ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Οι ΑΝ.ΕΛ. είμαστε εδώ για να δώσουμε τον αγώνα μας»

news room 3 λεπτά ανάγνωση
κουικ ροδος

Σί­γου­ρος για τα «καλά απο­τε­λέ­σμα­τα»  που θα έχουν οι Ανε­ξάρ­τη­τοι Έλ­λη­νες  στις εκλο­γές της 25ης Ια­νουα­ρί­ου, εμ­φα­νί­στη­κε σε συ­νέ­ντευ­ξη τύπου, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκ­πρό­σω­πος του κόμ­μα­τος  κ. Τέ­ρενς  Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ ανα­κοί­νω­σε πως επι­κε­φα­λής του ψη­φο­δελ­τί­ου    των  ΑΝΕΛ στα Δω­δε­κά­νη­σα θα είναι ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος κ. Πάνος Καμ­μέ­νος, προς επι­βε­βαί­ω­ση της «δη­μο­κρα­τι­κής».

«Εμείς οι  ΑΝΕΛ  δεν εί­μα­στε ρι­ψά­σπι­δες και τι­μού­με την ψήφο που μας έδω­σαν οι  Δω­δε­κα­νή­σιοι και δεν πάμε να φω­το­γρα­φη­θού­με με τον κ. Σα­μα­ρά  για να μεί­νου­με στο επάγ­γελ­μα. Για μας η πο­λι­τι­κή είναι σκο­πός και όχι επάγ­γελ­μα.  Με πολύ με­γά­λη χαρά  ανα­κοι­νώ­νω πως ο κ. Πάνος Καμμ­μέ­νος επι­λέ­γει να έχει  δύο έδρες .  Η  μια θα είναι στα  Δω­δε­κά­νη­σα και η άλλη στη Β’ Αθη­νών.  Επι­κε­φα­λής του ψη­φο­δελ­τί­ου στα Δω­δε­κά­νη­σα θα είναι ο πρό­ε­δρος»,δή­λω­σε ο κ. Τέ­ρενς  Κουίκ.

Σύμ­φω­να με τον  κ. Κουίκ  στο ψη­φο­δέλ­τιο των ΑΝΕΛ εκτός από τον κ. Καμ­μέ­νο θα με­τέ­χουν οι κ.κ. Μαρία Αγ­γέ­λου, Θέμης  Γεν­νά­δης, Μι­χά­λης Μπαλ­λάς, Αντώ­νης Γκι­ντι­ζές από την Κω, Σε­βα­στός Κορ­φιάς από την Κά­λυ­μνο  και Γιώρ­γος Πα­λα­που­γιούκ από τη Λέρο.

«Είναι συν­δυα­σμός νίκης που θα μας δώσει ξανά έδρα στα Δω­δε­κά­νη­σα για να ξε­χά­σουν οι Δω­δε­κα­νή­σιοι  τη μαύρη  τρύπα που δη­μιουρ­γή­θη­κε  από τις επι­λο­γές που έγι­ναν. Τα Δω­δε­κά­νη­σα   είναι πολύ  ση­μα­ντι­κά  για μας από πολ­λές  πλευ­ρές. Έμαθα με εν­δια­φέ­ρον πως θυ­μή­θη­κε τη Ρόδο ο  πρω­θυ­πουρ­γός που μαζί με το συ­νε­ται­ρά­κι του κ.  Ευάγ­γε­λο Βε­νι­ζέ­λο και τον συμ­μα­θη­τή του κ. Γιώρ­γο Πα­παν­δρέ­ου έβαλε την υπο­γρα­φή του  για την εκ­χώ­ρη­ση της εθνι­κής κυ­ριαρ­χί­ας.  Στα Ζάπ­πεια, είπε ψέ­μα­τα. Έδωσε  18 υπο­σχέ­σεις  με­τα­ξύ των προη­γου­μέ­νων ανα­με­τρή­σε­ων. Δή­λω­σε πως τα μνη­μό­νια τε­λειώ­νουν και αρ­νεί­ται να δη­μο­σιο­ποι­ή­σει  το  έγ­γρα­φο  που έστει­λε ο Ση­μι­τάν­θρω­πος κ. Χαρ­δού­βε­λης  στην τρόι­κα», είπε  ο  κ. Τέ­ρενς Κουίκ.

Ο κ.  Κουίκ κα­τη­γό­ρη­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό ότι δεν είπε την αλή­θεια και ότι τρο­μο­κρα­τεί μέσα από διαρ­ρο­ές τους  Έλ­λη­νες.

«Δεν εμ­φα­νί­στη­κε στη  Βουλή είτε για ψήφο εμπι­στο­σύ­νης είτε για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Ήρθε να τρο­μο­κρα­τεί μέσα από διαρ­ρο­ές τους Έλ­λη­νες.  Όταν ένας  πο­λι­τι­κός λέει το ένα ψέμα πάνω στο άλλο τότε αυτό απο­τε­λεί πο­λι­τι­κή απάτη.    Για ποιο λόγο δεν  δέ­χε­ται να λάβει μέρος στο ντι­μπέιτ; Γιατί δεν έρ­χε­ται στην τη­λε­ό­ρα­ση για να μι­λή­σει για αυτά που του ζη­τά­με δη­λα­δή για  το θέμα του χρέ­ους, για τα εθνι­κά ζη­τή­μα­τα, για τα θέ­μα­τα ανά­πτυ­ξης; Γιατί δεν  λέει,  αν θέλει κού­ρε­μα του χρέ­ους;  Το ζη­τούν οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ  αλλά δεν το θέλει η  κ. Μέρ­κελ. Γιατί τόση  υπο­τα­γή; Εμείς εί­μα­στε σα­φείς και επι­διώ­κου­με λύ­σεις μέσα στην Ευ­ρω­ζώ­νη και στην ΕΕ. Εί­μα­στε εδώ για να προ­σφέ­ρου­με σι­γου­ριά», δή­λω­σε ο κ. Τέ­ρενς Κουίκ.

«Οι ΑΝΕΛ θα είναι  το  ανα­γκαίο καλό. Το πρό­γραμ­μά μας έχει όλα εκεί­να τα καλά συ­στα­τι­κά για να προ­χω­ρή­σει η πα­τρί­δα, μας. Απευ­θύ­νο­μαι στους Δω­δε­κα­νη­σί­ους και τους λέω πως οι ΑΝΕΛ από τότε που μπή­κα­με στη Βουλή πο­ρευό­μα­στε και έχου­με γερό στο­μά­χι και καρ­διά. Εμείς   τη­ρού­με τις υπο­σχέ­σεις. Αντέ­ξα­με  και κρα­τή­σα­με τους  168 για τον πρό­ε­δρο της Δη­μο­κρα­τί­ας. Αυτό προ­βλέ­πει  το Σύ­νταγ­μα. Οι εκλο­γές είναι  η γιορ­τή της Δη­μο­κρα­τί­ας.  Στις 25 Ια­νουα­ρί­ου πρέ­πει να  πα­νη­γυ­ρί­σου­με για την επα­νά­κτη­ση της εθνι­κής κυ­ριαρ­χί­ας. Ακόμη  και οι  ευ­ρω­ε­κλο­γές έδει­ξαν πως εί­χα­με κυ­βέρ­νη­ση μειο­νό­τη­τας. Ο Πρό­ε­δρος της Δη­μο­κρα­τί­ας θα εκλε­γεί από κυ­βέρ­νη­ση πλειο­ψη­φί­ας  και  δεν θα υπο­γρά­φει  την μια πράξη νο­μο­θε­τι­κού πε­ριε­χο­μέ­νου μετά την άλλη,  κα­τα­πα­τώ­ντας τις συ­νταγ­μα­τι­κές επι­λο­γές. Θα εί­μα­στε ένα πα­τριω­τι­κό δη­μο­κρα­τι­κό μέ­τω­πο. Αξί­ζει τον κόπο να μας εμπι­στευ­θούν.  Ακο­λου­θού­με τα χνά­ρια με­γά­λων Ελ­λή­νων. Εί­μα­στε εδώ για να δώ­σου­με τον αγώνα μας», τό­νι­σε ο κ.. Κουίκ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 2 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Γιωργος

    Οι ΑΝαστατωμενοι ΕΛληνες θα πρεπει να ψαχνουν για δουλια στον ιδιωτικο τομεα γιατι δεν τους βλεπω να “μπαινουν” στην Βουλη.

  2. Δημήτριος Ξύδης

    Θα μπορούσα άνετα να ψηφίσω ΑΝΕΛ αλλά με εμποδίζουν ωρισμένα πρόσωπα που είναι εντός του κόμματος που πάνε και έρχονται και πιστεύω ειλικρινά τον Κύριο Καμμένο αλλά νομίζω ότι ο κουίκ και κάτι όμοιοί του κάνουν ζημιά στο κόμμα.