Αθλητικά

Σεμινάριο Hapkido στην Κάλυμνο

Ο Α.Σ. Άτλας Καλύμνου διοργανώνει το 2ο Εντατικό Σεμινάριο Hapkido (Αυτοάμυνα), με εκπαιδευτή τον δάσκαλο του ΓΑΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Ρόδου, κ. Παύλο Καζαντζόγλου (3 dan hapkido, 7 dan tae kwon do).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Αυγούστου, με τον τόπο διεξαγωγής να ανακοινώνεται προσεχώς από τον σύλλογο. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο τηλέφωνο: 6936967252 ή στο Inbox του facebook: mikeskoulianostkd.

Λίγα λόγια για το Hapkido

Η φιλοσοφία του hapkido είναι πολύ διαφορετική από αυτήν των υπολοίπων πολεμικών τεχνών. Hapkido σημαίνει τέχνη και ταυτόχρονα ανθρώπινη ενέργεια. Θεωρείται η «μητέρα» όλων των πολεμικών τεχνών γιατί, ενώ η κάθε μία από αυτές έχει διαφορετικό στιλ, το hapkido τα συνδυάζει όλα, κλωτσιές, χτυπήματα, πιέσεις σε σημεία και από αυτό προέρχονται όλες οι άλλες πολεμικές τέχνες.

Μπορεί να διδαχθεί σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, παιδιά και ενήλικες, άντρες και γυναίκες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα. Στη συνέχεια όμως αυτός που ασκείται βελτιώνεται και σωματικά και πνευματικά. Η υγεία του σώματος από τη μια πλευρά και η υγεία του πνεύματος από την άλλη χρειάζεται να βρίσκονται σε ισορροπία, γιατί πολλά προβλήματα δημιουργούνται όταν η ισορροπία αυτή χαθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου