ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΝΤ – Ανησυχητικά υψηλά τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ανεργία

Σε όλες τις χώρες η ανερ­γία πέ­φτει, ενώ στη Ελ­λά­δα εξα­κο­λου­θεί να πα­ρα­μέ­νει σε ανη­συ­χτι­κά υψηλά επί­πε­δα, επι­ση­μαί­νει ο σύμ­βου­λος του τμή­μα­τος ερευ­νών του ΔΝΤ, Πρα­κάς Λουν­γά­νι.

Όπως ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτηρ­στι­κά, στην Ελ­λά­δα το πο­σο­στό της ανερ­γί­ας και απέ­χει … μίλια από το προ κρί­σης επί­πε­δο (σ.σ. κοντά στο 25% φέτος ένα­ντι 7-8% προ κρί­σης).

Το πο­σο­στό των μη απα­σχο­λού­με­νων υπο­χώ­ρη­σε στο 5,6% το 2014, όπως ήταν το 2007, έναν χρόνο πριν την ύφεση, ση­μειώ­νει ο ίδιος σε ει­δι­κό ση­μεί­ω­μα του. Την ίδια στιγ­μή, στην Ελ­λά­δα οι άνερ­γοι συ­νε­χί­ζουν να απο­τε­λούν το 25% του ερ­γα­τι­κού δυ­να­μι­κού, υπεν­θυ­μί­ζει ο κ. Λουν­γκά­νι.

Σύμ­φω­να με την τρι­μη­νιαία έκ­θε­ση της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής για την ερ­γα­σια­κή και κοι­νω­νι­κή κα­τά­στα­ση στην Ε.Ε. στη χώρα μας, κα­τα­γρά­φε­ται βρα­δεία αύ­ξη­ση της απα­σχό­λη­σης, με ρυθ­μούς χα­μη­λό­τε­ρους από το προσ­δο­κώ­με­νο.

Η έκ­θε­ση το­νί­ζει ότι η επι­στρο­φή στα “προ κρί­σης επί­πε­δα ανερ­γί­ας” συ­ντε­λεί­ται με βρα­δύ­τε­ρους από το προσ­δο­κώ­με­νο ρυθ­μούς.

«Παρά το γε­γο­νός ότι η απα­σχό­λη­ση κι­νεί­ται πλέον θε­τι­κά, η αύ­ξη­σή της πα­ρα­μέ­νει υπερ­βο­λι­κά μικρή και υπερ­βο­λι­κά βρα­δεία. Ιδίως, η μα­κρο­χρό­νια ανερ­γία εξα­κο­λου­θεί να απο­τε­λεί καί­ρια πρό­κλη­ση για την Ε.Ε.. Με την επεν­δυ­τι­κή επί­θε­ση, ύψους 315 δισ. ευρώ, που εξα­πο­λύ­ου­με, φι­λο­δο­ξού­με να το­νω­θεί η οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη και να δη­μιουρ­γη­θούν πε­ρισ­σό­τε­ρες θέ­σεις ερ­γα­σί­ας», δή­λω­σε η επί­τρο­πος, αρ­μό­δια για θέ­μα­τα απα­σχό­λη­σης και κοι­νω­νι­κών υπο­θέ­σε­ων, Μά­ριαν Τίσεν.

Πηγή: enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.