Αθλητικά

«Η διοργάνωση μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο»

Στην συνεδριακή αίθουσα «Αριάδνη» του Sheraton πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του διεθνούς τουρνουά Σκουός SHERATON RHODES OPEN 2015  που διοργανώνει ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης σε συνεργασία με το ξενοδοχείο και την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Τοιχοσφαίρισης.

Το «παρών» στη συνέντευξη έδωσαν, ο πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης κ. Χάρης  Λουκαράς, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Sheraton κ. Μάρκος Τζαμάλης, ο εκπρόσωπος της ΠΕΦΤ κ. Νίκος Δημητριάδης, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο αθλητικός συντάκτης Δημήτρης Δραγάτης.

Το λόγο πήρε πρώτος ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος είπε: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά σκουός που διεξάγονται στη χώρα μας, στο οποίο θα πάρουν μέρος πολλά μεγάλα ονόματα του αθλήματος διεθνώς. Για πρώτη φορά θα δούμε τόσους πολλούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα αγωνιστούν κόντρα σε σπουδαίους αθλητές από όλο τον κόσμο. Η ΠΕΦΤ έχει ιδρυθεί εδώ και πέντε χρόνια και είναι αυτή που διοργανώνει το σιρκουί που «τρέχει» τώρα με δέκα τουρνουά το χρόνο, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ρόδου. Σε αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει ranking που έχει περισσότερους από 300 αθλητές και 70 αθλήτριες. Σκοπός μας είναι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το κομμάτι των τουρνουά και να έρθει κοντά μας ακόμη περισσότερος κόσμος και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε πλέον και με την ΕΦΟΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Τοιχοσφαίρισης) που είναι και ο βασικός εκπρόσωπος του Σκουός στην Ελλάδα».

Ο κ. Τζαμάλης ανέφερε: «Εμείς σαν ξενοδοχείο υποστηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε και τα επόμενα χρόνια τη διοργάνωση αυτή αλλά και την ομοσπονδία του σκουός και γενικά ότι γίνεται για να αναπτυχθεί η Ρόδος και το άθλημα. Τις επόμενες χρονιές θα υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο το σκουός με διάφορες ενέργειες που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Καλή επιτυχία στους αθλητές και ότι καλύτερο για τη χρονιά που έρχεται σε όλους.

Ακολούθως μίλησε ο κ. Λουκαράς, που δήλωσε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης με τη συνεργασία του ξενοδοχείου Sheraton. Η διοργάνωση χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει , έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο και σε ποιότητα και σε ποσότητα αθλητών. Οι συμμετοχές είναι 85 αθλητών από έντεκα χώρες, από Αυστραλία, Αργεντινή, Τσεχία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία και φυσικά από την Ελλάδα. Μάλιστα οι Έλληνες αθλητές έχουν έρθει από όλα τα μέρη της χώρας. Η διοργάνωση ξεκινάει σε λίγη ώρα και είναι χωρισμένη σε δύο ενότητες, αυτή των ερασιτεχνών και αυτή των επαγγελματιών αθλητών. Η διοργάνωση στηρίζεται από πολλούς χορηγούς και επιχειρήσεις που στηρίζουν, εμπιστεύονται και ακολουθούν τον σύλλογο παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Το τουρνουά συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή, όταν και θα διεξαχθούν οι τελικοί όλων των κατηγοριών. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσουμε ένα πάρτι για τους παίκτες στις Πηγές της Καλλιθέας και ευχαριστούμε γι’ αυτό τον Δήμο για την παραχώρηση του χώρου. Προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τον σύλλογο και να έρθουν κοντά μας και νέα παιδιά, ρίχνοντας το μέσο όρο των ηλικιών και γι’ αυτό ζητάμε και την αρωγή της πολιτείας για να το πετύχουμε. Ήταν πολύ εύκολο για πολλούς από τους αθλητές να πουν το «ναι» όταν άκουσαν το όνομα της Ρόδου, αφού πείσθηκαν να έρθουν στο όμορφο νησί μας. Χωρίς την αρωγή του ξενοδοχείου δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει η διοργάνωση και προσπαθούμε να τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Όλοι οι ξένοι αθλητές που παίρνουν μέρος βρίσκονται στους πρώτους εξήντα της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό δίνει κύρος στο τουρνουά».

Στη συνέχεια, στο πάνελ πήραν θέση δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου σκουός που συμμετέχουν στο τουρνουά, ο Γερμανός Simon Rosner (no.6) και ο Βρετανός Tom Richards (no.26), αλλά και οι «δικές» μας Άννα Τομάζου (μέλος της Εθνικής ομάδας) και Κατερίνα Παπανικολάου (η οποία «εκτέλεσε» μάλιστα και χρέη μεταφράστριας).

Ο Tom Richards, στην τοποθέτηση του ανέφερε: «Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος γιατί οι παίκτες που συμμετέχουν είναι μεγάλα ονόματα και τα παιχνίδια θα είναι δυνατά με μεγάλη ένταση. Μέχρι στιγμής έχω δει αρκετή θάλασσα και τις ομορφιές του νησιού. Δεν έχω πάει ακόμη στο γήπεδο και ανυπομονώ γι’ αυτό». Επίσης είπε ότι εύχεται να μην έχει στη συνέχεια τραυματισμούς, όπως αυτοί του τελευταίου έτους που τον κράτησαν εκτός αγώνων και τον «έριξαν» στην κατάταξη.

Ο Γερμανός Simon Rosner μίλησε στη συνέχεια λέγοντας τα εξής: «Από τους παίκτες που είναι εδώ περιμένω δυνατούς αγώνες. Είδα αρκετό κομμάτι από τη Ρόδο και προς το παρόν απολαμβάνω τη φιλοξενία του ξενοδοχείου. Δεν έχω μπει ακόμη στο γήπεδο για να διαπιστώσω τις συνθήκες που θα επικρατούν στους αγώνες αλλά επίσης ανυπομονώ για τους αγώνες, καθώς το επίπεδο θα είναι υψηλό». Μετά από ερώτηση ο Rosner είπε ότι στόχος του είναι να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και γιατί όχι να φτάσει μέχρι το no.1.

Το «βαρύ» όνομα της ροδίτικης τοιχοσφαίρισης, Άννα Τομάζου, ανέφερε: «Η εμπειρία μου με το σκουός ξεκίνησε εδώ στη Ρόδο και τώρα ήρθε η συμμετοχή μου στην Εθνική, με την οποία πήρα μέρος σε αγώνες στη Σλοβακία. Νομίζω ότι το άθλημα αναπτύσσεται πανελλαδικά, αλλά και στη Ρόδο και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια το επίπεδο θα ανέβει και θα αυξηθούν οι γυναίκες αθλήτριες, δύο από τις καλύτερες παγκοσμίως βρίσκονται εδώ για το τουρνουά».

*Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο κ. Λουκαράς έδωσε αναμνηστικά μπλουζάκια του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης στους ξένους αθλητές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου