ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ προτείνει επίδομα εργασίας αντί του επιδόματος ανεργίας

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Γιάννης Πάππου

«Ολα τα μέτρα που δρο­μο­λο­γού­νται από την κυβέρ­νηση οδηγούν σε μεγα­λύ­τερη φορο­λό­γηση και αυτό δεν λύνει τα προ­βλή­ματα αλλά  δημιουρ­γεί περισ­σό­τερα».

Αυτό δήλωσε χθες ο πρό­ε­δρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου λίγο μετά την επί­σκεψη που πραγ­μα­το­ποί­ησε στο Δήμο Ρόδου.

Ο κ. Πάππου προ­έ­βλεψε ότι το 2016 θα είναι  μια πολύ δύσκολη χρονιά καθώς υπάρ­χουν αρκετά προ­βλή­ματα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο τα οποία δεν έχουν αντι­με­τω­πι­στεί.

«Να ευχη­θούμε  να έχουμε  όλοι δύναμη και  κου­ρά­γιο για να αντα­πο­κρι­θούμε στις  απαι­τή­σεις  της εποχής.Το 2016 δείχνει ότι   θα είναι μια δύσκολη χρονιά καθώς υπάρ­χουν  αρκετά προ­βλή­ματα και σε  τοπικό επίπεδο.  Η κίνηση στην αγορά παρου­σί­ασε μείωση κατά την εορ­τα­στική περίοδο σε ποσοστό του­λά­χι­στον 30%. Οι πολίτες έδωσαν προ­τε­ραιό­τητα, στις  υπο­χρε­ώ­σεις που έπρεπε να τακτο­ποι­ή­σουν. Ίσως βελ­τιω­θεί η κατά­σταση τώρα με τις χει­με­ρι­νές εκπτώ­σεις . Δεν θα πρέπει όμως να είμαστε υπερ­βο­λικά αισιό­δο­ξοι γιατί οι κατα­να­λω­τές θα πρέπει να   πλη­ρώ­σουν τους φόρους που τους έχουν επι­βλη­θεί. Θα δώσουν προ­τε­ραιό­τητα σε αυτούς και ό,τι περισ­σέ­ψει θα το δια­θέ­σουν στην αγορά», δήλωσε ο κ.Γιάννης Πάππου.

Ο πρό­ε­δρος του ΕΒΕΔ ανα­φέρ­θηκε και στα προ­βλή­ματα που έχουν δημιουρ­γη­θεί για την προβολή της Ρόδου εξαι­τίας της εμπλο­κής στη χρη­μα­το­δό­τηση του ΠΡΟΤΟΥΡ από το Δήμο και τόνισε πως αισθά­νε­ται ασφαλής γιατί ο περι­φε­ρειάρ­χης κ. Γιώργος Χατζη­μάρ­κος θα  δώσει  τη λύση.

«Με το ξεκί­νημα του νέου έτους παρου­σιά­στηκε πρό­βλημα με την έλλειψη χρη­μα­το­δό­τη­σης του ΠΡΟΤΟΥΡ. Ενη­με­ρώ­θηκα για τη συνά­ντηση που έγινε στην ΕΞΡ. Το ευχά­ρι­στο είναι ότι δόθηκε   δια­βε­βαί­ωση  από τον περι­φε­ρειάρχη για τη χρη­μα­το­δό­τηση της προ­βο­λής της Ρόδου στο εξω­τε­ρικό. Μετά από αυτό αισθά­νο­μαι ασφαλής γιατί ξέρω πως θα γίνουν όλες οι απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες και θα τηρη­θούν οι σωστές δια­δι­κα­σίες για να έχουμε το επι­θυ­μητό απο­τέ­λε­σμα», τόνισε ο κ. Γιάννης Πάππου.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στο ασφα­λι­στικό, ο κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε ότι χρειά­ζε­ται να γίνουν σωστές  και κυρίως γεν­ναίες μεταρ­ρυθ­μί­σεις για να είναι πάλι βιώσιμο.

«Το πρό­βλημα ταλα­νί­ζει τη χώρα τα τελευ­ταία χρόνια. Χρειά­ζο­νται γεν­ναίες μεταρ­ρυθ­μί­σεις και αλλαγές για να κατα­στεί βιώσιμο και απο­δο­τικό το ασφα­λι­στικό σύστημα   . Από το ΕΒΕΔ έχουν κατα­τε­θεί προ­τά­σεις στο αρμόδιο υπουρ­γείο. Μια από αυτές είναι να θεσμο­θε­τη­θεί  επίδομα εργα­σίας δηλαδή να επι­δο­τη­θούν οι επι­χει­ρή­σεις για να προ­σλά­βουν περισ­σό­τερα άτομα. Με τον τρόπο αυτό και τα κατα­στή­ματα θα δια­θέ­τουν αρκετό προ­σω­πικό. Αυτό θα τονώσει και την ψυχο­λο­γία των κατα­να­λω­τών αφού θα βλέπουν τις επι­χει­ρή­σεις να είναι  σε πλήρη λει­τουρ­γία», εξήγησε ο κ. Γιάννης Πάππου.

Ο πρό­ε­δρος του ΕΒΕΔ διευ­κρί­νισε πως  η ανα­μόρ­φωση του επι­δό­μα­τος ανερ­γίας  θα συμ­βά­λει στην μείωση της ανερ­γίας.

«Θα υπάρχει ένα   κίνητρο  για  εκεί­νους που μένουν χωρίς εργασία ώστε  να ανα­ζη­τή­σουν νέα και να μην περι­μέ­νουν να ζήσουν με ψίχουλα. Αντί για το επίδομα ανερ­γίας  θα παίρ­νουν το επίδομα εργα­σίας μαζί με του μισθό τους.   Έτσι δεν θα υπάρ­χουν στρα­τιές ανέργων», τόνισε ο κ.Πάππου.

Ο κ. Πάππου ανα­φέρ­θηκε και στην αύξηση των εργο­δο­τι­κών εισφο­ρών και τόνισε πως οι επι­χει­ρη­μα­τίες  καλού­νται να σηκώ­σουν ολοένα και περισ­σό­τερα βάρη εξαι­τίας των πολι­τι­κών που εφαρ­μό­ζο­νται από την κυβέρ­νηση.

«Όλα τα μέτρα που σχε­διά­ζο­νται ή προ­τεί­νο­νται για υλο­ποί­ηση έχουν να κάνουν με την αύξηση της φορο­λό­γη­σης. Αυτό όμως δημιουρ­γεί περισ­σό­τερα προ­βλή­ματα. Έτσι θα εντα­θούν φαι­νό­μενα, όπως η μαύρη εργασία και η φορο­δια­φυγή. Πρέπει να απο­φεύ­γο­νται οι ενέρ­γειες που θα επι­δει­νώ­σουν την κατά­σταση στην οικο­νο­μία. Δια­πι­στώ­νουμε ότι τα ποσοστά της ασφα­λι­στι­κής κάλυψης των εργα­ζο­μέ­νων  ξεπερ­νούν το 40% της μισθο­δο­σίας τους. Οι επι­χει­ρη­μα­τίες θα φθάσουν στο σημείο  να προ­τι­μή­σουν να πλη­ρώ­σουν  άλλες υπο­χρε­ώ­σεις και φόρους ( για παρά­δειγμα το ποσοστό 29% επί των κερδών). Στην Ελλάδα οι εισφο­ρές είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης. Η κυβέρ­νηση θα πρέπει να εξε­τά­σει με προσοχή το συγκε­κρι­μένο θέμα και να μειώσει τις ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές», τόνισε ο κ Γιάννης Πάππου.

Ιδιαί­τερη έμφαση θα δοθεί φέτος από το ΕΒΕΔ στον τομέα της προ­βο­λής, όπως δήλωσε χθες ο γραμ­μα­τέας του Επι­με­λη­τη­ρίου κ. Νίκος Παπα­στα­μα­τίου

«Θα  λάβουμε μέρος στην του­ρι­στική έκθεση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο προ­σε­χές χρονικό διά­στημα  στη Σουηδία με τη βοήθεια της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου. Προ­γραμ­μα­τί­ζουμε επίσης τη συμ­με­τοχή του φορέα και σε μεγάλη έκθεση τρο­φί­μων που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην Αθήνα», ανα­κοί­νωσε ο κ. Παπα­στα­μα­τίου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.