ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η υποδοχή του 2016

news room 1 λεπτό ανάγνωση
455
Μέγεθος γραμμάτων

Εκα­τομ­μύ­ρια άν­θρω­ποι κα­τέ­κλυ­σαν τους δρό­μους με­γά­λων πό­λε­ων σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο, με­τα­ξύ αυτών 2 εκα­τομ­μύ­ρια πο­λί­τες στο Ρίο της Βρα­ζι­λί­ας, για να γιορ­τά­σουν την έλευ­ση του 2016, προ­σπα­θώ­ντας να αψη­φή­σουν τις απει­λές περί τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σε­ων κατά τη διάρ­κεια των πρω­το­χρο­νιά­τι­κων εκ­δη­λώ­σε­ων, οι οποί­ες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν υπό δρα­κό­ντεια μέτρα ασφα­λεί­ας, ενώ η ορ­γά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κρά­τος φέ­ρε­ται να προ­ε­τοί­μα­ζε μια «επί­θε­ση αυ­το­κτο­νί­ας» στο Μό­να­χο (νότια Γερ­μα­νία).

Του­λά­χι­στον 2 εκα­τομ­μύ­ρια άν­θρω­ποι συ­γκε­ντρώ­θη­καν στην πα­ρα­λία της Κο­πα­κα­μπά­να στο Ρίο ντε Ζα­νέι­ρο για να πα­ρα­κο­λου­θή­σουν ένα εντυ­πω­σια­κού σόου πυ­ρο­τε­χνη­μά­των που δι­ήρ­κη­σε 16 λεπτά.

Στη Γερ­μα­νία, οι πλη­ρο­φο­ρί­ες που δια­θέ­τουν οι αρχές κά­νουν λόγο για μια απει­λή «επί­θε­σης αυ­το­κτο­νί­ας», δή­λω­σε κατά τη διάρ­κεια συ­νέ­ντευ­ξης τύπου στο Μό­να­χο ο επι­κε­φα­λής της αστυ­νο­μί­ας του Μο­νά­χου, Χου­μπέρ­τους Άντρα, ο οποί­ος ανα­φέρ­θη­κε σε «5 έως 7» πι­θα­νούς υπό­πτους.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που έδω­σαν «φι­λι­κές υπη­ρε­σί­ες πλη­ρο­φο­ριών», την επί­θε­ση είχε προ­σχε­διά­σει το Ισλα­μι­κό Κρά­τος να γίνει «γύρω στα με­σά­νυ­χτα» στον έναν από τους δύο κε­ντρι­κούς σι­δη­ρο­δρο­μι­κούς σταθ­μούς του Μο­νά­χου, επι­σή­μα­νε από την πλευ­ρά του ο Χο­α­κίμ Χέρ­μαν, υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Βαυα­ρί­ας.

Στο Ντου­μπάι, το ξε­νο­δο­χείο πέντε αστέ­ρων The Address Downtown, που βρί­σκε­ται σε έναν ου­ρα­νο­ξύ­στη 63 ορό­φων, σε κο­ντι­νή από­στα­ση από τον ψη­λό­τε­ρο ου­ρα­νο­ξύ­στη του κό­σμου, το Μπουρζ Χα­λί­φα (828 μέτρα), τυ­λί­χθη­κε στις φλό­γες, την ώρα που χι­λιά­δες άν­θρω­ποι, με­τα­ξύ αυτών πολ­λοί του­ρί­στες, είχαν συ­γκε­ντρω­θεί στην πε­ριο­χή για να υπο­δε­χθούν το νέο έτος. Ένας πρώ­τος επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός κάνει λόγο για 16 τραυ­μα­τί­ες, 14 εκ των οποί­ων έχουν τραυ­μα­τι­στεί ελα­φρά.

Στο Πα­ρί­σι, που πα­ρα­μέ­νει υπό το σοκ των επι­θέ­σε­ων της 13ης Νο­εμ­βρί­ου (130 νε­κροί, 350 τραυ­μα­τί­ες), χι­λιά­δες άν­θρω­ποι συ­γκε­ντρώ­θη­καν στη λε­ω­φό­ρο των Ηλυ­σί­ων Πε­δί­ων. Από τους εορ­τα­σμούς για το 2016 έλει­ψαν τα πα­ρα­δο­σια­κά πυ­ρο­τε­χνή­μα­τα, καθώς η απει­λή μιας τρο­μο­κρα­τι­κής επί­θε­σης πα­ρα­μέ­νει «πολύ υψηλή» σύμ­φω­να με τις αρχές. Πε­ρισ­σό­τε­ροι από 100.000 αστυ­νο­μι­κοί ανα­πτύ­χθη­καν στους δρό­μους ολό­κλη­ρης της χώρας.

Ο φόβος της τρο­μο­κρα­τί­ας δεν απέ­τρε­ψε, ωστό­σο, στο Λον­δί­νο χι­λιά­δες αν­θρώ­πους να συ­γκε­ντρω­θούν στις όχθες του πο­τα­μού Τά­με­ση, υπό το άγρυ­πνο βλέμ­μα 3.000 αστυ­νο­μι­κών που ανα­πτύ­χθη­καν στη βρε­τα­νι­κή πρω­τεύ­ου­σα.

Στις Βρυ­ξέλ­λες ο φόβος της τρο­μο­κρα­τί­ας είχε ως απο­τέ­λε­σμα την μα­ταί­ω­ση των εκ­δη­λώ­σε­ων. Έξι άν­θρω­ποι συ­νε­λή­φθη­σαν χθες στο πλαί­σιο ερευ­νών για επι­κεί­με­νες τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις. Τρεις εξ αυτών αφέ­θη­καν αρ­γό­τε­ρα ελεύ­θε­ροι.

Στην Τουρ­κία, όπου απε­τρά­πη επί­σης μια επί­θε­ση αυ­το­κτο­νί­ας στην Άγκυ­ρα, οι δυ­νά­μεις επι­βο­λής της τάξης βρί­σκο­νται σε κα­τά­στα­ση υψί­στης ασφα­λεί­ας.

Στη Μα­δρί­τη η αστυ­νο­μία είχε προ­βλέ­ψει να πε­ριο­ρί­σει σε 25.000 τον αριθ­μό των αν­θρώ­πων στους οποί­ους επε­τρά­πη να συ­γκε­ντρω­θούν στην Που­έρ­τα δελ Σολ για τους εορ­τα­σμούς της Πρω­το­χρο­νιάς.

Στη Μόσχα, η εμ­βλη­μα­τι­κή Κόκ­κι­νη Πλα­τεία, έκλει­σε για πρώτη φορά φέτος για τους πο­λί­τες την Πρω­το­χρο­νιά, λόγω των φόβων τρο­μο­κρα­τι­κής επί­θε­σης.

Στο Βε­ρο­λί­νο, ένα εκα­τομ­μύ­ριο άν­θρω­ποι ανα­μέ­νο­νταν στην Πύλη του Βραν­δεμ­βούρ­γου, ενώ στο Άμ­στερ­νταμ 10.000 άν­θρω­ποι πα­ρα­κο­λού­θη­σαν ένα εντυ­πω­σια­κό θέαμα πυ­ρο­τε­χνη­μά­των με τους εορ­τα­σμούς να μη μέ­νουν ανε­πη­ρέ­α­στοι από την ανά­λη­ψη από την Ολ­λαν­δία της προ­ε­δρί­ας ης Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης για το πρώτο εξά­μη­νο του 2016.

Στη Νέα Υόρκη, πε­ρισ­σό­τε­ροι από ένα εκα­τομ­μύ­ριο άν­θρω­ποι υπο­λο­γί­ζε­ται ότι συ­γκε­ντρώ­θη­καν, υπό το άγρυ­πνο βλέμ­μα των αρχών ασφα­λεί­ας, στην Τάιμς Σκου­έρ για την έλευ­ση του και­νούρ­γιου χρό­νου. Το αμε­ρι­κα­νι­κό υπουρ­γείο Δι­καιο­σύ­νης ανα­κοί­νω­σε χθες ότι ασκή­θη­καν διώ­ξεις σε έναν άνδρα ηλι­κί­ας 25 ετών, καθώς φέ­ρε­ται να προ­ε­τοί­μα­ζε μια επί­θε­ση στο όνομα της ορ­γά­νω­σης Ισλα­μι­κό Κρά­τος.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία, επρό­κει­το να επι­τε­θεί σε ένα εστια­τό­ριο στο Ρό­τσε­στερ στην πο­λι­τεία της Νέας Υόρ­κής ενώ βρι­σκό­ταν σε εξέ­λι­ξη το ρε­βε­γιόν της Πρω­το­χρο­νιάς. Όπως επι­ση­μαί­νει το υπουρ­γείο αντι­με­τώ­πι­ζε ψυ­χο­λο­γι­κά προ­βλή­μα­τα.

Μετά την Ασία, τη Μέση Ανα­το­λή και την Ευ­ρώ­πη, χι­λιά­δες άν­θρω­ποι κα­τέ­κλυ­σαν τους δρό­μους της Αμε­ρι­κής για να γιορ­τά­σουν την έλευ­ση του νέου έτους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.