ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λύση τώρα στο ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης – προσφυγικό!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κοκκινος
Μέγεθος γραμμάτων

Συ­νέ­ντευ­ξη τύπου του Χ. Κόκ­κι­νου στα Μ.Μ.Ε. της Ρόδου.

● Λύση τώρα στο ζή­τη­μα της πα­ρά­τυ­πης με­τα­νά­στευ­σης – προ­σφυ­γι­κό!

● Να λη­φθούν υπόψη από την κυ­βέρ­νη­ση οι συν­θή­κες νη­σιω­τι­κό­τη­τας στα θέ­μα­τα πο­λι­τι­κής προ­στα­σί­ας.

● Κρί­σι­μες οι στιγ­μές και οι εξε­λί­ξεις που θα κρί­νουν την του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο στα νησιά μας.

Συ­νέ­ντευ­ξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Ρόδου πα­ρα­χώ­ρη­σε σή­με­ρα 2/3/’16 ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Δω­δε­κα­νή­σου κ. Χα­ρά­λα­μπος Κόκ­κι­νος. Η θε­μα­το­λο­γία και τα ση­μεία στα οποία ανα­φέρ­θη­κε ήταν τα εξής:

● πα­ρά­τυ­πη με­τα­νά­στευ­ση – προ­σφυ­γι­κό: Δεν υπάρ­χει σχε­δια­σμός ούτε στρα­τη­γι­κή για την αντι­με­τώ­πι­σή του από την κυ­βέρ­νη­ση. Κιν­δυ­νεύ­ου­με να βιώ­σου­με τη διε­θνή απο­μό­νω­ση σ’ αυτό το «ακαν­θώ­δες» θέμα. Η Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση να ανα­λά­βει τις ευ­θύ­νες της. Φτά­νουν τα εύηχα λόγια και δια­πι­στώ­σεις. Είναι ανά­γκη να πιε­στεί και η Τουρ­κία να σε­βα­στεί τις συμ­φω­νί­ες που έχει υπο­γρά­ψει για το προ­σφυ­γι­κό – με­τα­να­στευ­τι­κό. Τα σύ­νο­ρα της Ελ­λά­δας είναι και σύ­νο­ρα της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης. Η Το­πι­κή Αυ­το­διοί­κη­ση (Πε­ρι­φέ­ρεια – δήμοι) αγω­νί­ζο­νται να αντι­με­τω­πί­σουν το πρό­βλη­μα μαζί με τις το­πι­κές αρχές, αλλά δεν έχουν απε­ριό­ρι­στους οι­κο­νο­μι­κούς πό­ρους και δεν είναι οι μο­να­δι­κοί υπεύ­θυ­νοι σ’ αυτόν τον τόπο για να δώ­σουν λύση σε ζή­τη­μα με διε­θνή χα­ρα­κτή­ρα.

● πο­λι­τι­κή προ­στα­σία: Ανα­φέρ­θη­κε στα σε­μι­νά­ρια για την αντι­σει­σμι­κή προ­στα­σία που διορ­γα­νώ­νει η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου (16.3.’16 Ρόδος, 14.4.’16 Κως) και στον προ­γραμ­μα­τι­σμό για πα­ρό­μοιες δρά­σεις στα υπό­λοι­πα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου. Επι­σή­μα­νε τη δια­νο­μή ενη­με­ρω­τι­κού υλι­κού στους/στις μα­θη­τές/τριες των νη­σιών μας, ώστε να γνω­ρί­ζουν το πώς να αντι­με­τω­πί­ζουν κιν­δύ­νους και ακραία φυ­σι­κά φαι­νό­με­να. Ζή­τη­σε (στην πρό­σφα­τη συ­νά­ντη­σή του) από το Γε­νι­κό Γραμ­μα­τέα Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας κ. Κα­πά­κη να στη­ρι­χθεί η πε­ριο­χή μας και να λη­φθούν υπόψη οι συν­θή­κες νη­σιω­τι­κό­τη­τας.

Ο γε­ρα­σμέ­νος στό­λος μη­χα­νη­μά­των και οχη­μά­των της Π.Ν.Αι. και των υπη­ρε­σιών των αρχών (Πυ­ρο­σβε­στι­κή, Αστυ­νο­μία) θα πρέ­πει να ανα­νε­ω­θεί και οι πόροι να ανα­ζη­τη­θούν στο νέο Ε.Σ.Π.Α..

Λόγω της πα­ρα­τε­τα­μέ­νης ανομ­βρί­ας και λόγω των πυρ­καϊ­ών που άρ­χι­σαν να εμ­φα­νί­ζο­νται, έκανε έκλη­ση στους συ­μπα­τριώ­τες μας να μην ανά­βουν φω­τιές για να κά­ψουν ξερά κλα­διά, όταν πνέ­ουν άνε­μοι, διότι ελο­χεύ­ει κίν­δυ­νος με­γά­λης και κα­τα­στρο­φι­κής πυρ­καϊ­άς.

● Π.Α.Μ. – Π.Σ.Ε.Α.: Με τους υπη­ρε­σια­κούς πα­ρά­γο­ντες της Π.Ν.Αι. και με στε­λέ­χη του Υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας υπάρ­χει διαρ­κής και δη­μιουρ­γι­κή επι­κοι­νω­νία και ανα­μέ­νει συ­νά­ντη­ση με τον Υπουρ­γό Εθνι­κής Άμυ­νας κ. Καμ­μέ­νο.

● Για την 7η Μαρ­τί­ου, ημέρα εν­σω­μά­τω­σης της Δω­δε­κα­νή­σου με τη μη­τέ­ρα Ελ­λά­δα: Η 68η επέ­τειος εν­σω­μά­τω­σης της Δω­δε­κα­νή­σου με τη μη­τέ­ρα Ελ­λά­δα πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε μια κρί­σι­μη στιγ­μή για τον τόπο και σε μια εποχή που κά­ποιοι αμ­φι­σβυ­τούν έντο­να την εθνι­κή μας ανε­ξαρ­τη­σία. Η πα­ρου­σία του Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας κ. Παυ­λό­που­λου στη Δω­δε­κά­νη­σο και στις αντί­στοι­χες εκ­δη­λώ­σεις, θα καλ­λιερ­γή­σει το μή­νυ­μα της ενό­τη­τας και θα σφυ­ρη­λα­τή­σει την πίστη στα εθνι­κά μας ιδα­νι­κά.

● Για την του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο: Οι εξε­λί­ξεις σε εθνι­κό αλλά και σε πα­γκό­σμιο επί­πε­δο επη­ρε­ά­ζουν την πο­ρεία της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου. Οι μειω­μέ­νες κρα­τή­σεις σε Κω (κυ­ρί­ως) και σε Ρόδο επι­βάλ­λουν εγρή­γορ­ση, θε­τι­κές δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες και «πε­ρι­φρού­ρη­ση» του του­ρι­στι­κού μας προ­ϊ­ό­ντος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.