ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Hippy Crack»: Το ναρκωτικό των celebrities που… ταλαιπωρεί τα Μάλια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
90

Ένα δη­μο­σί­ευ­μα της βρε­τα­νι­κής Daily Star έχει «ανα­στα­τώ­σει» τα Μάλια.

Ει­δι­κό­τε­ρα, όπως ανα­φέ­ρει η εφη­με­ρί­δα το hippy crack, το ναρ­κω­τι­κό των celebrities, φαί­νε­ται πως κυ­κλο­φο­ρεί στα μπαρ της Κρή­της από βρε­τα­νούς οι οποί­οι ερ­γά­ζο­νται σε αυτά.

Οι Βρε­τα­νοί το πω­λούν σε Βρε­τα­νούς, κερ­δί­ζο­ντας αρ­κε­τά χρή­μα­τα. Όπως ανα­φέ­ρει το ρε­πορ­τάζ, το hippy crack έχει κό­στος μόλις 1.70 λίρες, ενώ με 4 λίρες μπο­ρεί κά­ποιος να πάρει και ένα ποτό.

Σύμ­φω­να με το Δή­μαρ­χο Χερ­σο­νή­σου το ρε­πορ­τάζ αυτό ανα­φέ­ρε­ται σε ένα με­μο­νω­μέ­νο πε­ρι­στα­τι­κό και δεν αντι­προ­σω­πεύ­ει τα όσα συμ­βαί­νουν κα­θη­με­ρι­νά στην πε­ριο­χή. «Αυτά είναι κά­ποια με­μο­νω­μέ­να γε­γο­νό­τα, τα οποία μπο­ρεί να έχουν συμ­βεί και πα­λαιό­τε­ρα και να έχουν ανα­πα­ρα­χθεί», επι­ση­μαί­νει ο δή­μαρ­χος Χερ­σο­νή­σου, κ. Μα­στο­ρά­κης.

Τι είναι το “Hippy Crack”

Το “hippy crack”, το “αέριο του γέ­λιου” ή αλ­λιώς νι­τρώ­δες οξεί­διο είναι τα τε­λευ­ταία χρό­νια το αγα­πη­μέ­νο ναρ­κω­τι­κό των δια­σή­μων, που προ­κα­λεί όμως σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα στον ορ­γα­νι­σμό. Κυ­κλο­φο­ρεί νό­μι­μα, αφού η κα­νο­νι­κή χρήση του είναι να γε­μί­ζει μπα­λό­νια και έχει ήδη γίνει αγα­πη­μέ­νη συ­νή­θεια και για εκεί­νους που θέ­λουν να μι­μη­θούν τους celebrities.

Οι για­τροί ωστό­σο, κρού­ουν τον κώ­δω­να του κιν­δύ­νου για τις σο­βα­ρές πα­ρε­νέρ­γειες που μπο­ρεί να έχει αυτή η χρήση του αε­ρί­ου. Εγκε­φα­λι­κά, πα­ραι­σθή­σεις, κρί­σεις, ακρά­τεια, επι­βά­ρυν­ση της καρ­διάς, χρό­νια κα­τά­θλι­ψη, ακόμα και βλά­βες στον μυελό των οστών είναι με­ρι­κά από τα προ­βλή­μα­τα που μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει αυτό το αέριο όταν λαμ­βά­νε­ται συ­στη­μα­τι­κά από το στόμα.

Όταν ει­σπνέ­ε­ται, το νι­τρώ­δες οξεί­διο δια­σπά­ται στην κυ­κλο­φο­ρία του αί­μα­τος, μειώ­νει τα επί­πε­δα του οξυ­γό­νου στο αίμα και έτσι στε­ρεί τον εγκέ­φα­λο και τα άλλα ζω­τι­κά όρ­γα­να από αυτό.

Οι χρή­στες, από την πλευ­ρά τους, κά­νουν λόγο για μια έντο­νη ευ­φο­ρία αντί­στοι­χη με εκεί­νη που προ­κα­λεί η χρήση της ηρω­ί­νης ή του κρακ. Οι συ­χνοί χρή­στες του υπο­στη­ρί­ζουν ότι όλος ο θό­ρυ­βος που έχει ξε­σπά­σει γύρω από το «αέριο του γέ­λιου» είναι υπερ­βο­λι­κός και ότι είναι πολύ λι­γό­τε­ρο επι­κίν­δυ­νο από άλλα ναρ­κω­τι­κά, ακόμα και από το αλ­κο­όλ, επει­δή η επί­δρα­ση του υπο­χω­ρεί μέσα σε λίγα λεπτά.

koutipandoras.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.