ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τμήματα δεν έχουν περιπολικά έχουν όμως οι VIP

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μέγεθος γραμμάτων

Δυ­σα­ρέ­σκεια έχει προ­κα­λέ­σει σε διοι­κη­τές νευ­ραλ­γι­κών αστυ­νο­μι­κών υπη­ρε­σιών της ΕΛ.ΑΣ. το γε­γο­νός ότι δια­τί­θε­νται αφει­δώς υπη­ρε­σια­κά οχή­μα­τα για τη φύ­λα­ξη VIP, την ώρα που τα Αστυ­νο­μι­κά Τμή­μα­τα δεν έχουν οχή­μα­τα για πε­ρι­πο­λί­ες.

Εν­δει­κτι­κό είναι ότι πε­ρί­που 170 οχή­μα­τα έχουν φύγει από μά­χι­μες υπη­ρε­σί­ες για να δια­τε­θούν σε φυ­λά­ξεις πο­λι­τι­κών, δι­κα­στι­κών, επι­χει­ρη­μα­τιών, εκ­δο­τών και δη­μο­σιο­γρά­φων. Την ίδια ώρα, το Αστυ­νο­μι­κό Τμήμα Ομο­νοί­ας δεν έχει πε­ρι­πο­λι­κό σε αρ­κε­τές βάρ­διές σε μία πε­ριο­χή που έχει ανά­γκη από αυ­ξη­μέ­νη αστυ­νό­μευ­ση. «Όχι μόνο δια­τί­θε­νται σε vip αλλά υπάρ­χουν επώ­νυ­μοι που τα χρη­σι­μο­ποιούν και ως το βα­σι­κό τους μέσο με­τα­φο­ράς για να μην πλη­ρώ­νουν βεν­ζί­νες. Και αυτό πα­ρό­τι ο νόμος προ­βλέ­πει ότι τα υπη­ρε­σια­κά οχή­μα­τα πρέ­πει απο­κλει­στι­κά να συ­νο­δεύ­ουν το αυ­το­κί­νη­το του στό­χου και όχι να γί­νο­νται το μέσο με­τα­φο­ράς τους. Να πλη­ρώ­νει δη­λα­δή το κρά­τος τα καύ­σι­μα του φυ­λασ­σό­με­νου», λέει αστυ­νο­μι­κή πηγή.

Ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη κ. Νίκος Τό­σκας εμ­φα­νί­ζε­ται απο­φα­σι­σμέ­νος να «κόψει» τους αστυ­νο­μι­κούς από πρώην βου­λευ­τές, επι­χει­ρη­μα­τί­ες, δη­μο­σιο­γρά­φους και δι­κα­στι­κούς, σκε­πτό­με­νος ακόμα και την νο­μο­θε­τι­κή πρω­το­βου­λία για να το επι­τύ­χει.

Και αυτό διότι λόγω της έλ­λει­ψης προ­σω­πι­κού κιν­δυ­νεύ­ουν να ατο­νί­σουν επι­χει­ρη­σια­κοί σχε­δια­σμοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως ο αστυ­νο­μι­κός της γει­το­νιάς, ενώ κα­θη­με­ρι­νά δί­νε­ται αγώ­νας για να κα­λυ­φθούν και οι ανά­γκες αστυ­νό­μευ­σης. Μο­λο­νό­τι ο υπουρ­γός Νίκος Τό­σκας είχε εξαγ­γεί­λει τον Σε­πτέμ­βριο την επι­στρο­φή των αστυ­νο­μι­κών από τους VIP, οι όποιες προ­σπά­θειες έχουν πέσει στο κενό, λόγω της… σθε­να­ρής αντί­στα­σης που προ­βάλ­λουν πρώην βου­λευ­τές.

Οπως απο­κά­λυ­ψε σε ρα­διο­φω­νι­κή συ­νέ­ντευ­ξή του ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη, προ­σα­να­το­λί­ζε­ται στη νο­μο­θε­τι­κή πρω­το­βου­λία για να αλ­λά­ξει το κα­θε­στώς φύ­λα­ξης προ­σώ­πων, καθώς «με­ρι­κοί δεν θέ­λουν να απε­μπο­λή­σουν τα προ­νό­μια που είχαν κερ­δί­σει τόσα χρό­νια (…) Είναι πρό­κλη­ση, δεν μπο­ρεί να προ­χω­ρή­σει αυτό το πράγ­μα έτσι. Υπάρ­χει ένα πλέγ­μα συμ­φε­ρό­ντων που προ­έρ­χε­ται από όλες τις πλευ­ρές και το οποίο δεν μπο­ρεί να γίνει ανε­κτό. Εγώ του­λά­χι­στον αν θέ­λε­τε κα­τη­γο­ρώ και τον εαυτό μου, γιατί σε αυτό το διά­στη­μα δεν το λύ­σα­με, αλλά θα λυθεί».

thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.