ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την δημοσιοποίηση των χημικών αναλύσεων του νερού από το Φράγμα Γαδουρά απαντά η Περιφέρεια στα συκοφαντικά και ψευδή δημοσιεύματα

news room 3 λεπτά ανάγνωση

Γ. Χατζη­μάρ­κος: «Βρι­σκό­μα­στε ενώπιον ενός άνευ προη­γου­μέ­νου χυδαιό­τη­τας και ανευ­θυ­νό­τη­τας  περι­στα­τι­κού δια­σπο­ράς ψευδούς είδησης. Έχω ευθύνη να υπε­ρα­σπι­στώ την αλήθεια και το μεγα­λύ­τερο ανα­πτυ­ξιακό έργο του Νοτίου Αιγαίου, για το οποίο εργα­στή­καμε πολύ σκληρά,  για να το παρα­δώ­σουμε στην τοπική κοι­νω­νία λει­τουρ­γικό»

Τα στοι­χεία των πιο πρό­σφα­των ποιο­τι­κών ανα­λύ­σεων του νερού του Φράγ­μα­τος Γαδουρά, και συγκε­κρι­μένα του δια­στή­μα­τος από 1ης έως και 10 Αυγού­στου 2016, έδωσε σήμερα στην δημο­σιό­τητα ο Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος, ο οποίος, στην διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, προ­α­νήγ­γειλε την κατά­θεση μηνύ­σεων για δια­σπορά ψευδών ειδή­σεων, σε απά­ντηση σημε­ρι­νού συκο­φα­ντι­κού και αστή­ρι­κτου δημο­σιεύ­μα­τος, σχετικά με την καταλ­λη­λό­τητα του νερού.

Πρέπει ιδιαι­τέ­ρως να τονι­στεί ότι η περιοχή για την οποία γίνεται αναφορά στον εν λόγω δημο­σί­ευμα, δεν είναι μεταξύ αυτών που υδρο­δο­τεί το Φράγμα Γαδουρά, παρά ταύτα, το Φράγμα ονο­μα­τί­ζε­ται ως υπαίτιο του προ­βλή­μα­τος.

Ο κ. Χατζη­μάρ­κος, σε ιδιαί­τερα σκληρή γλώσσα, κατέ­στησε σαφές ότι δεν πρό­κει­ται να ανεχτεί  πρα­κτι­κές τέτοιες που, αυθαί­ρετα και χωρίς κανένα στοι­χείο  έρευνας και τεκ­μη­ρί­ω­σης, επι­χει­ρούν να αμαυ­ρώ­σουν το μεγάλο έργο του Φράγ­μα­τος, να ακυ­ρώ­σουν την προ­σπά­θεια εκα­το­ντά­δων ανθρώ­πων και να ενσπεί­ρουν τον πανικό στην κοινή γνώμη, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

«Βρι­σκό­μα­στε ενώπιον ενός άνευ προη­γου­μέ­νου χυδαιό­τη­τας και ανευ­θυ­νό­τη­τας  περι­στα­τι­κού δια­σπο­ράς ψευδούς είδησης, η οποία είναι και ποινικά κολά­σιμη, καθώς το θέμα άπτεται της δημό­σιας υγείας, αλλά και που χωρίς το  παρα­μι­κρό ίχνος δημο­σιο­γρα­φι­κής δεο­ντο­λο­γίας, η οποία προ­ϋ­πο­θέ­τει την έρευνα και την δια­σταύ­ρωση των στοι­χείων, επι­χει­ρεί να παρα­σύ­ρει την κοινή γνώμη σε αυθαί­ρετα, επι­κίν­δυνα και ψευδή συμπε­ρά­σματα»  δήλωσε ο κ. Χατζη­μάρ­κος.

Επι­κα­λού­με­νος τα ευρή­ματα των πιο πρό­σφα­των χημικών ανα­λύ­σεων, πρό­σθεσε πως «το νερό από το Φράγμα Γαδουρά είναι σε άριστη κατά­σταση. Είναι το καλύ­τερο νερό που έχει προ­σφερ­θεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο, απο­τέ­λε­σμα ενός πολύ μεγάλου και πολύ ακριβού έργου,  η κατα­σκευή του οποίου κράτησε δεκα­ε­τίες και εμείς είχαμε την χαρά και την τιμή, στην δική μας θητεία, να το ολο­κλη­ρώ­σουμε και να το παρα­δώ­σουμε λει­τουρ­γικό.  Όσοι δεν το αντέ­χουν αυτό, ας μπουν στην ίδια ντου­λάπα, μαζί με τους σκε­λε­τούς που υπη­ρε­τούν».

Ο Περι­φε­ρειάρ­χης τόνισε ότι η κατα­συ­κο­φά­ντηση και η ψευ­δο­λο­γία, απέχουν πολύ από το να χαρα­κτη­ρι­στούν ως μια απλή πολι­τική αντι­πα­ρά­θεση μεταξύ προ­σώ­πων, καθώς στέ­φε­ται κατά  ολό­κλη­ρης της κοι­νω­νίας, δηλη­τη­ριά­ζει και υπο­νο­μεύει τον αγώνα που δίνει για να σταθεί στα πόδια της. Για τον λόγο αυτό προ­α­νήγ­γειλε την κατά­θεση μηνύ­σεων και το τέλος της ανοχής σε παρό­μοια φαι­νό­μενα στο μέλλον.

«Η πολι­τική κόντρα έχει και όρια. Βρι­σκό­μα­στε ενώπιον ανταρ­το­πό­λε­μου, ενός παρα­λη­ρή­μα­τος μίσους, που υπα­γο­ρεύ­ε­ται από το μένος και την εμπά­θεια ενός τοπικού πολι­τι­κού συστή­μα­τος  που δεν εννοεί να κατα­νο­ή­σει ότι έχει απο­στρα­τευ­τεί. Δεν είμαι δια­τε­θει­μέ­νος να ανεχθώ άλλα τέτοια φαι­νό­μενα. Έχω ανα­θέ­σει στις νομικές υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας να απαντά εν λευκώ σε αυτά τα ζητή­ματα, με τον μονα­δικό πρέ­πο­ντα τρόπο. Αυτό θα γίνει και σε αυτήν την περί­πτωση» ανέφερε και πρό­σθεσε:

«Η κατά­θεση μηνύ­σεων δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Έχει να κάνει με την ευθύνη υπε­ρά­σπι­σης της αλή­θειας, της υπε­ρά­σπι­σης ενός τερά­στιου έργου για το οποίο εργά­στη­καν σκληρά εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι, ένα έργο που ακόμη ελέγ­χε­ται από τις αρμό­διες τοπικές ελλη­νι­κές και  ευρω­παϊ­κές υπη­ρε­σίες. Έχει να κάνει με την προ­σπά­θεια δια­σπο­ράς ψευδών ειδή­σεων και πρό­κλη­σης πανικού στην κοινή γνώμη.   Κανένας δεν δικαιού­ται να παίζει με όλα αυτά, επειδή δεν του είναι αρεστή η περι­φε­ρειακή αρχή».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.