ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κοντά στην πρόκριση με Ρούσσο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΟΥΣΣΟΣ

Κοντά στην πρό­κριση στους «4» του Ευρω­παϊ­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος 2015 βρί­σκε­ται η Εθνική Νέων, ύστερα από την «λευκή» ισο­πα­λία κόντρα στην Αυστρία στο κατά­με­στο AEL FC Arena. Πλέον, η Εθνική χρειά­ζε­ται έναν βαθμό στο τελευ­ταίο της ματς στον 1ο όμιλο με αντί­παλο τη Γαλλία (12/7) για να εξα­σφα­λί­σει τη συμ­με­τοχή της στα ημι­τε­λικά της διορ­γά­νω­σης.

Το αντι­προ­σω­πευ­τικό μας συγκρό­τημα για άλλον έναν αγώνα είχε εξαι­ρε­τική συμπε­ρι­φορά στον αγω­νι­στικό χώρο, με σωστή τακτική και πάθος στις προ­σω­πι­κές μονο­μα­χίες και δικαίως γνώρισε την απο­θέ­ωση από τους χιλιά­δες φίλους που βρέ­θη­καν στις εξέδρες του γηπέδου. Ως βασικός και στα 90 λεπτά της ανα­μέ­τρη­σης αγω­νί­σθηκε ο Ροδίτης Άλμπερτ Ρούσσος της Γιου­βέ­ντους, ο οποίος προ­σέ­φερε σε ακόμη ένα ματς τα μέγιστα στην προ­σπά­θεια της Εθνικής μας.

Οι φιλο­ξε­νού­με­νοι, που ήθελαν μόνο τη νίκη για να έχουν σημα­ντι­κές ελπίδες πρό­κρι­σης, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και είχαν δοκάρι στο 13΄ με τον Κβάσινα και μια πολύ καλή ευκαι­ρία με τον Χόρβατ στο 19΄. Η απά­ντηση στις ευκαι­ρίες από την ελλη­νική ομάδα ήρθε στο 21΄, όταν ο Κυνη­γό­που­λος δεν μπόρεσε από πλε­ο­νε­κτική θέση να νικήσει τον Σλάγκερ. Από αυτό το σημείο η Εθνική ανέ­κτησε πλήρως τον έλεγχο της ανα­μέ­τρη­σης και θα μπο­ρούσε να πάει στα απο­δυ­τή­ρια με προ­βά­δι­σμα, όμως ο Σλάγκερ στο 41΄ δεν επέ­τρεψε στον Στάικο να σκο­ρά­ρει.

Στο δεύτερο 45άλεπτο η Εθνική δια­τή­ρησε με έξυπνο τρόπο τον έλεγχο του παι­χνι­διού, χωρίς, παράλ­ληλα, να αφήνει κενούς δια­δρό­μους προς την εστία του Κότσαρη. Είχε, μάλιστα, σπου­δαία ευκαι­ρία για να πάρει τη νίκη στο 81΄, όταν ο εξαι­ρε­τι­κός Σλάγκερ στα­μά­τησε τον Βέργο.

Ο διαι­τη­τής της ανα­μέ­τρη­σης, Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία), παρα­τή­ρησε με κίτρινη κάρτα τους Καρα­χά­λιο, Τσιμίκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσα­ρης, Τσι­μί­κας, Τσε­λε­πί­δης, Μαρ­κο­που­λιώ­της (60΄ Σάλια­κας), Κυρια­κό­που­λος, Ρούσσος, Καρα­χά­λιος, Στάικος, Κυνη­γό­που­λος (84΄ Ορφα­νί­δης), Μαυρίας (60΄ Πόζο­γλου), Βέργος

ΑΥΣΤΡΙΑ: A. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντομέι, Χάας, Τουρς, Χόρβατ, Ξ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46΄ Πελε­γκρίνι), Ρίπιτς (80΄ Γκρ­μπιτς)

Εισι­τή­ρια: 13.453

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γαλλία νίκησε 3-1 την Ουκρα­νία και προ­κρί­θηκε στην ημι­τε­λική φάση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.