Για την Ελλάδα και τους Έλληνες το έργο του Γκίντερ Γκρας συνιστά πραγματική πνευματική παρακαταθήκη, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον θάνατο του βραβευμένου, με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Γερμανού συγγραφέα.
Ο Γκίντερ Γκρας χάραξε στη σύγχρονη παγκόσμια ?και ιδίως ευρωπαϊκή- λογοτεχνία ανεξίτηλα σύμβολα Ανθρωπισμού και Δικαιοσύνης, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει: «Κι αυτό το βιώσαμε στον Τόπο μας εντελώς πρόσφατα, μεσ? από απτά δείγματα ανυπόκριτου και ανιδιοτελούς Φιλελληνισμού, σε κρίσιμες για το Λαό μας στιγμές».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.