Πολιτιστικά

Η Ρόδια καλλιτέχνης Ίρις Μαυράκη εμφανίζεται στο Συνέδριο Beyond Nuclear Chernobyl – Fukushima

Στις 19 Μαρτίου η Ρόδια καλλιτέχνης Ίρις Μαυράκη θα εμφανιστεί στο Συνέδριο Beyond Nuclear Chernobyl – Fukushima στο ιστορικό κτίριο των πρώτων εργατικών συνδικάτων – Mechanics Institute – στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, όπου θα ερμηνεύσει τραγούδια στην Ελληνική Τουρκική Ρωσσική και Αγγλική γλώσσα με θέματα από τον πόλεμο, την Χιροσίμα κ.α.
Το Συνέδριο διοργανώνεται απο τους: Nuclear Free Local Authorities –Chernobyl Children’s Project – Greater Manchester Campaign for Nuclear Disarmament και θα έχει ομιλητές απο διάφορες χώρες με έμφαση στις επιπτώσεις και τις συνέπειες του μεγαλύτερου πυρηνικού ατυχήματος (30 χρόνια απο το Τσερνόμπιλ και 5 χρόνια απο το Φουκουσίμα) καθώς και σε προτάσεις για ενεργειακές λύσεις χωρίς πυρηνικά.
Η Ίρις Μαυράκη που είναι και μέλος του CND UK (Campaign for Nuclear Disarmament) με την συνοδεία τεσσάρων γνωστών και χαρισματικών μουσικών θα κλείσει την βραδιά του Συνεδρίου περνώντας το μήνυμα πως και μέσα απο την μουσική και την ποίηση, την Τέχνη, μια ολόκληρη γενιά καλλλιτεχνών και διανοούμενων, συγγραφέων και ποιητών ανά τον κόσμο έδωσε και δίνει αγώνες και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια μουσική σκηνή και διεθνή γνώμη καθώς και στα μεγάλα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα .
Εκτός από την Ίριδα (φωνή και ακκορντεόν) θα παίξουν Carol Donaldon – πιάνο και φωνητικά (συνθέτης και μαέστρος σε πέντε χορωδίες), Clive Hunte, ηλεκτρικό μπάσσο, κοντραμπάσσο (μουσικός, συνθέτης και κινηματογραφιστής), Jaydev Mistry κρουστά (συνθέτης, κιθαρίστας ) και Aidan Jolly – σάζι, κιθάρα, ιρλανδέζικο μπουζούκι και φωνητικά (συνθέτης , Musicians without Borders )
Η Ίρις επίσης συναντήθηκε με τον γνωστό Συνθέτη και κοντραμπασσίστα Michael Cretu ο οποίος της πρότεινε να εμφανιστεί ως guest στην ορχήστρα MIRO (Manchester International Roots Orchestra ) την οποία και διευθύνει. Και αποτελείται από μουσικούς και ερμηνευτές από διάφορες χώρες με έμφαση στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου