ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΣΕΕ: Το ασφαλιστικό δεν λύνεται με επικοινωνιακά τερτίπια αλλά με ανάπτυξη

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ, μαζί με τους εργα­ζό­με­νους δεν θα μείνουν με σταυ­ρω­μένα τα χέρια, ως απλοί παρα­τη­ρη­τές της κατε­δά­φι­σης του συστή­μα­τος κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, που επι­χει­ρούν κυβέρ­νηση και δανει­στές.

«Με επι­κοι­νω­νιακά φτια­σι­δώ­ματα επι­χει­ρεί η Κυβέρ­νηση να «σερ­βί­ρει» το «πικρό ποτήρι», λίγο πριν ρίξει στην Ελλη­νική κοι­νω­νία την βαπτι­σμένη ως μεταρ­ρύθ­μιση «ταφό­πλακα» του ασφα­λι­στι­κού», υπο­στη­ρί­ζει η ΓΣΕΕ σε ανα­κοί­νωσή της.

Όπως υπο­στη­ρί­ζει «αγνο­ώ­ντας, για πολ­λο­στή φορά, τους κοι­νω­νι­κούς εταί­ρους και ειδι­κό­τερα τους εργα­ζό­με­νους, τους ασφα­λι­σμέ­νους και τους θεσμι­κούς εκπρο­σώ­πους αυτών, η κυβέρ­νηση χρη­σι­μο­ποιεί έναν κατ’ επίφαση διάλογο για να περάσει προει­λημ­μέ­νες απο­φά­σεις. Αγνοεί μάλιστα τους θεσμούς κοι­νω­νι­κής δια­πραγ­μά­τευ­σης με προ­κλη­τικό τρόπο».

«Είναι προ­φα­νές ότι ακόμα και οι δηλώ­σεις δια­φό­ρων κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών ότι τάχα «μιλούν απευ­θείας με την κοι­νω­νία» ή ότι «έχουν τη στήριξη της κοι­νω­νίας», έρχο­νται ως συνέ­χεια αντί­στοι­χων αλα­ζο­νι­κών – υπερ­βα­τι­κών δηλώ­σεων του περα­σμέ­νου καλο­και­ριού, τότε δηλαδή που σύσ­σω­μοι…«συνο­μι­λού­σαν με την ιστορία», προ­ω­θώ­ντας ένα εξόχως παρα­πλα­νη­τικό και διχα­στικό δημο­ψή­φι­σμα, με κατα­στρο­φικά απο­τε­λέ­σματα και συνέ­πειες για κοι­νω­νία, οικο­νο­μία και κοι­νω­νική ασφά­λιση. Η αλήθεια είναι ότι δε «συνο­μι­λούν με την ιστορία» όμως κυρίως δε συνο­μι­λούν με την κοι­νω­νία.

Ακο­λου­θώ­ντας μάλιστα την προ­σφιλή τακτική των διαρ­ροών, εμφα­νί­ζο­νται ως σκληρά δια­πραγ­μα­τευό­με­νοι με τους δανει­στές, με τελικό στόχο να παρου­σιά­σουν ως «σωτήρια λύση», το ήδη απο­φα­σι­σμένο πακέτο σκληρών και αδιέ­ξο­δων μέτρων.

Το ασφα­λι­στικό κύριοι της Κυβέρ­νη­σης δεν λύνεται με επι­κοι­νω­νιακά τερ­τί­πια και συνε­χείς περι­κο­πές. Λύνεται με ανά­πτυξη και δημιουρ­γία νέων θέσεων εργα­σίας, για τα οποία ούτε πρόθεση, ούτε σχέδιο έχετε…

Η λύση δεν είναι στην εξα­θλί­ωση των εργα­ζο­μέ­νων, των συντα­ξιού­χων, των ανέργων, των νέων της χώρας. Αυτό το κατα­φέ­ρατε, αλλά το πρό­βλημα δυστυ­χώς δεν λύθηκε. Η ΓΣΕΕ, μαζί με τους εργα­ζό­με­νους δεν θα μείνουν με σταυ­ρω­μένα τα χέρια, ως απλοί παρα­τη­ρη­τές της κατε­δά­φι­σης του συστή­μα­τος κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, που επι­χει­ρούν κυβέρ­νηση και δανει­στές .

θα συνε­χί­σουμε και θα εντεί­νουμε τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να απο­κα­λύ­ψουμε και να απο­τρέ­ψουμε ένα ακόμη προ­με­λε­τη­μένο έγκλημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.