Ημέρα αιχμής αναμένεται να είναι το σημερινό Σάββατο για το αεροδρόμιο της Ρόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αναμένονται έως και 60 πτήσεις από την Μ. Βρετανία (άλλες 12 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή). Ο μεγαλύτερος όγκος των πτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 11 το βράδυ. Πάντως 14 από τα αεροσκάφη (κυρίως της easy jet) αναμένεται να έρθουν άδεια για να παραλάβουν επισκέπτες που βρίσκονται στη Ρόδο και ολοκληρώνουν τις διακοπές τους.

Λόγω του αυξημένου αριθμού πτήσεων που θα κληθεί να διαχειριστεί το αεροδρόμιο το Σάββατο 31 Οκτωβρίου (σήμερα), επικρατεί ανησυχία για την επανάληψη εικόνων έντονου συγχρωτισμού, όπως αυτές που ταξίδεψαν αστραπιαία μέσω του διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα. Παρ΄ όλα αυτά, διαβεβαιώνεται από έγκυρες πηγές ότι έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε ο διαβατηριακός έλεγχος των ταξιδιωτών από την M. Βρετανία να γίνεται με ταχείς ρυθμούς και γενικότερα να υπάρχει μία πιο γρήγορη ροή στα γκισέ των αεροπορικών εταιρειών. Επίσης, η «διασπορά» των πτήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Η τουριστική κίνηση στη Ρόδο…καλά κρατεί και την χαμηλή, φθινοπωρινή περίοδο και μάλιστα σε μία σεζόν που η πανδημία του κορωνοϊού έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα σε εδραιωμένους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.
To νησί της Ρόδου ωστόσο, αναγνωρίζεται ως προορισμός ο οποίος διαχειρίστηκε με επιτυχία την υγειονομική κρίση και διασφάλισε την υψηλή ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας, χάρη στην άψογη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στον συντονισμό Περιφέρειας και Δήμου, με τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με αεροδρόμια του εξωτερικού θα συνεχισθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό (άλλοι Τ.Ο. σταματούν στις 15.11 και άλλοι στις 25.11). Τρεις φορές την εβδομάδα θα προσεγγίζουν το νησί αεροσκάφη της Jet2 (έχει συνάψει συμφωνία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου). Επίσης τρεις πτήσεις τσάρτερ εβδομαδιαίως θα πραγματοποιούν ο FTI, από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορς της Γερμανίας και βεβαίως η TUI Αγγλίας. Δύο πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται το Νοέμβριο από τη Σουηδία και τη Δανία προς τη Ρόδο.
«Θα υπάρχει αυξημένη κίνηση το σαββατοκύριακο. Είναι μεγάλος ο αριθμός των προγραμματισμένων πτήσεων που θα δεχθεί ο αεροδρόμιο του νησιού μας. Κάποια από τα αεροσκάφη όμως, πρόκειται να έρθουν άδεια για να παραλάβουν τους επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί.
Βέβαια, όλο τον Νοέμβριο αναμένεται να συνεχιστούν οι πτήσεις από Αγγλία, Γερμανία και άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης προς το αεροδρόμιο της Ρόδου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης.
Όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη του τουρισμού, οι πληρότητες των (φθινοπωρινών) πτήσεων θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση, η οποία ενδέχεται να επηρεαστεί από τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώνουν οι ευρωπαϊκές χώρες.
Τη διάθεση των Γερμανών για φθινοπωρινές διακοπές αναμένεται να διαδραματίσει η προτροπή της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, να αποφύγουν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε σχετικά: «Μεγάλοι τουρ οπερέιτορς και αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν τις πτήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εικόνα για την πληρότητα των πτήσεων αυτών και εκτιμώ ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα νέα μέτρα που ανακοινώνουν και λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες κατά της διασποράς της πανδημίας.
Από αυτό το Σάββατο κάποια αεροπλάνα έρχονται άδεια για να παραλάβουν τους επισκέπτες που βρίσκονται στον προορισμό ενώ τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν αυτή τη σεζόν, κλείνουν. Θα παραμείνουν ανοιχτά όσα εξυπηρετούν τους επισκέπτες του Νοεμβρίου».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ