ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ληστές πάνε… παραλία – Τι να προσέχετε

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τουρίστες

Στην… παραλία «μετα­κό­μισε» το έγκλημα ακο­λου­θώ­ντας και φέτος τους Έλληνες και ξένους του­ρί­στες που κάνουν δια­κο­πές στα ελλη­νικά νησιά. Προ­ο­ρι­σμοί όπως η Μύκονος, η Μήλος, η Σαντο­ρίνη, η Ζάκυν­θος και η Πάρος, που το καλο­καίρι δεκα­πλα­σιά­ζουν τον πλη­θυ­σμό τους, αντι­με­τω­πί­ζουν πρό­βλημα εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας από συμ­μο­ρίες διαρ­ρη­κτών και ληστών που κάνουν… δια­κο­πές.

Στο στό­χα­στρο μπαί­νουν από πολυ­τελή ξενο­δο­χεία, ενοι­κια­ζό­μενα δωμάτια και παρα­λίες, έως δια­με­ρί­σματα μόνιμων κατοι­κιών, τα οποία μπορεί να έχουν μετρητά στα «σεντού­κια» λόγω «capital controls».

Στη Μύκονο των 100.000 επι­σκε­πτών στο στό­χα­στρο μπαί­νουν ακόμα και πολυ­τελή ξενο­δο­χεία.

«Κάθε καλο­καίρι, σεση­μα­σμέ­νοι εγκλη­μα­τίες αφήνουν τα αστικά κέντρα και μετα­βαί­νουν σε του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, καθώς όπου υπάρχει υπερ­πλη­θυ­σμός ανθεί η παρα­βα­τι­κό­τητα. Πέρυσι ο αριθμός των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ στα νησιά κυμάν­θηκε σε ικα­νο­ποι­η­τικά επίπεδα. Η αύξηση του εγκλή­μα­τος τη θερινή περίοδο σε σχέση με το χειμώνα, δια­φέ­ρει ανά περιοχή και υπο­λο­γί­ζουμε ότι κυμαί­νε­ται από 20 έως 50%», επι­ση­μαί­νει αξιω­μα­τι­κός της ασφά­λειας.

Συμ­βου­λές για ασφα­λείς δια­κο­πές

Πριν φύγετε από το κλεινόν άστυ:

-ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ για την απουσία σας μόνο συγ­γε­νικά σας πρόσωπα ή τους γεί­το­νες που εμπι­στεύ­ε­στε για να επι­βλέ­πουν την οικία σας και αν υπάρ­χουν σοβαροί λόγοι και το αστυ­νο­μικό τμήμα της περιο­χής σας.

-ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ σημειώ­ματα για το πότε πρό­κει­ται να επι­στρέ­ψετε ή για το πόσο καιρό θα απου­σιά­ζετε.

-ΤΟ ΣΠΙΤΙ ή το δια­μέ­ρι­σμά σας να μη δείχνει «εντελώς κλειστό».

-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ, εάν είναι δυνατό, χρο­νο­δια­κό­πτη αυτό­μα­του φωτι­σμού.

Στην παραλία

Μην αφήνετε ποτέ ανε­πι­τή­ρητα τα προ­σω­πικά σας αντι­κεί­μενα (πορ­το­φόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτο­γρα­φική μηχανή, κλειδιά, ρούχα).

Προσχοή στις πιστω­τι­κές κάρτες. Σπείρες τις αρπά­ζουν και προ­χω­ρούν αμέσως σε ακριβές αγορές πριν προ­λά­βει ο κάτοχος να δηλώσει κλοπή στην τράπεζα.

Στη δια­σκέ­δαση

Σε κέντρα, bar, καφε­τέ­ριες, εστια­τό­ρια, υπαί­θριους χώρους εκδη­λώ­σεων, μην αφήνετε ποτέ το πορ­το­φόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας, έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσα­ντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθί­σματα ή κρε­μα­σμένα σε αυτά.

Πηγή: Ελεύ­θε­ρος Τύπος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.