι ασκήσεις ετοιμότητας, στην Ρόδο, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών», που συνδιοργάνωσαν δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι ασκήσεις υλοποιήθκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, την 95η ΑΔΤΕ, το Νοσοκομείο Ρόδου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ αλλά και κοινωνικούς και εθελοντικούς φορείς της νήσου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις στο Νοσοκομείο Ρόδου, στο λιμάνι, πάνω σε κρουαζιερόπλοιο και στην Μεσαιωνική Πόλη και στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους και συντριβής του με θύματα. Χτες, έγινε η τελευταία άσκηση που περιελάμβανε σεισμικό επεισόδιο και πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Ρόδος – Πάλας με τον εγκλωβισμό 48 ατόμων.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Δήμο Ρόδου.
Σε δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ασκήσεις και για το Συνέδριο τονίζοντας: «Όλες οι ασκήσεις είχαν απόλυτη επιτυχία. Έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα επιμέρους διαδικασιών και τον χρονικό προγραμματισμό που είχαμε θέσει. Θεωρώ ότι ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία για την Ρόδο, συνδυασμένη με τις τοπικές αρχές και τους φορείς. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπήρχε πολύ καλός συντονισμός των φορέων. Υπήρξαν κάποιες ατέλειες βεβαίως, αλλά θα βελτιωθούν. Είναι όμως κάτι θεμιτό και σίγουρα δεν θα επαναληφθούν τα σφάλματα».
Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, οι ασκήσεις αυτές θα συζητηθούν τόσο σε επίπεδο φοιτητών όσο και σε επίπεδο φορέων και φυσικά, θα επαναληφθούν εν ευθέτω χρόνω.
Σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση που είχε καταθέσει προς τον Δήμο Ρόδου να δημιουργηθεί μια μόνιμη βάση για συνεργασία και για επιστημονική παρακολούθηση, ο κ. Λέκκας δήλωσε: «Σίγουρα απαιτεί πολλή δουλειά και καλή προετοιμασία. Όμως θα είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε ξανά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου