Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν είναι επαρκής και πως απαιτείται η δημιουργία ενός “παράλληλου συστήματος τραπεζών” το οποίο δεν θα τελεί υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως μεταδίδει το skai.gr.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Δραγασάκης είχε κάνει λόγο για “νέα αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος, με νέο ρόλο των τραπεζών και παράλληλο σύστημα τραπεζών που δεν θα είναι υπό την εποπτεία της ΕΚΤ. Γι’ αυτό έχει σημασία η ανάπτυξη νέων τραπεζών, της αναπτυξιακής τράπεζας, συνεταιριστικών τραπεζών και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων”.
Το ζήτημα πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, να σχολιάζει σκωπτικά ότι “ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προφανώς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Βαρουφακισμό”, υπογραμμίζοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιου είδους παράλληλο σύστημα τραπεζών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
“Ανεύθυνη, απαράδεκτη και επικίνδυνη”, χαρακτήρισε από την πλευρά του την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

capital.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ