Σκέφτονται την ΑΕΚ

Ένα γερό τεστ θέλει να πραγματοποιήσει ο Διαγόρας πριν την έναρξη των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα σε ρυθμούς προπονήσεων, θα αναμετρηθούν αύριο με την ΑΕ Κω στις 6μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο, για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο τους. Ένα ακόμα τεστ θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο, με αντίπαλο την ΑΕΡΑ στο γήπεδο Μαριτσών, όμως ο Σούλης Παπαδόπουλος θέλει να δει την ομάδα του σε ακόμη ένα ματς, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος.
Οι «κυανέρυθροι», βρίσκονται σε αναζήτηση αντιπάλου και δεδομένης της αγωνιστικής απραξίας εκείνης της περιόδου (4/9) για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, σκέφτονται τη λύση της …ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, μοιάζει ως ιδανική επιλογή, τόσο γιατί αποτελεί ένα ισχυρότατο σύνολο, όσο και γιατί μπορεί αν προσελκύσει στο Δημοτικό Στάδιο, μεγάλο αριθμό φιλάθλων.
Τα έσοδα από αυτό το παιχνίδι θα είναι αρκετά για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των «κιτρινόμαυρων» και δεν αποκλείεται, αν δεν το έχει κάνει ήδη, ο Διαγόρας να καταθέσει σύντομα επίσημη πρόταση.
Ακόμη κι αν δεν είναι όμως η ΑΕΚ ο αντίπαλος του γηραιού στις 4 Σεπτεμβρίου θα είναι αρκετά δυνατός για να μπορέσει ο κόουτς της ομάδας να δει τους ποδοσφαιριστές του να …κολυμπάνε στα βαθιά.
Όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του στη «δσπορ»: «Θα θέλαμε και τα άλλα δύο ματς, να είναι με δυνατούς αντιπάλους. Δυστυχώς, στο νησί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».
Από εκεί και πέρα, μιλώντας για την έως τώρα πορεία της προετοιμασίας, την επιθετική δυστοκία, την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας του Διαγόρα, ο Σούλης Παπαδόπουλος, σημείωσε: «Είμαστε ακόμα στην αρχή. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Καμία ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη, είτε σκοράρει 4 γκολ στα φιλικά, είτε δέχεται 3. Θα χρειαστούν 7 με 8 επίσημα παιχνίδια για να μπορέσει κάθε ομάδα να βρει το ρυθμό της. Αυτό είναι δεδομένο και θα κοιτάξουμε σε αυτά τα ματς, να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Όσον αφορά στο σκοράρισμα, δεν νομίζω πως έχουμε πρόβλημα. Στα φιλικά που δώσαμε μέχρι σήμερα, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε σε όλα. Παράλληλα, δεν έχουμε δεχθεί κανένα γκολ. Σταθήκαμε τυχεροί κάποιες φορές και δεν παραβιάστηκε η εστία μας, σταθήκαμε άτυχοι πολύ περισσότερες και δε σκοράραμε.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μία ομάδα αμύνεται αποτελεσματικά από την επιθετική της γραμμή και αγωνίζεται με ένα φορ. Είμαι λάτρης του «σφιχτού» συνόλου. Αυτό είναι που οδηγεί στις νίκες και τους τίτλους. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στον ίδιο ρυθμό. Δεν πατάς κάποιο κουμπάκι για να είναι η ομάδα έτοιμη στην πρεμιέρα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα».