Ρεπορτάζ

Σε κακόγουστο σήριαλ εξελίσσεται η «κόντρα» Διακομανώλη – Γιαννά

Σε κακόγουστο σήριαλ εξελίσσεται η «αντιδικία» μεταξύ του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Μ. Διακομανώλη και του διευθυντή της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Γιαννά, σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων.
Θυμίζουμε οτι η όλη διαχείριση του θέματος από πλευράς της ΔΕΥΑΡ αλλά και τα διαλαμβανόμενα σε επιστολή του κ. Διακομανώλη προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπική παρέμβαση του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου.
Ο κ. Γιαννάς, όπως έγραψε η «δημοκρατική», επιφυλασσόμενος με προσφυγή στην δικαιοσύνη, απέστειλε στον κ. Διακομανώλη επιστολή διαμαρτυρόμενος για τα διαλαμβανόμενα σε υπηρεσιακό έγγραφο του τελευταίου σύμφωνα με το οποίο, «προτρέπει» και «επιτρέπει» στους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων και βυτιοφορείς, ο καθένας τους για το ίδιο οικονομικό όφελος, να μεταφέρουν τα λύματά τους στις ΕΕΛ και πέραν τούτου ότι εν συνεχεία «διατάσσει» τις υπηρεσίες του να ελέγξουν ταυτόχρονα την έξοδο του βιολογικού για να «οδηγήσετε στην δικαιοσύνη και να δυσφημίσετε την Επιχείρηση σκόπιμα και εσκεμμένα».
Υποστήριξε επιπλέον ότι «…Με τις παράνομες πράξεις τρίτων και με την προτροπή σας, η ΔΕΥΑΡ, αν και η μοναδική επιχείρηση που προστατεύει το περιβάλλον, κατηγορείται και της επιβάλλονται οικονομικοί καταλογισμοί και στην ίδια την επιχείρηση αλλά και στους υπαλλήλους της ατομικά».
Ο κ. Γιαννάς, που διαμαρτυρήθηκε στο απαντητικό του έγγραφο εντόνως για το ύφος της επιστολής Διακομανώλη και το περιεχόμενο αυτού, υπενθύμισε επίσης ότι η φύλαξη των εγκαταστάσεων του Βιολογικού και ο έλεγχος του περιερχομένου των βυτιοφόρων προτού εκκενώσουν το φορτίο τους είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΡ, τονίζοντας μάλιστα ότι το «πρόβλημα των ελαιοτριβείων είναι υπαρκτό και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για την εξεύρεση νόμιμης λύσης».
Κι ενώ θα περίμενε κανείς το όλο θέμα να λήξει και να υπάρξει συνεννόηση των υπηρεσιών για την διευθέτηση του προβλήματος για να μην υπάρξουν προβλήματα και την φετινή ελαιοκομική περίοδο, ο κ. Διακομανώλης χθες έριξε «λάδι στην φωτιά».
Σε έγγραφο που απέστειλε στον κ. Γιαννά και κοινοποίησε σε ακόμη 5 αποδέκτες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον δήμαρχο Ρόδου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, αφού μνημονεύει 10 σχετικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και δύο καταγγελίες ετερόρρυθμης εταιρείας για την διαχείριση των αποβλήτων ελαιοτριβείων, αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ κ. Γιαννά!
Το πρόβλημα λειτουργίας ορισμένων ελαιοτριβείων είναι όντος υπαρκτό και οφείλουν να δώσουν λύσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες, εντός των ορίων των υφιστάμενων σήμερα νόμων και εγκυκλίων. Εχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σχετικά έγγραφα και εγκυκλίους και όχι μόνο, θα σας παρακαλούσα όποτε αποφασίσετε να καταφύγετε στην Δικαιοσύνη να με ειδοποιήσετε να πάμε μαζί!».

Τι αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ρόδου
Στο μεταξύ χθες εγκρίθηκε με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 3 ψήφους των κ.κ. Σ. Στάγκα, Δ. Ζανεττούλλη και Αγ. Πάλλα να επιτρέπεται η απόθεση των αποβλήτων 5 ελαιοτριβείων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα ελέγχονται από ιδιώτη χημικό.
Ο κ. Ανδρέας Καλοπήτας ψήφισε “παρών”. Η πρόταση του προέδρου της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Αλ. Μανωλάκη να ασκήσει η επιχείρηση ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή της μεταφοράς των αποβλήτων στον βιολογικό δεν πέρασε, αφού υπέρ αυτής ψήφισαν ο ίδιος και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ελ. Καρανικόλας.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου