Ειδήσεις

ICAP : Εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων- κερδών στις τουριστικές επιχειρήσεις, το 2017

Από την επεξεργασία των στοιχείων των 730 τουριστικών εταιρειών προκύπτει ότι η συνεχιζόμενη άνοδος των τουριστικών αφίξεων συνέβαλε και σε νέα βελτίωση των αποτελεσμάτων στον τομέα του τουρισμού το 2017, σύμφωνα με την ICAP.

• Οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του τομέα αυξήθηκαν κατά 15,3%, παράλληλα δε υπήρξε και συγκράτηση του κόστους πωλήσεων, με συνέπεια να προκύψει αύξηση των μικτών κερδών κατά 19,7%.

• Οι παραπάνω μεταβολές σε συνδυασμό και με τη σημαντική αύξηση των μη λειτουργικών εσόδων συνέβαλαν στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και στην κατακόρυφη αύξηση της κερδοφορίας, με την καταγραφή κερδών προ φόρου ύψους €284,1 εκατ. το 2017 (ετήσια αύξηση 73,4%). •\

Τα κέρδη EBITDA διευρύνθηκαν κατά 19,6% το τελευταίο έτος και διαμορφώθηκαν σε €595,1 εκ. το 2017.

Το σύνολο του Ενεργητικού αυξήθηκε κατά 6,7% το 2017/16, γεγονός που οφείλεται στη σημαντική αύξηση των καθαρών παγίων στοιχείων. Από πλευράς Παθητικού διαπιστώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια διευρύνθηκαν κατά 5,7% το τελευταίο έτος. Οι συνολικές μεσο-μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις & προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 2,3%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η αύξηση των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων (16,1%) το 2017. Σχετικά με βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες, βελτίωση παρουσίασαν τόσο οι δείκτες αποδοτικότητας ιδίων και απασχολουμένων κεφαλαίων όσο και οι δείκτες κερδοφορίας το 2017/16.
πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου