Ειδήσεις

Ρέτσος: Ο δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα άνοιξε

Με ένα αισιόδοξο μήνυμα επιλέγει να καλωσορίσει τη χρονιά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννης Ρέτσος.

«Υγεία! Πρώτη φορά μια ευχή αποκτά τόσο μεγάλο νόημα και  σημασία για το 2021! Κι από μόνη της αρκεί να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ο δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα άνοιξε. Ας βάλουμε στην άκρη όσα μικρά μας χωρίζουν κι ας δουλέψουμε μαζί για ό,τι μας ενώνει. Καλή χρονιά!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter σηματοδοτώντας την πορεία των εξελίξεων.

Στο μεταξύ τις προκλήσεις της νέας χρονιάς παρουσίασε σε τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο τελευταίο διαδικτυακό συνέδριο του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece, όπου τόνισε την ανάγκη μιας νέας προσέγγισης με όρους ποιότητας του τουρισμού. «Ο κόσμος άλλαξε και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις μεγάλες αλλαγές δείχνοντας για ακόμα μια φορά το καλύτερό μας πρόσωπο, βάζοντας τις σωστές βάσεις για το μέλλον. Η νέα εποχή θέλει γνώση και τόλμη. Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά η επικοινωνία της χώρας θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Η εμπειρία του 2020 μας διδάσκει ότι απαιτείται παράλληλα θέληση και ειλικρίνεια. Οφείλουμε όμως και πάλι – η κρισιμότητα των περιστάσεων το απαιτεί – να δηλώσουμε ότι για εμάς, για τον ΣΕΤΕ και την MARKETING GREECE, η συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, δεν είναι μια ευκαιριακή επιλογή. Είναι διαχρονική στρατηγική μας επιδίωξη. Για το καλό του ελληνικού τουρισμού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιάννης Ρέτσος, συμμετέχοντας διαδικτυακά σε πρόσφατες εκδηλώσεις με σχετικά θέματα που διοργανώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε επενδύσεις που αφορούν στην πιστοποίηση των πράσινων προορισμών και επιχειρήσεων με ρεαλιστικά κριτήρια, σε πολιτικές εξοικονόμησης των φυσικών πόρων και σε σχέδια με την παροχή κινήτρων που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου