Ειδήσεις

Ν. Βενετοκλή : «Να διενεργηθούν αργότερα οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία»

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου το μείζον στις προσεχείς εβδομάδες είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Ν.Δ. θα μπορούσαν να διενεργηθούν αργότερα».
Αυτό δήλωσε χθες η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ.
«Δεν έχει κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Απλά διεξάγονται διάφορες συζητήσεις. Το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί αύριο», δήλωσε η κ. Νατάσα Βενετοκλή και πρόσθεσε πως ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει καταθέσει πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.
«Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει καταθέσει την πρότασή του. Όλα αυτά όμως είναι υπό συζήτηση. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής θα ενημερωθούμε για τις νέες προτάσεις που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο θέμα», εξήγησε η κ. Βενετοκλή.
Σε ερώτηση αν θα πρέπει τώρα να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, η κ. Βενετοκλή δήλωσε, πως προέχει το μέλλον της χώρας.
«Στη συγκεκριμένη στιγμή επικρατεί αναταραχή στην Ελλάδα. Η χώρα δεν έχει αποφύγει τελείως το ατύχημα. Η εκλογή προέδρου της ΝΔ θα πρέπει να μετατεθεί για αργότερα. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπορεί να κρατήσει πολύ καλά το κόμμα. Το απέδειξε από τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα. Εκπροσωπεί ένα μεγάλο ποσοστό της κεντροδεξιάς παράταξης. Γνωρίζει πολύ καλά τη ΝΔ και έχει πολύ μεγάλη απήχηση και στην κοινωνία. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ θα πρέπει να μετατεθούν για αργότερα όταν δηλαδή η χώρα θα έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της», δήλωσε η κ. Βενετοκλή.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δηλώσει πως διαφωνεί  με την εκλογή ηγεσίας με ανοιχτή διαδικασία.
«Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, και πρόσθεσε ότι «η κομματική βάση, και τα μέλη του κόμματος, θα έπρεπε να εκλέγουν την ηγεσία». Όσον αφορά στα εσωκομματικά, άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει θέμα αλλαγής της διαδικασίας εκλογής του αρχηγού και ότι έαν αυτό γίνει τότε μπορεί να είναι και εκείνος υποψήφιος.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές η κ. Βενετοκλή εξέφρασε την ευχή ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
«Θέλω να πιστεύω πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ήταν ακόμη μια καταστροφή για την Ελλάδα αυτό. Με την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας  και το δημοψήφισμα φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Νομίζω ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι από τις πιο τυχερές γιατί έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να σωθεί η Ελλάδα και να γίνουν τα βήματα που πρέπει», δήλωσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρόσθεσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση δεν ακολουθούσε την ίδια τακτική και δεν παρείχε στήριξη στις κυβερνήσεις.
«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσαν θέματα στις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν τις στήριζαν. Τώρα εκτιμούν πως υπάρχει εθνικό ζήτημα και πρέπει να τύχουν στήριξης. Η ΝΔ έχει επιδείξει σοβαρότητα και έβαλε στο περιθώριο τα κομματικά συμφέροντα. Πρέπει τώρα και η κυβέρνηση να κυβερνήσει. Εδώ και πέντε μήνες τα στελέχη της υποστήριζαν, πως κάνουν “διαπραγματεύσεις”. Τώρα πρέπει να αναλάβουν και το κόστος είτε είναι θετικό, είτε αρνητικό», είπε η κ. Νατάσα Βενετοκλή και πρόσθεσε πως η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση αλλά δεν χορηγεί «λευκή επιταγή» για να κάνει ό,τι θέλει .
«Πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει για να πάει η Ελλάδα μπροστά», δήλωσε η κ. Βενετοκλή.
Σε ερώτηση αν θα ήταν το καλύτερο να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να συγκροτηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει. Το να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές θα ήταν καταστροφικό. Όλα θα εξαρτηθούν από την κυβέρνηση».
Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μετέχουν από τα Δωδεκάνησα οι κ.κ. Νατάσα Βενετοκλή, Γιάννης Παππάς, Νίκος Μπόνης και Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου