Στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12 το μεσημέρι, έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με αιχμή το μισθολογικό και τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στα νοσοκομεία.
Τόσο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης με κύρια αιτήματα:
– τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων,
– την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα αρχικά επίπεδα.
Όχι στην κατάργηση του ειδικού μισθολογίου. Να πληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες και,
– την επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
































Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.