ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΤ: Μόνο η ΤτΕ μπορεί να αποφασίσει κεφαλαιακούς ελέγχους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τράπεζα Ελλάδος

«Μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να απο­φα­σί­σει κεφα­λαια­κούς ελέγ­χους» είπε πηγή της ΕΚΤ λίγο πριν από την συνε­δρί­αση του Eurogroup στο Λου­ξεμ­βούργο. Ωστόσο πρό­σθεσε πως οι κεφα­λαια­κοί έλεγχοι δεν επη­ρε­ά­ζουν τον ELA παρά μόνο το ύψος των κεφα­λαίων που θα δοθούν ως ενί­σχυση στο τρα­πε­ζικό σύστημα.

Παράλ­ληλα η ίδια πηγή πρό­σθεσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κατα­θέ­σει συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις και ξεκα­θά­ρισε πως αν η Ελλάδα δεν εκπλη­ρώ­σει τις υπο­χρε­ώ­σεις της απέ­να­ντι σε ένα Θεσμό (ΔΝΤ) τότε αυτό σημαί­νει πως θα χρε­ο­κο­πή­σει απέ­να­ντι σε όλους τους Θεσμούς.

Επίσης υπεν­θύ­μι­σαν πως κατα­λη­κτική ημε­ρο­μη­νία για την συμ­φω­νία είναι η 30η Ιουνίου, ενώ για να υπάρξει παρά­ταση θα πρέπει να υπάρξει σαφής ένδειξη ότι το πρό­γραμμα μπορεί να ολο­κλη­ρω­θεί.

Πηγή: real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.