ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκέψεις στο Πεντάγωνο για αύξηση της θητείας στο στρατό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
στρατιώτες

Να κόψουν τις ανα­βο­λές τους, εξαι­τίας της οικο­νο­μι­κής κρίσης, και να κατα­τα­γούν, επι­θυ­μούν πολλοί κλη­ρω­τοί, αλλά ο στρατός αδυ­να­τεί να τους δεχτεί, σημεί­ωσε ο αρχηγός του Γενικού Επι­τε­λείου Στρατού, κ. Βασίλης Τελ­λί­δης, ο οποίος, ανα­φε­ρό­με­νος στις μεγάλες δυσκο­λίες που περνά αυτή την περίοδο ο στρατός ξηράς, είπε χαρα­κτη­ρι­στικά ότι το Σώμα οφείλει τη μαχη­τική ικα­νό­τητά του στα μέλη και στελέχη του που «έχουν σηκώσει τα μανίκια και κατα­βάλ­λουν υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες».

Πάντως, σύμφωνα με ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρίες, οι δυσκο­λίες στις Ενοπλες Δυνά­μεις έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό, που σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις δεν υπήρχαν ούτε καν στολές για να δοθούν στους νεο­συλ­λέ­κτους.

Ο κ. Τελ­λί­δης είπε ακόμα ότι και μεγάλος αριθμός απο­στρά­των (για παρά­δειγμα, σε βαθμό λοχαγού κ.ο.κ.), που είχαν παραι­τη­θεί, ζητούν πλέον να ξανα­γυ­ρί­σουν στο Στρατό. Παρά τα προ­βλή­ματα πάντως, εμφα­νί­στηκε κάπως καθη­συ­χα­στι­κός, λέγο­ντας ότι χάρη στα απο­θέ­ματα που δια­θέ­τει ο στρατός, αλλά και στον «πατριω­τι­σμό» μελών και στε­λε­χών του, δια­θέ­τει υψηλή δια­θε­σι­μό­τητα σε μέσα και σε οπλικά συστή­ματα, με εξαί­ρεση κάποιους τομείς.

«Φτιά­χνουν πράγ­ματα που κάνουν σαράντα χιλιά­δες, ενώ, για να τα αγο­ρά­σουμε, θα έπρεπε να πλη­ρώ­σουμε εξα­κό­σιες χιλιά­δες», είπε για τη δουλειά που κάνουν τεχνι­κοί και εργα­στή­ρια του Στρατού για να συντη­ρή­σουν τα οπλικά συστή­ματά του.

Ωστόσο, επέ­μεινε ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει ξεκι­νή­σει η ανα­διορ­γά­νωση των Ενόπλων Δυνά­μεων, ανέφερε πως «ο επό­με­νος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγών» στις Ε.Δ. και είπε ότι κάποια πρώτα βήματα, όπως σύμ­πτυξη στρα­τιω­τι­κών μονάδων, θα γίνουν έως το επόμενο καλο­καίρι. Στο ίδιο πλαίσιο, παρα­τή­ρησε, υπάρ­χουν σκέψεις μεταξύ των ηγεσιών των τριών Οπλων για μικρή αύξηση της θητείας.

Επι­πλέον, ανα­φε­ρό­με­νος σε πλη­ρο­φο­ρίες ότι στο υπουρ­γείο Αμύνης γίνο­νται σκέψεις να θεσπι­στεί η εθε­λο­ντική κατά­ταξη των γυναι­κών, περιο­ρί­στηκε να πει ότι θα μπο­ρού­σαν, ενδε­χο­μέ­νως, να καλύ­ψουν κάποιες θέσεις. Επι­σή­μανε, ακόμα, το μεγάλο κόστος των αερο­δια­κο­μι­δών ασθενών, που φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.