ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ροδίτης Αρχιμανδρίτης εκλέχθηκε βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

news room 3 λεπτά ανάγνωση
δημοσιευμα

Ο Ροδίτης Αρχι­μαν­δρί­της Από­στο­λος Κου­φαλ­λά­κης, πρω­το­σύ­γκε­λος της Ιεράς Μητρο­πό­λεως Αγίου Φρα­γκί­σκου εκλέ­χθηκε την Παρα­σκευή 28 Νοεμ­βρίου από την Ιερά Σύνοδο του Οικου­με­νι­κού Πατριαρ­χείου, ως Βοηθός Επί­σκο­πος της Ιεράς Αρχιε­πι­σκο­πής Αμε­ρι­κής με τον τίτλο Επί­σκο­πος Μηδείας.

Ο νεο­ε­κλε­γείς, Εψη­φι­σμέ­νος Επί­σκο­πος Μηδείας Από­στο­λος, έδωσε το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικου­με­νι­κού Πατριάρχη Βαρ­θο­λο­μαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου το από­γευμα της ίδιας μέρας στο Φανάρι.

Η χει­ρο­το­νία του θα γίνει από τον Αρχιε­πί­σκοπο Δημή­τριο, το Σάββατο 20 Δεκεμ­βρίου, στον Καθε­δρικό της Αγίας Τριάδας του Μαν­χά­ταν, ενώ την Κυριακή 21 Δεκεμ­βρίου θα προ­ε­ξάρ­χει της θείας λει­τουρ­γίας στην κοι­νό­τητα του Αγίου Δημη­τρίου Αστο­ρίας, την οποία δια­κό­νησε επί σειρά ετών και είναι ιδιαί­τερα αγα­πη­τός, όπως και σ’ ολό­κληρο τον Ελλη­νι­σμό της μητρο­πο­λι­τι­κής περιο­χής Νέας Υόρκης.

Σε απο­κλει­στική δήλωση προς το Δημήτρη Πανάγο και τη Greek News, o Εψη­φι­σμέ­νος Επι­σκό­πος Μηδείας Από­στο­λος ανα­φέ­ρει:

«Θέλω να εκφράσω τη βαθυ­τάτη ευγνω­μο­σύνη μου στην Α. Θ. Πανα­γιό­τητα τον Οικου­με­νικό μας Πατριάρχη και την Αγία και Ιεράν Σύνοδο που εξέλεξε την ταπει­νό­τητά μου σε Επί­σκοπο και, επίσης, τα βαθύ­τατα σέβη μου και την ευγνω­μο­σύνη μου στον Σεβα­σμιώ­τατο Αρχιε­πί­σκοπο Αμε­ρι­κής για την εμπι­στο­σύνη και την αγάπη του και την πατρική του υπο­στή­ριξη και σεβασμό στο δια­κό­νημα της Εκκλη­σίας.

Και, επίσης, στο Μητρο­πο­λίτη και ποι­με­νάρχη μου, Αγιον Φρα­γκί­σκου, ο οποίος προ­ώ­θησε την προ­α­γωγή μου για βοηθό Επί­σκοπο στην Επαρχία του, στην Μητρό­πολη Αγίου Φρα­γκί­σκου.

Εύχομαι και παρα­καλώ ο Θεός να ενδυ­να­μώ­νει και να ενι­σχύει τους Αγίους Αρχιε­ρείς, τον Πατριάρχη μας και τον Σεβα­σμιώ­τατο Αρχιε­πί­σκοπο Αμε­ρι­κής με πολλά πολλά υγιεινά χρόνια.

Εύχεσθε ο Θεός να με αξιώσει να έχω μια καλή δια­κο­νία στην Ιερά Αρχιε­πι­σκοπή Αμε­ρι­κής και στην Ιερά Μητρό­πολη Αγίου Φρα­γκί­σκου.»

Αμέσως μετά την αναγ­γε­λία της εκλογής, ο Σεβα­σμιώ­τα­τος Αρχιε­πί­σκο­πος Αμε­ρι­κής, ο οποίος βρί­σκε­ται στο Φανάρι είπε:

«Συγ­χαίρω τον νεο­ε­κλε­γέ­ντα Επί­σκοπο Μηδείας κ. Από­στολο και εύχομαι εγκαρ­δίως καρ­πο­φόρο και δημιουρ­γική δια­κο­νία εις την νέαν του ιερω­τάτη απο­στολή και μόνιμον την συμπα­ρά­σταση του Θεού εις το έργο του, προς οικο­δομή της Εκκλη­σίας και δόξαν Θεού».

Ο εψη­φι­σμέ­νος Επί­σκο­πος Από­στο­λος έχει πολλά επι­θυ­μητά χαρί­σματα για ιεράρ­χης. Πρώτα απ’ όλα την πίστη του στον Κύριο και την αγάπη και πίστη του στην Αγία Ορθό­δοξη Εκκλη­σία και στην Αρχιε­πι­σκο­πής μας. Η φρο­ντίδα και το ενδια­φέ­ρον του για τον κλήρο και τους πιστούς μας είναι εμφανής σε κάθε περί­σταση», ανα­φέ­ρει μήνυμα του Μητρο­πο­λίτη Αγίου Φρα­γκι­σκου Γερά­σι­μου.

Ως βοηθός επί­σκο­πος, ο Από­στο­λος θα δια­τη­ρή­σει τη θέση του Πρω­το­συ­γκε­λεύ­ο­ντα της Μητρο­πό­λεως του Αγίου Φρα­γκί­σκου και θα συνε­χί­ζει την ενεργό συμ­με­τοχή του σε διά­φο­ρες δια­κο­νίες, επι­τρο­πές και προ­γράμ­ματα της Μητρο­πό­λεως.

(Πηγή: greeknewsonline.com)

Το βιο­γρα­φικό του

Ο Αρχι­μαν­δρί­της Από­στο­λος (κατά κόσμον Ευάγ­γε­λος) Κου­φα­λά­κης -Εψηφισμένος ήδη βοηθός Επί­σκο­πος της Ι. Αρχιε­πι­σκο­πής Αμε­ρι­κής, υπό τον τίτλο “Μηδείας”- γεν­νή­θηκε στη Ρόδο, όπου και τελεί­ωσε το Δημο­τικό Σχολείο. Συνέ­χισε τις σπουδές του στην Εκκλη­σια­στική Σχολή της Πάτμου και το 1993 εκάρη Μοναχός, λαμ­βά­νο­ντας το όνομα Από­στο­λος.

Τον ίδιο χρόνο χει­ρο­το­νή­θηκε Διά­κο­νος και το 1996 Πρε­σβύ­τε­ρος, από τον μακα­ρι­στό Μητρο­πο­λίτη Ρόδου Από­στολο.

Φοίτησε στη Θεο­λο­γική Σχολή του Αρι­στο­τε­λείου Πανε­πι­στη­μίου Θεσ­σα­λο­νί­κης και το 2002 μετέβη στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τείες της Αμε­ρι­κής για μετα­πτυ­χια­κές σπουδές, στη Θεο­λο­γική Σχολή του Πανε­πι­στη­μίου Βοστώ­νης, απ’ όπου μάλιστα απέ­κτησε το 2004 Δίπλωμα Μάστερ.

Στην διάρ­κεια των μετα­πτυ­χια­κών σπουδών του υπη­ρέ­τησε στις γύρω κοι­νό­τη­τες του Ευαγ­γε­λι­σμού στο Μπρό­κτον, Αγίου Γεωρ­γίου Σάουθ­μπριτζ και Αγίων Αναρ­γύ­ρων Μάλ­μπορο. Από το 2004 διε­τέ­λεσε προϊ­στά­με­νος του Καθε­δρι­κού του Αγίου Δημη­τρίου Αστό­ριας και παράλ­ληλα διευ­θυ­ντής του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου της Ιεράς Αρχιε­πι­σκο­πής, στην Αστόρια.

Στα τέλη του 2011 ανέλαβε τα καθή­κο­ντα του Πρω­το­συ­γκέλ­λου της Ι. Μητρο­πό­λεως Αγίου Φρα­γκί­σκου, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα, οπότε εξελέγη εν Φαναρίω Επί­σκο­πος!

Στην φωτο­γρα­φία ο νεο­ε­κλε­γείς, Εψη­φι­σμέ­νος Επί­σκο­πος Μηδείας Από­στο­λος, με τον Οικου­με­νικό Πατριάρχη Βαρ­θο­λο­μαίο και τον Αρχιε­πί­σκοπο Δημή­τριο.

mignatiou.com

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.