ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητρόπουλος για τη συμφωνία: Αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μητροπουλος

Σκληρή κριτική στο κείμενο της συμ­φω­νίας με τους εταί­ρους έκανε ο Αλέξης Μητρό­που­λος, τονί­ζο­ντας ότι αν εφαρ­μο­στεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα.

«Πρό­κει­ται για προ­σύμ­φωνο χωρίς δεσμευ­τι­κό­τητα, με πολλές δεσμεύ­σεις πολύ σαφείς για την ελλη­νική πλευρά και πολλές επι­φυ­λά­ξεις από την πλευρά των δανει­στών», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά μιλώ­ντας στο Mega, σημειώ­νο­ντας τους όρους του κει­μέ­νου για το ζήτημα του χρέους, την επί­τευξη των πρω­το­γε­νών πλε­ο­να­σμά­των και τον προ­σβλη­τικό, όπως τον χαρα­κτή­ρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογι­στικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

Αν και τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση κρι­τι­κής στην κυβέρ­νηση και επαί­νεσε τη στάση του Γιάνη Βαρου­φάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη δια­πραγ­μά­τευση, ο κ. Μητρό­που­λος τόνισε ότι οι όροι της συμ­φω­νίας είναι σε βάρος της Ελλάδας, κάνο­ντας λόγο για μίσος, μισαλ­λο­δο­ξία και τιμω­ρη­τική διάθεση των δανει­στών και κυρίως της γερ­μα­νι­κής πλευράς.

Παράλ­ληλα, διε­μή­νυσε ότι δεν πρέπει να πανη­γυ­ρί­ζουν για δήθεν χαλά­ρωση, εξαι­τίας της ανα­φο­ράς του κει­μέ­νου για την επί­τευξη των κατάλ­λη­λων πλε­ο­να­σμά­των.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.