Ειδήσεις

4 συλλήψεις στη Ρόδο για διακίνηση ηρωίνης

  • Ύστερα από συντονισμένες έρευνες
  •  Εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνδέονται με το  θάνατο της 37χρονης που έκανε χρήση

Στη σύλληψη 4 ατόμων, που ενέχονται σε αγοραπωλησία ηρωίνης, εκ των οποίων οι δύο φέρονται ως οι κύριοι διακινητές ναρκωτικών στα Μαριτσά, προχώρησαν και μάλιστα ταχύτατα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγαν για τις συνθήκες του θανάτου από τη χρήση ηρωίνης μιας 37χρονης Ροδίτισσας.
To ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και περί ώραν 07.30 βρέθηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιό της σε διαμέρισμα της πατρικής της κατοικίας, στην οδό Σερρών, μια 37χρονη γυναίκα.
Σύμφωνα με τους οικείους της, η 37χρονη έκανε χρήση ναρκωτικών την τελευταία 10ετία, ενώ από την ιατροδικαστική έρευνα πιθανολογείται ότι ο θάνατός της προήλθε από χρήση.
Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου δεν βρέθηκαν ωστόσο σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.
Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο, που αποδίδεται σε χρήση ναρκωτικών το τελευταίο 5νθήμερο.
Θυμίζουμε ότι στην οδό Γεωργίου Σεφέρη βρέθηκε νεκρός σε στάση λεωφορείου ένας 36χρονος, υπήκοος Καζακστάν, τα ξημερώματα της 5ης Απριλίου 2015.
Το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε χωρίς σφυγμό, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενήργησαν για το θάνατο της 37χρονης το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και το ΑΤ Ρόδου, προέκυψε ότι μαζί με έναν 45χρονο Ροδίτη είχαν προμηθευτεί μικροποσότητα ηρωίνης και έκαναν χρήση.
Ο 45χρονος προσήχθη από τους αστυνομικούς και από την προανάκριση, αφού ελέγχθηκαν οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις, προέκυψε ότι είχε αγοράσει μαζί με την 37χρονη ηρωίνη από δύο αδελφούς, που την διακινούσαν στα Μαριτσά.
Πρόκειται για τους Ε. Κ. του Κ. 30 ετών και Α. Κ. του Κ. 27 ετών.
Οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν αιφνίδιο έλεγχο στις οικίες τους και εντόπισαν επιπλέον ακόμη ένα χρήστη, ηλικίας 33 ετών, με μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία φέρεται να είχε προμηθευτεί λίγη ώρα πριν την έφοδο.
Στην οικία του πρώτου στο Παραδείσι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 70,8 και 27,7 γραμμαρίων. Στην οικία του δεύτερου στα Μαριτσά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά.
Συνολικά από τις έρευνες στους 4 συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 95,9 γραμμάρια ηρωίνης.
Εξεταζόμενοι οι δύο αδελφοί υποστήριξαν ότι είναι χρήστες εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν για ιδίαν χρήση. Ισχυρίστηκαν εξάλλου ότι η μικροποσότητα που δόθηκε στον 45χρονο και στην 37χρονη ήταν στο πλαίσιο «εξυπηρέτησης» μεταξύ χρηστών.
Σημειώνεται ότι ο 30χρονος είχε εμπλακεί στο παρελθόν, μαζί με έναν 41χρονο, σε υπόθεση κλοπών σε ιερούς ναούς.

Περιπολούντες αστυνομικοί σταμάτησαν συγκεκριμένα για έλεγχο το υπ’ αριθμ. POK 9295 I.X.E. αυτοκίνητο, μάρκας Opel στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες. Από έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν να κατέχουν μεγάλο χρηματικό ποσό σε κέρματα και προσήχθησαν για εξέταση κατά την διάρκεια της οποίας ομολόγησαν ότι είχαν μεταβεί στους ιερούς ναούς Oσίου Λουκά Σορωνής και Aγ. Σπυρίδωνα Θεολόγου κι αφού παραβίασαν τα παγκάρια αφαίρεσαν συνολικά 736 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναμένεται να εμπλουτιστεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν παραγγελθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για το θάνατο της 37χρονης.
Οι 4 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες το πρωί ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.
Ασκήθηκαν σε βάρος των δύο αδελφών διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της εξακολουθητικής πώλησης και για κατοχή ναρκωτικών, ενώ οι δύο χρήστες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση.
Οι δύο αδελφοί θα απολογηθούν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου την προσεχή Τρίτη ενώ υπέβαλαν αίτημα να εξεταστούν αρμοδίως από ιατρό του νοσοκομείου προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι τοξικομανείς.

Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου