ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσεχώς: Ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές με την εφορία-Με ραντεβού στον έφορο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
taxisnet

Στο «κλεί­σιμο» των εφοριών για τους πολίτες σχε­διά­ζει να προ­χω­ρή­σει το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών, σε μια προ­σπά­θειά του να εξοι­κο­νο­μή­σει περίπου 6000 υπαλ­λή­λους, οι οποίοι εν συνε­χεία θα αξιο­ποι­η­θούν για να καλύ­ψουν τα υπάρ­χο­ντα κενά στους ελεγ­κτι­κούς, διω­κτι­κούς και εισπρα­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς του δημο­σίου, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

Παράλ­ληλα, το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών σκο­πεύει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επό­με­νου έτους να ενι­σχύ­σει τον Τελω­νειακό κλάδο, προ­χω­ρώ­ντας σε προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού, αλλά και μετα­κι­νή­σεις υπαλ­λή­λων, μέσω μοριο­δό­τη­σης. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, μέσα στις προ­θέ­σεις της νέας πολι­τι­κής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ είναι αφενός να περιο­ρι­στεί περαι­τέρω ο αριθμός των υφι­στά­με­νων ΔΟΥ αφε­τέ­ρου να καταρ­γη­θεί, στο μέτρο του δυνατού, η άμεση επαφή μεταξύ φορο­λο­γου­μέ­νων και εφο­ρια­κών υπαλ­λή­λων.

Ήδη, προς αυτή την κατεύ­θυνση, μελε­τά­ται η επέ­κταση των ηλε­κτρο­νι­κών εφαρ­μο­γών που προ­σφέ­ρει η υπη­ρε­σία TAXIS της ΓΓΔΕ, προ­κει­μέ­νου να καλύψει το σύνολο σχεδόν της γκάμας των οικο­νο­μι­κών συναλ­λα­γών μεταξύ κράτους και πολίτη. Για εκείνες τις υπο­θέ­σεις που θα κριθεί απα­ραί­τητη η φυσική παρου­σία του πολίτη, προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θεί η συναλ­λαγή του, προ­βλέ­πε­ται να λει­τουρ­γή­σει μία νέα τηλε­φω­νική υπη­ρε­σία μέσω της οποίας ο φορο­λο­γού­με­νος θα μπορεί να κλείσει ραντε­βού με τον υπάλ­ληλο ή τον έφορο που χει­ρί­ζε­ται την υπόθεσή του, κερ­δί­ζο­ντας έτσι χρόνο και γλυ­τώ­νο­ντας την πολύωρη ταλαι­πω­ρία στις ουρές.

Μέσω των συγκε­κρι­μέ­νων παρεμ­βά­σεων το ΥΠΟΙΚ, δια του Ανα­πλη­ρωτή υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών κ. Τρύφωνα Αλε­ξιάδη, στο­χεύει προς τέσ­σε­ρις κατευ­θύν­σεις: Πρώτον, να κόψει τον ομφάλιο λώρο της δια­φθο­ράς που ανα­πτύσ­σε­ται μέσα από την άμεση επαφή μεταξύ πολίτη και δημο­σίου υπαλ­λή­λου. Σκοπός του ΥΠΟΙΚ είναι οι οικο­νο­μι­κές συναλ­λα­γές με το δημόσιο να μετα­τρα­πούν σε κάτι απρό­σωπο, τις οποίες ο οποιοσ­δή­ποτε θα μπορεί να διεκ­πε­ραιώ­σει από το σπίτι του χρη­σι­μο­ποιώ­ντας απλά τον προ­σω­πικό του ηλε­κτρο­νικό υπο­λο­γι­στή. Δεύ­τε­ρον, να στα­μα­τή­σει ορι­στικά το φαι­νό­μενο με τις ουρές και τις πολύ­ω­ρες καθυ­στε­ρή­σεις που παρα­τη­ρεί­ται σε αρκετές εφορίες της χώρας.

Τρίτον να «απε­λευ­θε­ρω­θεί» ένας σημα­ντι­κός αριθμός υπαλ­λή­λων προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθούν εκ των έσω τα σημα­ντικά κενά που υπάρ­χουν σε άλλες υπη­ρε­σίες του ΥΠΟΙΚ. Τέταρ­τον, να γίνει εφικτή η περαι­τέρω μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, βοη­θώ­ντας έτσι το δημόσιο να εξοι­κο­νο­μή­σει αρκετά εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ από τη μείωση μιας σειράς λει­τουρ­γι­κών εξόδων όπως είναι τα ενοίκια, η γραφική ύλη, τα έξοδα μετα­κί­νη­σης υπαλ­λή­λων κτλ. Ενδει­κτικά να σημειώ­σουμε πως μία από τις άμεσες ενέρ­γειες στις οποίες σκο­πεύει να προ­χω­ρή­σει το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών είναι η κατάρ­γηση της επί­δο­σης εγγρά­φων από τους δικα­στι­κούς επι­με­λη­τές και η προ­ώ­θησή τους στους φορο­λο­γού­με­νους απο­δέ­κτες τους μέσω e-mail. Σύμφωνα με κύκλους του Υποικ, μόνο από αυτή τη δράση το δημόσιο ταμείο πρό­κει­ται να εξοι­κο­νο­μή­σει περίπου 11,5 εκατ. ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.