ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εκλογές μείωσαν τα δημόσια έσοδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
λεφτα

Πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα της τάξης 830 εκατ. ευρώ κατέ­γραψε ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός της Γενικής Κυβέρ­νη­σης το 2014, σύμφωνα με την Ελλη­νική Στα­τι­στική Αρχή. Ωστόσο, απο τα στοι­χεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τρι­μη­νιαί­ους μη χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κούς λογα­ρια­σμούς απο­δει­κνύ­ε­ται η κατάρ­ρευση των εσόδων στο τελευ­ταίο τρίμηνο του 2014.

Συνο­λικά τα έσοδα δια­μορ­φώ­θη­καν σε 21,8 δισ. ευρώ, όταν το ίδιο τρίμηνο του 2013 ήταν στα 25,2 δισ. ευρώ. Η πτώση αυτή οφεί­λε­ται κυρίως στη μείωση κατά δύο δισ. ευρώ στους φόρους εισο­δή­μα­τος και περιου­σίας, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η πολι­τική αβε­βαιό­τητα της περιό­δου χτύπησε ευθέως τα δημόσια έσοδα.

Την ίδια ώρα οι δαπάνες του δ΄τρι­μή­νου του 2014 δια­μορ­φώ­θη­καν στα 25 δισ. ευρώ απο 26,1 δισ. ευρώ που ήταν το ίδιο τρίμηνο του 2013. Σε ό,τι αφορά το χρέος της Γενικής Κυβέρ­νη­σης, στο τέλος του 2014 ανήλθε στα 317 δισ. ευρώ απο 319,1 δισ. ευρώ πού ήταν στο τέλος του 2013.

kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.